cum ştii tot ce mişcă

By | 2012-10-19


Nu ştiu dacă v-am spus, dar noi avem camere de supraveghere la muncă, motiv pentru care unii colaboratori sunt de-a dreptul tracasaţi.Pe mine nu mă deranjează, atâta timp cât nu avem una montată şi în intimitatea toaletei – aş ocupa primele locuri de vizualizări pe youtube la ce strâmbături şi dansuri fac în oglindă.

La depozit avem însă mult mai multe camere de supraveghere. Cele din interior sunt PnV: IC-7110 de la Edimax şi sunt montate pe pervazurile clădirii de birouri care tronează în mijlocul depozitului.Avem o fată acolo care se ocupă de treburile depozitului şi, printre altele, îi supervizează şi pe băieţii din depozit să nu frece menta printre paleţii de marfă, mai ales că nici nu avem mentă pe stoc !

Clădirea având geamuri, lucrurile se întâmplă cam aşa:
Ion lălăie fals : „frunză verdeeee, de dai, n-aaaai ! Unde puuuuui, nu mai găseeeeşti !”
Fata ascultă în biroul cu geamuri mari şi leşină de râs, că Ion are o voce suavă ca de cizmă.
Băieţii văd prin geamuri că râde singură în birou şi fac pariuri referitoare la natura site-urilor deocheate pe care navighează ea.

Avem camerele astea de ceva vreme, dar încă nu s-au prins că „roboţeii” cu rotaţie de aproape 360 grade nu sunt dispozitive de detectare a fumului, ci a mişcărilor lor.

Nu se ia de ei dacă îi vede scărpinându-se de rafturi ca Baloo, dar se întâmplă uneori să pleace cu treburi prin zonă şi atunci îi urmăreşte pe smartphone (prin tehnologia Plug-n-View, din câteva clikuri te conectezi pe web la Edi-view şi urmăreşti de la orice distanţă vrei ). Atunci să te ţii distracţie, că băieţii când sunt singuri se pun pe bancuri, bârfe şi glume de-ale lor, nu le tace clanţa până nu vine şefa !

„Băi, Ioane, se întoarce aia acu’ şi n-am încărcat paleţii !”
„Taci, bă, că-i zicem că n-a mers macaraua !”

Iar ea când se întoarce îi ia la rost acuzând că ştie adevărul ba de la unul, ba de la altul, de-au ajuns bieţii de ei să vadă în orice coleg un turnător Un lucru-i bun, că treaba merge din ce în ce mai bine, „să nu ne spune beleaua aia de Cutărică, ăla precis are blat cu şefa”

Zilele trecute am prins-o concentrată în laptop:
– Ce faci ?
– Fac un studiu…
– Hopaaa…Cine ţi-a dat temă ?
Mi-a zâmbit larg:
– Nimeni. Fac un studiu despre ticurilor bărbaţilor. De exemplu, tu ştii de câte ori se scarpină ăştia la ouă pe parcursul unei zile ?!…

N-am spus superiorilor noile ei îndeletniciri, v-am pârât-o doar vouă, pentru etapa a X-a a SuperBLog 2012 şi ca să ştiţi şi voi ce minunăţii de supraveghere sunt pe lumea asta, nu se ştie când ai nevoie.
Pe mine mă bate gândul să spionez persoane mai apropiate … maică ce m-aş mai distra !

:))

0 thoughts on “cum ştii tot ce mişcă

    1. Hapi

      Eu ma intreb cateodata cand intru in vreo toaleta mai stilish daca nu e si pe-acolo vreo camera
      Asa ca mereu pastrez decenta 😀

      Reply
      1. sany

        Si eu am aceeasi problema! De multe ori dau intai roata cu ochii in cautarea lor ;))

        Reply
  1. Roxana

    :)) Big Brother is watching… dar este mai degrabă vorba de Big Sister, Co-worker, Boss…. 🙂 Cred că după un timp m-aş adapta şi eu, dar cred că mi-ar fi teribil de greu să rezist cu camerele de luat vederi pe mine – sunt eu mai emotivă şi nu-mi place “să mă dau spectacol” pentru nimeni 🙂 Frumos articol, amuzant şi perfect pe temă. Felicitări!

    Reply
  2. vienela

    Si eu am ajuns sa fiu cu ochii dupa camere si sa ma controlez mai mult, de teama ca sunt spionata si nu da bine sa fiu vazuta scarpinandu-ma. :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.