n-aveţi idei? bagaţi handmade !

By | 2012-12-13

Munceam zi şi noapte croind la casa de păpuşi pe care şi-o dorea.Pentru că ce-şi dorea ea nu era în nici o casă de păpuşi la vremea aia, colega şi prietena mea Raluca de atunci m-a învăţat că pot să fac eu o casă de păpuşi din două cutii de xerox.

Am luat două cutii de xerox de la muncă şi m-am pus pe treabă. Le-am lipit, le-am tapetat cu hârtie şi am început să adun mobilă. Care din colegii mei ştia că îmi trebuie mobilă de “dormitor” sau “living” mă suna de pe unde era şi îmi spunea ce mărime sau culoare are mobila pe care a văzut-o şi stabileam dacă o cumpăr sau nu.

În fiecare zi a săptămânilor în care lucram schimbul II şi ea era la grădi, tata mă vedea dimineaţa lipind la casa de păpuşi. “Am impresia că mai mult îţi place ţie decât o să-i placă ei”. “Cui, tată ? Mie ? Noooo!…”
dar mă mai prindea uneori jucându-mă cu ele şi atunci mă prefăceam că aşez mobila.

Fata mea a fost încântată de căsuţă, dar nu s-a jucat cu ea aşa cum mi-aş fi dorit s-o facă.
Nu avea rozul ăla extrem, nu avea nebunia aia de plastic din reclame, aia în care castelul despachetat din cutie era de fapt numai faţadă de castel, nu avea acel “wow” din piaţă.
Raluca m-a rugat să am răbdare, poate că era prea mică la cei 5 ani pe care îi avea. Nu se brodeşte întotdeauna ceea ce nouă ni se pare fenomenal cu ceea ce visează ei.

În timp, fata mea a apreciat căsuţa şi s-a jucat cu ea când nu mă aşteptam. N-ar da nimic din ea, dimpotrivă, a adunat o grămadă de chestii care nu-şi aveau rostul, aşa cum se întâmplă de obicei într-o casă normală şi nu-ţi dai seama de amploarea lucrurilor decât atunci când te muţi.
De exemplu căsuţa are 2 tomberoane şi 3 wc-uri. Cât gunoi pot produce locuitorii ăia şi de câte ori poate da dizenteria în păpuşi ?!

Dintre toate jucăriile, căsuţa pentru păpuşi este singura în care strânge, în rest, a început să se despartă uşor-uşor de ele…

Poate că produsele handmade nu îşi găsesc efectul pe care v-aţi dori să-l aibă.
În timp, vor deveni indestructibile. Vor deveni ceea ce nici n-aţi visa să devină.
Pentru că în ele va exista întotdeauna o bucăţică de suflet.

Sau nu ? Aveţi alte idei ?

0 thoughts on “n-aveţi idei? bagaţi handmade !

  1. vienela

    Ce draguta a iesit. Acolo m-as juca si eu, daca as avea un copilas pe langa mine. :))
    Ii faceam si eu lui Ionut diverse jucarii cand era mic. Cu unele s-a jucat, cu altele mai putin….Cel mai mult i-a placut un pinguin care era cat el de mare, cu care se lua la tranta de dimineata pana seara. :))

    Reply
    1. mixy Post author

      eu m-am jucat și fără copil lângă mine, sper că sunt ok 😀

      Reply
  2. Ioana K-Man

    Frumoasa casuta, dar ma intriga de unde atatea canapele,tablouase si alte mici obiecte domestice de uz casnic atat de micute, si dragute.
    I-am luat fiica-mii o orga, si ghici cine s-a jucat juma de ora cu ea, pana s-a suparat aia mica? :))

    Reply
    1. mixy Post author

      din seturi de bucătărie, dormitor, sufragerie, etc.
      Și mi se pare corect și să te joci și să se supere aia mică ! :))

      Reply
  3. Dragoi Cristina

    Frumos! Ce dichisita, eleganta si viu colorata! Bravo! Si noi, feciora-miu si subsemnata, mai incropim produse handmade. Stimuleaza imaginatia, ne apropie si mai mult activitatile de acest gen, plus ca-l mai tempereaza…e o fire vulcanica…exersam rabdarea si tenacitatea…
    E super! Frumos ar fi si-n echipa, mai multi copii, mai multi parinti!

    Reply
    1. mixy Post author

      frumos-frumos, dar cere timp… 🙁
      când văd că abia se mai adună om cu om, mă ia disperarea.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.