cum ar scrie Creangă, de-ar trăi

By | 2013-01-09

Mă certam deunăzi cu cineva vizavi de modul în care îşi omorau povestitorii pe vremuri personajele rele şi îmi susţineam punctul de vedere explicând că depinde foarte mult de perioada în care trăieşti şi povesteşti.

De-ar trăi Creangă acum, soacra cu trei nurori în niciun caz n-ar mai fi schingiuită de ele, ci ar face act de vânzare-cumpărare uneia care-i promite c-o şterge prin diverse locuri când o fi nevoie. N-ar mai boci nicio noră despletită de durere, cu rupturi de păr din cap la moartea soacrei, ci i-ar face asta care rămâne câteva pachete de pomană în pungi de plastic şi gata pomana ! Alealalte ar da-o dracu că a prostit-o pe mămica să-i dea ei cu acte, dar viaţa merge înainte.

De-ar trăi Creangă acum, povestea porcului s-ar termina cu Făt-Frumos în piele de porc, iar fata împăratului ar face o cezariană programată, n-ar mai aştepta să pună porcul mâna pe cercul de pe mijlocul ei ca să nască. Păi până vine Porc-Frumos de la muncă, până îşi aduce aminte să pună mâna pe ea ! … ă-hăăă ! mai trece un trimestru !

De-ar trăi Creangă acum, cu siguranţă că în momentul în care mama capră de iezi tranşaţi ar merge să se răzbune, l-ar găsi pe lup într-un bar de noapte, cu câteva lupoaice languroase pe lângă el, numai d-alea ţâţe-cur. Funcţie de calitatea caprei, lupul ar fi împuşcat de mafia căprărească sau băgat la bulău pentru 2 ani, făcut recurs, judecat în libertate, promis colo o mie de euroi să fie lăsat în pace…

Dragi copii, vă rog să nu copiaţi rezumatul poveştilor de aici dacă vreţi să mai treceţi vreodată clasa.

0 thoughts on “cum ar scrie Creangă, de-ar trăi

Leave a Reply

Your email address will not be published.