sete de autocunoaștere

By | 2012-04-25

Oamenii sunt măcinați mai toată viața de cunoaștere… dar mai ales de autocunoaștere.
Fiecare își dorește foarte mult să afle părerea celorlalți despre propria persoana, pentru că… să fim serioși, chiar dacă majoritatea au o părere excepțională despre mine, ămm…

Pardon, m-a furat narcisismul de lângă muza asta anemică. Reiau:

chiar dacă unii au o părere excepțională despre ei, îi roade totuși curiozitatea să afle și ce cred ceilalți, pe bune. Și cum pe bune nu-ți spune mai nimeni și o dă de gard sau pe după vișini cu zâmbete binevoitoare, creezi o reflexie în oglindă, le arăți ce trebuie să creadă despre tine până când ăia o iau de bună și exclamă entuziasmați: “wow ! ce tare ești !… ” ( în cutare context)
Tu te-mbeți cu apă rece, de fapt devii în timp dependent de beția cu apă rece, apoi îți tratezi și tu semenii cu același soi de complimente ca să completezi cercul vicios și … everybody’s happy !

Se mai întâmplă și viceversa, stările când unii nu au deloc păreri bune despre ei și se tot dau cu curul de pământ și lumea înconjurătoare îi încurajează…
Nu, mă!… Nu să se dea de pământ. Doamne, răi sunteți ! Numai la tâmpenii vă umblă mintea !

Îi încurajează să se dea cu capul de pereți, băăăi ! Pentru că dacă ai hemoroizi te râde lumea, dar dacă ești sonat ești la modă,chiar le e drag de tine!

Și se bălăcesc ăștia într-o depresie mizerabilă încercând să se creeze complet cât mai distruși, pentru ca lumea înconjurătoare să-i îmbărbăteze prin mai multe etape de la blândețe la venin până se epuizeză și ei nervos și cad în depresie.

Când cercurile astea își urmează monoton cursul, de sete încercăm artificii de autocunoaștere cercetându-ne personalitatea în horoscop, grupa sanguină, forma ochilor, lungimea nasului, numărul de la pantofi, litera cu care începe numele propriu (sau numele străzii, dacă ăla propriu nu e suficient).

Și nu e o rușine, că dacă e rușine înseamnă că e una genetică ținând cont de faptul că lumea-și dădea-n ghioc, bobi, cărți și alte alea din vremuri străvechi.
Suntem în grafic. Rotunjiți-vă cercurile.

Drace, a leșinat muza !
V-am zis că nu-i e bine, dar voi nu și nu…

Leave a Reply

Your email address will not be published.