bărbații sunt cei mai buni bucătari

By | 2013-02-18

Am învățat dinainte să apară bancul omului care se însurase cu o bucătăreasă strașnică, dar care ofta la fiecare masă că nu-i plăcea mâncarea femeii pentru că nu era afumată cum mânca el la mamica lui acasă, că nu e bine să te strofoci să fii o bucătăreasă nemaipomenită, ci să mergi pe principii sănătoase: „Mănânci ? Bine !”- „Nu mănânci ? Iarăşi bine !” sau „Mâncăm ce-avem !”

 

Posibil ca din cauza unor astfel de principii să se fi apucat bărbaţii de bucătăreală şi au ajuns atât de buni. Aşa s-a hotărât nea Gaby să ia hăţurile-n mâini şi să facă singur o iahnie de fasole. Nevastă-sa l-a învăţat ce şi cum să facă şi a plecat să mai cumpere de-ale gurii.

 

Fasolea fierbea tihnit pe focul din bucătăria „de vară” de afară, iar mâţa îi tot dădea târcoale pe lângă aragaz. La un moment dat omul n-a mai răbdat şi-a „zât”-uit spre mâţă ca să plece, numai că din exces de zel o dată cu fluturarea braţului a atins oala de pe foc ce s-a dus grămadă pe bătătura plină de ţărână…

 

Ce dezastru !… De unde era precis că-i va ieşi o mâncare nemaipomenită şi îşi va merita mai nou şi titulatura de bucătar meseriaş pe lângă multe calităţi pe care le avea, asuda acum adunând cu făraşul pe deasupra mâncării şi-o arunca înapoi în oală, doar-doar o mai salva ceva din ea şi n-o râde nevastă-sa de neîndemânarea lui. Se uita îngrozit că mai aduna şi ceva prundiş de dedesubt, dar se îmbărbăta singur  „dă-l dracu , se duce la fiert !”

 

Salvând cât de cât aparenţele, a lăsat mâncarea la foc şi a început să măture cu sârg bucătăria bombardată de fasole prăfuind atmosfera. De data asta au cedat şi nervii mâţei şi s-a autozâtuit cu dragă inimă.

 

Mai târziu, la masă, nevastă-sa îl lăuda, că aşa fac femeile când gătesc bărbaţii: şi-o omletă li se pare demenţială, ceeee vorbeşti ?!! Şi-un ou fiert e întruchiparea gustului dumnezeiesc, doar-doar or mai pune şi ei osul să gătească !

Şi taca-taca şi nu-ştiu-ce şi iar taca-taca şi-odată maxilarul femeii  face „trosc!”

Nea Gaby simte cum îi îngheaţă sângele în vene, că lucrarea din gura femeii costa cât plantaţiile de fasole de pe un judeţ întreg !

 

Femeia se caută-n molcom în gură, sperând şi ea la rândul ei că nu-s măsele. Şi scoate-apoi of-ul de pietricică ce le stricase fengşuiu serii. Văzând compoziţia pietricelei, dă ochii de trei ori peste cap uluită şi ţipă la nea Gaby:

– Gaby, vrei să mă omori la noapte când  beşi  fasolea asta ?!

 

24 thoughts on “bărbații sunt cei mai buni bucătari

 1. vienela

  Am vazut si eu un barbat adunand cu degetele cafeaua imprastiata pe strada. Se jucase cu punguta, o tot batuse, pana cand nu a mai rezistat saraca si a facut bum! :))

  Reply
 2. DANAP.RO

  😆
  Am mancat si eu o data o iahnie cu ceva… prundis. Imi spunea gazda ca n-a avut rabdare sa aleaga bine fasolea (pe vremea cand cumparam fasole varsata, nu la punga)… Acum, cand iti citesc povestea, parca n-o mai cred… 😆

  Reply
 3. Cuvânta

  :)) :)) :))
  Ce femeie pragmatică! Mă mir că el nu s-a gândit că bășinile cu prundiș pot fi un pericol pentru sănătatea lui!

  Reply
  1. mixy Post author

   Eh, știi cum e: milă mi-e de tine, dar de mine mi se rupe sufletu’ !

   Reply
  1. mixy Post author

   Sau spre ușă, că pârjolește florile din grădină… 😀

   Reply
 4. arakelian

  un banc, tematic:

  Noaptea, in pat.
  Ion:
  -Marie, intoarce-te cu fata.
  -Nu vreau mai Ioane, ca ai mancat ceapa.
  -Marie, dar tu ai mancat fasole…

  Reply
 5. adelinailiescu

  Daca exista pietre la rinichi,pietre la colecist, lasa sa existe si pietre la stomac! :)Oare se poate monta o prastie in fund? Ca e pacat de munitie…:))

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) Hai, că nu eşti în firea ta ! Vedeam deja o catapultă-n izmene :))

   Reply
 6. Andreea Toma

  :))))))
  Deci sa retin! Trebuie sa-l laud cand gateste. Bine ca avem gresie in bucatarie.

  Da’ mamaie ce mai face?

  Reply
 7. Michelle

  Of si-al meu…..trebuie sa spun vecinilor sa plece de-acasa si lui fie-miu ii fac protectia muncii (pus casca de hochei pe cap si manusi de bucatarie in maini) cand gateste sotul. Daca face si-un sandwici trebuie ziua urmatoare sa ma pregatesc de curatenie generala. A facut cartofi prajiti! A auzit el ca trebuie tinuti in apa sa nu se inegreasca. Da’ i-a pus cu tot cu apa in tigaia cu ulei incins de era sa-i ia parul foc. Noroc ca poarta ochelari ca azi l-as fi dus de mana. Am spalat trei zile la uleiul de pe tavan si dulapuri. Cum naiba am gasit o bucatica de cartof lipita de dulap….iti dai seama ce explozie a fost acolo….eu tot ii spun sa-mi doteze apartamentul cu stingator de flacari si zice ca fac misto de el. Da’ tot fac eu rost!

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) Ia-ți măsuri de precauție și lasă-l să bucătărească mai des. A 12- a tură de cartofi prăjiți e cu noroc 😉

   Reply
   1. Michelle

    Si pot sa schimb decorul in bucatarie dupa aia. Nu?

    Reply
 8. Pingback: bărbații sunt cei mai buni bucătari | mixy.ro | BunDeCitit.ro

 9. Anārkalī

  La noi e invers. Al meu sot e bucatar sef de profesie, iar eu calc prin strachini in bucatarie. Mereu ma enerveaza cand fac de mancare, ca are intotdeauna ceva de comentat, adaugat, criticat (constructiv, zice el). 😆

  Reply
  1. mixy Post author

   Cam așa face și-al meu. E doldora de informație, pe când mie îmi face plăcere să îl ascult numai când bucătărește 😀

   Reply
 10. Alexandra

  De cate ori aud de fasole imi aduc aminte de unchi-miu care zicea la ciorba de fasole aia de post fara porci afumati prin ea….cu naduf…”ciorba de perisoare….sapte la lingura” :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.