bărbații sunt cei mai buni bucătari

By | 2013-02-18

Am învățat dinainte să apară bancul omului care se însurase cu o bucătăreasă strașnică, dar care ofta la fiecare masă că nu-i plăcea mâncarea femeii pentru că nu era afumată cum mânca el la mamica lui acasă, că nu e bine să te strofoci să fii o bucătăreasă nemaipomenită, ci să mergi pe principii sănătoase: „Mănânci ? Bine !”- „Nu mănânci ? Iarăşi bine !” sau „Mâncăm ce-avem !”

 

Posibil ca din cauza unor astfel de principii să se fi apucat bărbaţii de bucătăreală şi au ajuns atât de buni. Aşa s-a hotărât nea Gaby să ia hăţurile-n mâini şi să facă singur o iahnie de fasole. Nevastă-sa l-a învăţat ce şi cum să facă şi a plecat să mai cumpere de-ale gurii.

 

Fasolea fierbea tihnit pe focul din bucătăria „de vară” de afară, iar mâţa îi tot dădea târcoale pe lângă aragaz. La un moment dat omul n-a mai răbdat şi-a „zât”-uit spre mâţă ca să plece, numai că din exces de zel o dată cu fluturarea braţului a atins oala de pe foc ce s-a dus grămadă pe bătătura plină de ţărână…

 

Ce dezastru !… De unde era precis că-i va ieşi o mâncare nemaipomenită şi îşi va merita mai nou şi titulatura de bucătar meseriaş pe lângă multe calităţi pe care le avea, asuda acum adunând cu făraşul pe deasupra mâncării şi-o arunca înapoi în oală, doar-doar o mai salva ceva din ea şi n-o râde nevastă-sa de neîndemânarea lui. Se uita îngrozit că mai aduna şi ceva prundiş de dedesubt, dar se îmbărbăta singur  „dă-l dracu , se duce la fiert !”

 

Salvând cât de cât aparenţele, a lăsat mâncarea la foc şi a început să măture cu sârg bucătăria bombardată de fasole prăfuind atmosfera. De data asta au cedat şi nervii mâţei şi s-a autozâtuit cu dragă inimă.

 

Mai târziu, la masă, nevastă-sa îl lăuda, că aşa fac femeile când gătesc bărbaţii: şi-o omletă li se pare demenţială, ceeee vorbeşti ?!! Şi-un ou fiert e întruchiparea gustului dumnezeiesc, doar-doar or mai pune şi ei osul să gătească !

Şi taca-taca şi nu-ştiu-ce şi iar taca-taca şi-odată maxilarul femeii  face „trosc!”

Nea Gaby simte cum îi îngheaţă sângele în vene, că lucrarea din gura femeii costa cât plantaţiile de fasole de pe un judeţ întreg !

 

Femeia se caută-n molcom în gură, sperând şi ea la rândul ei că nu-s măsele. Şi scoate-apoi of-ul de pietricică ce le stricase fengşuiu serii. Văzând compoziţia pietricelei, dă ochii de trei ori peste cap uluită şi ţipă la nea Gaby:

– Gaby, vrei să mă omori la noapte când  beşi  fasolea asta ?!

 

0 thoughts on “bărbații sunt cei mai buni bucătari

 1. vienela

  Am vazut si eu un barbat adunand cu degetele cafeaua imprastiata pe strada. Se jucase cu punguta, o tot batuse, pana cand nu a mai rezistat saraca si a facut bum! :))

  Reply
 2. Cuvânta

  :)) :)) :))
  Ce femeie pragmatică! Mă mir că el nu s-a gândit că bășinile cu prundiș pot fi un pericol pentru sănătatea lui!

  Reply
  1. mixy Post author

   Eh, știi cum e: milă mi-e de tine, dar de mine mi se rupe sufletu’ !

   Reply
 3. DANAP.RO

  😆
  Am mancat si eu o data o iahnie cu ceva… prundis. Imi spunea gazda ca n-a avut rabdare sa aleaga bine fasolea (pe vremea cand cumparam fasole varsata, nu la punga)… Acum, cand iti citesc povestea, parca n-o mai cred… 😆

  Reply
  1. mixy Post author

   Sau spre ușă, că pârjolește florile din grădină… 😀

   Reply
 4. arakelian

  un banc, tematic:

  Noaptea, in pat.
  Ion:
  -Marie, intoarce-te cu fata.
  -Nu vreau mai Ioane, ca ai mancat ceapa.
  -Marie, dar tu ai mancat fasole…

  Reply
 5. adelinailiescu

  Daca exista pietre la rinichi,pietre la colecist, lasa sa existe si pietre la stomac! :)Oare se poate monta o prastie in fund? Ca e pacat de munitie…:))

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) Hai, că nu eşti în firea ta ! Vedeam deja o catapultă-n izmene :))

   Reply
 6. Andreea Toma

  :))))))
  Deci sa retin! Trebuie sa-l laud cand gateste. Bine ca avem gresie in bucatarie.

  Da’ mamaie ce mai face?

  Reply
 7. Michelle

  Of si-al meu…..trebuie sa spun vecinilor sa plece de-acasa si lui fie-miu ii fac protectia muncii (pus casca de hochei pe cap si manusi de bucatarie in maini) cand gateste sotul. Daca face si-un sandwici trebuie ziua urmatoare sa ma pregatesc de curatenie generala. A facut cartofi prajiti! A auzit el ca trebuie tinuti in apa sa nu se inegreasca. Da’ i-a pus cu tot cu apa in tigaia cu ulei incins de era sa-i ia parul foc. Noroc ca poarta ochelari ca azi l-as fi dus de mana. Am spalat trei zile la uleiul de pe tavan si dulapuri. Cum naiba am gasit o bucatica de cartof lipita de dulap….iti dai seama ce explozie a fost acolo….eu tot ii spun sa-mi doteze apartamentul cu stingator de flacari si zice ca fac misto de el. Da’ tot fac eu rost!

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) Ia-ți măsuri de precauție și lasă-l să bucătărească mai des. A 12- a tură de cartofi prăjiți e cu noroc 😉

   Reply
   1. Michelle

    Si pot sa schimb decorul in bucatarie dupa aia. Nu?

    Reply
 8. Pingback: bărbații sunt cei mai buni bucătari | mixy.ro | BunDeCitit.ro

 9. Anārkalī

  La noi e invers. Al meu sot e bucatar sef de profesie, iar eu calc prin strachini in bucatarie. Mereu ma enerveaza cand fac de mancare, ca are intotdeauna ceva de comentat, adaugat, criticat (constructiv, zice el). 😆

  Reply
  1. mixy Post author

   Cam așa face și-al meu. E doldora de informație, pe când mie îmi face plăcere să îl ascult numai când bucătărește 😀

   Reply
 10. Alexandra

  De cate ori aud de fasole imi aduc aminte de unchi-miu care zicea la ciorba de fasole aia de post fara porci afumati prin ea….cu naduf…”ciorba de perisoare….sapte la lingura” :))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *