Come si dice zile sabatice?

By | 2021-08-23

Dacă tot s-a rănit la un meci cu băieții stând în poartă și dând unul în el ca un berbec bezmetic și stă cu mâna fisurată – asta ca să ne înțelegem că noi avem o vară cu adevărat fierbinte – l-am lăsat acasă cu pisica soră-mii și am mers eu la găini la mama. De ce? Amândouă m-au rugat să am grijă de animale cât sunt ele în excursie, dar nici una nu mi-a menționat perioada. August e mare de obicei. De data asta a fost mai mititel, cât să se suprapună excursiile lor. Promisiunea e promisiune, drept pentru care am împărțit sarcinile: Cetin acasă, cu mâna ruptă și pisica – pentru că acolo oricum am securizat plasele cu jde funii și nu poate trece prin ele, iar el pare că trece dacă nu printr-un an sabatic, cel puțin printr-o lună (că așa cred că se cheamă când ai atâta medical) eu la mama, la găini și câine. Și o pisică din vecini care s-a bătut cu câinele mamei pe mâncarea din castronul lui. Ăsta n-o mânca oricum, că e fițos, doar s-a supărat când a văzut-o pe aia și a ieșit scandal, abia i-am despărțit.

Mi-a lăsat mama o listă cu ce și cât și când să le las găinilor cale de vreo… două pagini. Ce mă interesa era doar într-o propoziție, în rest, nici acum n-am găsit castraveții ăia doi care s-au copt și trebuie să îi iau din vrej altfel înbătrânesc (ei, nu eu. Eu sunt puștoaică)

Ce a omis mama să-mi spună , este că mai are și alte animale de curte. Muște și țânțari. Niște chestii absolut relaxante. Frate, nu pot să intru în casă, că o iau cel puțin trei muște înaintea mea pe ușă, culmea e că eu aveam pretenția că sunt vitezomană, dar nici ca astea!!! Cu țânțarii e mai simplu, ăștia stau proptiți în piele, se merge în tandem.

De unde inițial eram nițel geloasă că el stă atâta în medical, stând eu așaaa…la curte, m-a luat o nostalgie, că domne, uite că e bine și la curte, aer curat dacă nu vine mirosul de căcat de rațe din vecini și dacă ieși în curte numai dimineța sau seara, altfel e pârjol și stai închis în casă.

Ce să zic, aproape că m-am bucurat de niște zile sabatice și gândindu-mă cum se chinuie al meu să strângă cu o mână ghivecele fărâmate de pisică, perdele făcute franjuri pe balcoane, plase de țânțari găurite și alte chestii dărâmate.

Până la prima bormașină din vecini.

Și-apoi o mașină de tuns iarba…

La betonieră am cedat nervos și zilele au devenit momente.

P.S. Fuck, cred că s-au făcut dovleci castraveții ăia! Dacă vede mama, am sfeclit-o.

Leave a Reply

Your email address will not be published.