cu ochii larg…sau mari

By | 2015-06-04

Nu știu alții cum sunt, dar eu mă simt în găleată destul de des. Mă uit la știri numai când am o supra doză de optimism care trebuie înțărcată în fașă, altfel n-am ce vedea! Ce putem învăța noi de la știri? Nimic! Barem de-am fi nițel mai mult americani, să zici că înveți să-ți urmezi visul, dar nu e cazul! De unde atâtea garduri albe cu căsuțe și peluze verzi? Mai ba vis american!

Că de exemplu eu am coșmaruri!

Probabil că mă simt în prag de pensie, altfel nu-mi explic de ce am ore întregi pe noapte/dimineață de nesomn. Ca zilele trecute, când tot așa, lună plină, fâțâit de pe-o bucă pe alta, apoi de pe-o aripă pe alta, și într-un final mă taie nevoia micțiunii. Deschid ochii în întuneric, dau să cobor din pat.

Și-l văd. Un pic neclar, ca o hologramă. Îl văd pe  tatăl meu, verifică aplecând capul spre interiorul camerei, din pragul ușii, să vadă dacă suntem ok.

Închid repede ochii și îi mai deschid o dată. Tata încă se uită spre paturile noastre. Închid ochii strânși, strânși, strânși și mă gândesc că am luat-o razna, că numai mamaie are închipuiri cu morți, că poate trebuie să-i dau lui tata ceva de pomană, că ăla era locul lui în care ne verifica să vadă dacă suntem acasă și suntem ok și e normal să rămână secvența aia acolo împreună cu tot ADN-ul lui. Dar de ce dracuț trebuie să văd chestia asta la 5 dimineața??

Și strâng ochii bine de tot și mă gândesc că e numai închipuire, că am luat-o razna, că nu e bine să îmi imaginez nimic, că pe tata l-am îngropat și cu asta pace bună!

Gândind așa trec vreo 5 minute timp în care vezica mea urinară înverzește și își cere drepturile.

Deschid ochii cu gând că dacă tata e tot acolo, asta e, dau peste el și mă duc la baie.

Tata nu mai e.

Și-n fond care era esența visului meu?

Mda… cred că…să mă piș!

 

0 thoughts on “cu ochii larg…sau mari

  1. mixy Post author

   mah…nu dte poți bucura în bună regulă de ăia dacă nu știi știrile inițiale 😉

   Reply
 1. blo

  bai doamna, scuze ca te intreb, da’ cu ce te ajuta sa te uiti la stiri? eu nu ma mai uit de ani de zile, de pe vremea cand eram gravida cu pitica. imi mai sare cate un titlu in ochi, pe cine stie unde, dar nu caut sa ma uit la stiri, ci dimpotriva. si n-as zice ca-s mai rupta de realitate ca altii, ca daca e sa se intample ceva important, pana la urma ajunge informatia si la mine.
  ma duc la culcare si mi se invart in cap doar cosmarurile mele, nu si ale altora, si-i muuuult mai liniste in capul meu.

  Reply
  1. mixy Post author

   bai doamna, in capul meu nu mai e liniste de multa vreme. Imi pare rau ca am crezut vreodata ca sunt nelinistita, chiar nu-mi imaginam cum e intr-o perioada de genul celeia pe care o traiesc

   Reply
 2. Roxana

  Eu i-am zis fiică-mi că de mor şi pot o să veghez asupra ei o să o fac. Nu sunt foarte credincioasă, dar n-a venit nimeni înapoi să ne zică cum e, aşa că dau şi eu cu presupusul. Pe de altă parte vise cu toţi morţii am de când mă ştiu, adică de când sunt conştientă de moarte. Poate că am mulţi îngeri păzitori şi toţi ai mei o duc bine în visele mele. La televizor mă înspăimântă să mă uit. Şi aşa dorm puţin, visez toţi morţii, mai trebuie să-i trec în catastif şi pe ai de nu-i cunosc? 🙂

  Reply
 3. mixy Post author

  🙂 apropo de “n-a venit nimeni inapoi” imi place mult expresia asta : “daca era rau pe lumea cealalta, oamenii se intorceau inapoi. N-a venit nimeni, deci e bine acolo”

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.