Tovarasii gospodari

By | 2018-07-15

Dacă am acceptat pofta românească de a fi proprietar de case și terenuri, pofta de scule și de umplut casa inutil n-am priceput-o niciodată. Cumpărat sculă, folosit o dată sau de două ori, pus bine scula. Umplut debaraua /beciul/ magazia degeaba. Ștes uneori praful și, minune! Încă ai un șoricel de tâmplărie și tu, care te-ai rugat ca fraierul de meșterul Cutărică să îți taie o poliță de raft! I-ai mai dat și un bax de bere pe treaba asta!

Sunt puțini cei care folosesc scule des. Unii exagerează cu hărnicia chiar și duminica. Ca azi dimineață pe la 6. Am auzit o bormașină și i-am urat vecinului și ascendenților săi numai de bine, pentru că reîncepea procedura găurelii fix atunci când ațipeam la loc. Cred că mă simțea.

Tot trezindu-mă, la un moment dat mi-am dat seama că bormașina aia avea alt zumzet decât cel normal…. La fel, numai că diferit. Efectiv m-am trezit complet și am ascultat. Da, nu mi se părea. Bormașina era un mixer. UN NENOROCIT DE MIXER!! O mama ei de gospodină mixa ceva la ora 6 dimineața, duminica aia în care e încă week-end și diseară e finala cupei mondiale! Serios??

Cu ocazia asta mi-am propus să mă doară-n cur de măsura decibelilor cu care poți să îți scoți vecinii din pepeni, deci curând o să încep iar karaoke-le cu fi-mea. Măcar la noi sună aproximativ bine sau, în orice caz, distractiv.

După ce a mixat tovarășa din vecini, alt tovarăș a început să bată cuie de tablouri în pereți.

Ceva nu era ok, câte tablouri poate să-și pună?! Tapetează casa, ce mama naibii? Am dat perna jos de pe cap și am ascultat cum trebuie. Nu, nu erau cuie de tablouri, era tot tovarășa, bătea niște șnițele. După ce a terminat și cu astea am reîncercat să dorm învelindu-mă și dezvelindu-mă o dată la 3 minute, răsucind pernele și dând pumni în ele ca în sacul de box în ideea că vor sta confortabil, adunând de pe jos puii de pernă care mai cădeau de pe lângă mine, rearanjând cearșaful pe pat și după o oră de astfel de somn bun m-am uitat la ceas, am văzut că e 7:15 a.m. în duminică dimineața aia în care se se joacă finala diseară și-mi venea să plâng de nervi, dar am încercat să văd jumătatea plină a paharului  și mi-am spus entuziasmată:

– Felicitări mie! Am reușit să mai stau în pat o oră întreagă!!!!

 

2 thoughts on “Tovarasii gospodari

  1. RM Dudu

    Mixer care suna asemanator cu bormasina… Vecina ta o fi contemporana cu strabunica lu’ mamaie 😀
    La ciocanul de snitele mai pot intelege… daca le bate direct pe mozaicul neprotejat de linoleum din bucatarie 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.