vanzare zero

By | 2018-05-22

V-am zis că am talent 0 (zero) la vânzări? Parcă v-am zis. Mai nou, pentru că aloele mele au împuiat îngrozitor, am zis că le-aș vinde. Copila dacă m-a auzit nici n-a stat la discuții, a pozat puii și i-a băgat pe sit-uri de vânzare. Din când în când mi-a trimis câte un număr de telefon cu mesajul:

– Vezi că vrea 2 pui.

– Vezi că vrea plantă bătrână.

– Vezi că vrea doar frunze.

Am apreciat talentul ei de a găsi mușterii, aptitudinile ei sună promițător . Atâta ordine a făcut printre haine și lucruri de care nu avem nevoie vânzându-le, încât prietenii ei sunt convinși că mi-ar vinde și biroul dacă  aș lipsi două zile de acasă. Când am auzit treaba asta am râs cu poftă, dar apoi am stat eu și m-am gândit că ar fi mai cuminte să ajung când trebuie la bârlog, doar așa… pentru orice eventualitate.

Da, dar talentul ei de a găsi mușterii nu s-a îmbinat cu talentul meu în materie de vânzări. Până acum n-am reușit să vând mare lucru, dar am aflat că aloe e “planta lui Isus”, “face minuni dacă ai o energie pozitivă în preajma ei”, am fost învățată că repară pielea și era cât pe-aci să dau doi pui degeaba pentru pielea unui om bolnav, dar cumpărătorul s-a speriat de atâta bunătate și n-a mai vrut (o fi zis că-i vând mușețel), am învățat rețeta minune anti-ciroză, ce să vă zic, oamenii folosesc aloe în fel și chip. Atât de bine îmi merg vânzările și atât de benefică e plăntuța asta, încât cred că voi amenaja un balcon doar cu aloe. Pentru mine personal, am pui și nu știu să-i vând. Asta e! Firește, conform ultimelor noutăți aflate va trebui să intru numai pozitivă în balconul ăla…

O să-mi desenez un “plus” în frunte.

Mai vedem.

 

 

6 thoughts on “vanzare zero

 1. ba_laura

  Eu cred că, dacă plătești bine, ar putea să te-nvețe câte ceva în materie de știința vânzării. Că dacă ai reușit să faci așa copil reușit, înseamnă că precis nu ești chiar un caz lipsit de speranță, undeva în adâncuri existând vreo vână de comersantă nepusă în valoare până la această dată.
  Sau o fi vorba de vreo genă recesiva?

  Reply
  1. mixy Post author

   Nu știu clar ce gene are, nu m-am lămurt ce puteau toți strămoșii ei, eu o las să se dezvolte…

   Reply
 2. Roxana

  Deci la tine apelăm pentru a fi mai sănătoşi :)) Noroc cu copiii noştri! Fiica-mea când era în şcoala primară şi-a vândut desenele, deci se poate :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Cam așa: vai de părinții care nu ascultă de copii!
   Măh mereu am zis, că dacă îți faci copilul să ți se destăinuie, ascultă-l. Așa mic și prăpădit cum e, poate că sunt domenii în care are har, iar tu, ca părinte, ești dator să îl lași să se dezvolte. Nu semănăm unii cu alții, asta e!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.