Lavanda pentru molii

By | 2017-11-06

Auzisem că lavanda e contra molii. Am cumpărat un braț de lavandă și l-am pus într-o vază pentru că lavanda pute ok și…cam punct. Și-am sperat să fie bine.
Toată vara târzie au roit moliile pe lângă buchetul meu de lavandă ca într-o horă a unirii. Mă, astea-s proaste? S-au emancipat? N-au tradiție și alea, n-au nici o fobie?! Helloooo! Lavanda e contraaaa!
La un moment dat a venit mama acasă și-a zis, ia te uită, în traista aia de nuci de pe balcon de acum doi ani sunt mai mult molii decât nuci. Nu le spargi și tu să vezi dacă mai sunt întregi? Nucile adică….Oricum mi-ar trebui pentru pomană…
Le-am spart. M-am scărpinat trei zile pe motiv de fluturași ( de-ăia vii, nu ăia ai mei).
M-am bucurat însă, că parcă se mai răriseră moliile.
Vine iar mama: Nu arunci porumbul de pe balconul de la mine, că nu mai fac nimic cu el și văd că încă vă mănâncă moliile?!
Frate, deci mi-a venit să azvârl brațul de lavandă cât colo de pe birou, că parcă nici nu mai pute cum trebuie! Singura lui menire e să atragă moliile și să își aducă mama aminte ce produse interesante mai are stocate pe balcoane!
Deci n-a dispărut nimic din cauza lavandei.
Decât al nu știu câtelea rând de-al meu de piele smulsă de atâta scărpinat.

3 thoughts on “Lavanda pentru molii

  1. ba_laura

    Da’ de ce te scarpini? Ca din cate stiu eu moliile au treaba cu lâna, bumbacul, matasea si alte asemenea (chiar si niste dosare de-ale mele le-au tras cu ochiul). Pielea la purtator nu stiam sa intre in meniu.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.