arta durerii in cur

By | 2020-10-12

În viața asta sunt momente când e bine să fii furios sau să te doară în cur.

Are și furia partea ei bună ca și reacție, dar nu să te înfurii pe toate căcaturile din lume, că nu e vina nimănui că e frig afară, că nu se mai termină pandemia sau că te-a sunat mă-ta că nu i-ai plătit lumina aia care costă de te ustură-n cur. Poți să mergi până la curul pământului cu supărarea ta, dar să fie corectă.

Apropo de corectitudine, m-a mâncat pe mine-n cur într-o zi să traversez prin loc nepermis și cât pe-aci să-mi iau și amendă, dar dacă în loc să mă enervez și să fac contestație am recunoscut că au dreptate, polițiștii mi-au vorbit frumos și mi-au dat un avertisment. Mi-era așa rușine, de- am zis că mai bine mă certau.

Când mediul e toxic și nu îți priește, e bine să-ți pui palma-n cur si să îți vezi de treabă, fără să asculți păreri neavizate. Oricum lumea râde de tine și cu curul, completează spațiile lipsă despre tine și îți întregește o poveste de te crucești cum de-ai ajuns așa un mit. Oamenii au tot timpul o idee nemaipomenită despre cum ar trebui să fii, cum să te porți, încotro să o iei .

Și vine o vreme când efectiv nu-ți pasă părerea celorlalți atâta vreme cât ce faci , faci bine. Sau încerci să faci bine chiar și neavând nicio reacție. Îți faci frumos autocritica și vezi dacă ceea ce faci nu rănește pe nimeni . Rezultatul e ok? Ok.

Asta numesc eu o durere-n cur ca la carte.

One thought on “arta durerii in cur

  1. Roxana

    Da! La concluzia asta am ajuns şi eu. Părerea celorlalţi contează doar în măsura în care tu o amplifici. Ea tinde să se evapore dacă lumea vede că nu-i dai atenţie. Cât despre recunoaşterea greşelii şi asumarea ei, am avut şi eu surpriza de a mi se atenua sau diminua pedeapsa. Dar mai am mult până să ajung un adevărat master miserupist. O săptămână frumoasă îţi doresc!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.