ultima impozitare

By | 2013-03-20

Mă uitam ieri la un tânăr a cărui nevastă nu găsește loc de muncă, au doi copii la școală, iar el are un venit de 600 lei net. Mă gândeam… cu ce naiba trăieşte? Tre’ să fii muritor de foame pe banii ăstia! Zi întreţinerea 300, electricitatea 100 şi gata banii!

Adică bun, a fost prost și n-a făcut decât 10 clase, dar dă-o-ncolo de treabă, că-s atâţia cu o facultate-două care iau bani între 800 si 1600 de lei !

Şi presupunând că ar fi adevarăt proverbul ai carte ai parte, dacă toţi am fi deştepţi şi şcoliţi, sau doar deştepţi sau doar şcoliţi, proşti cine-ar mai rămâne? Asta luând în calcul populaţia aptă de muncă, pentru că, din păcate, sunt destui şi cu probleme serioase de sănătate.

Glumele cu taxarea aerului expirat sunt expirate. De fapt o plătim şi pe-aia, dar e o taxă ascunsă. Totul costă. Uneori stau ghem pe un scaun din bucătărie şi fumez sprijinită pe un colţ de masă, calculând cam la cât e evaluat apartamentul nostru din cartierul ăsta căcăcios de capitală şi mă gândesc : Doamne, ce bucurie pe capul meu ! Cum stau eu ghem fix în locul ăsta, pe un metru pătrat care costă 1.000 euro! Şi nu ştiu de ce, dar devin optimistă. Cred că aşa se bucurau şi bătrânii noştri când dădeau de ascunzătorile cu cocoşei.

 

Când sunt optimistă am şi idei bune, cumva trebuie să scoatem ţara din impas, dar nu prin susţinerea economiei cum rău v-aţi putea gândi, pentru că preţul ortezelor şi protezelor este mult prea mare, ci tot prin impozite şi taxe.

Ţigările, alcoolul, cafeaua, carburantul şi multe altele sunt accizate şi omul trist nu se mai apropie de ele decât pe datorie, prin cunoştinţe sau prin evaziune .

Se pot scoate bani din piatră seacă, altfel n-ar mai fi ieşit vorba asta pe lume. Le-aș propune guvernanților să impoziteze sexul, pardon, actul sexual. Pare că e ultima chestie din care n-au scos bani până acum şi cred că se pot face bani frumoşi. Ar trebui ca fiecare consiliu local de primărie să impoziteze treaba asta funcţie de zonă, vârstă, căsnicie/prietenie, of-uri sau scrâşnete de pat auzite de vecini, capacitatea cilindrică a fiecăruia… ah! nu, stai că asta-i la maşini!

Sunt sigură că se poate face o statistică , s-au făcut altele mai grozave de atât! Din toţi aceşti factori să se facă un coş lunar de acte sexuale pentru cetăţeni, iar impozitarea să se facă gradual. Așa că pentru binele țării, lăsați naibii stresul !(să puteți face treabă bună )

Cu siguranţă tânărului de care vorbeam la început i-ar pieri tristeţea. Măcar ar reuşi să facă şi el economii din ceva pe lumea asta. Sau s-ar duce la vecina, poate acolo e impozitul mai ieftin…

 

0 thoughts on “ultima impozitare

 1. vienela

  Ar fi destul de periculos pentru guvernanti. Oamenii s-ar abtine pentru a nu fi taxati si ar ajunge cu nervii la pamant. Un popor nervos este un popor periculos!

  Reply
  1. mixy Post author

   Vorbim despre români, ăștia nu se enervează dragă ! Or să apară în cel mai rău caz bancuri și… cam atât

   Reply
 2. Cuvânta

  Io sunt de acord total cu propunerea. Dar să impoziteze actele sexuale la tot regnul viu, de la futaiurile între sopârle până la polenizarea cu ajutorul albinelor. Şi să nu uităm de înmulţirea musculiţelor de oţet, care ar plăti singură datoria la FNI, pardon…FMI 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   Pe musculițe nu prea văd cum să le urmărească, e ca și cum ai pune impozit pe veniturile lăutarilor, ce naiba !

   Reply
 3. sorina

  ceva-ceva stii tu…un mic precedent exista in vechea Anglie, dar nu se impozita, ci nu puteai sa faci copii decat daca cereai consimtamantul expres al regelui:
  In vechea Anglie oamenii nu puteau avea relatii sexuale fara consimtamantul Regelui. Daca doreau sa aiba un copil trebuia sa solicite in mod expres monarhiei acest lucru iar in schimb primeau o placuta pe care trebuia sa o puna pe usa in timp ce intretineau relatii sexuale pe care scria “Fornication Under Consent of the King” (F.U.C.K)

  Reply
  1. Michisor

   Oaaaaau si sa inteleg ca de aici vine mult prea cunoscuta expresie “fuck you”? Habar n-aveam!

   Reply
  2. mixy Post author

   Irelevant, eu n-am zis să cerem acordul primarilor :))
   Dar ideea e bună. Poate propui și ce ar putea scrie poporul nostru pe o astfel de tăbliță 😀

   Reply
   1. Michisor

    Ce primari dna Mixy? Nu ma pot abtine si propun (si) eu o varianta: “Curvia sub Consimțământul Patriarhului”… mda’ initialele (CuCoP) nu pot da o expresie faimoasa…

    Reply
     1. Rolling Ideas

      La chinezi oare cum se spune că şi ei au voie doar cu aprobare de la autorităţi?

      (mă ţineţi aici cu frivolităţi de astea, când aveam în plan să încep în forţă decoraţile de Paşti!)

     2. mixy Post author

      Stai să nu încurcăm borcanele, chinezii au problema nr. de copii născuți, or noi vorbim aici de treburi serioase !

 4. Rolling Ideas

  Mixy, nu le da idei că ăştia sunt în stare s-o ia de bună. Şi după sex poate le mai trăzneşte să ne impoziteze şi de câte ori ne trece nevoia (vezi articolul anterior) şi apoi văd eu pe unde ne mai scoatem cămaşa 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   La nevoia anterioară v-am explicat deja că ne putem întări :))))

   Reply
  1. mixy Post author

   Fugi, de-aci, unde vezi tu tristețe ? În viața reală nu există așa ceva ! 😀

   Reply
 5. adelinailiescu

  Pai iti dai seama ca ar intra in faliment toti sefii care ne f** la cap toata ziua? sau asta intra la activitati intelectuale, nu sexuale?
  Iar la varianta ta eu propun si centura de castitate (pentru ambele sexe, sa nu facem discriminari) si cheia sa stea la fisc.Intai platesti, iei cheia si rezolvi problema! Si daca e pe persoana juridica deduci si TVA-ul!

  Reply
  1. mixy Post author

   Draga mea, ce-ți face șefu e strict pentru prosperitate și la treaba asta poa să-i ceară maxim impozit pe profit la realizările tale.
   Sunt de acord cu centura de castitate, numai de focul deducerii TVA-ului se va scoate cheia de la fisc :))))

   Reply
   1. Rolling Ideas

    Nu ştiu ce să zic – ăştia de la Fisc fac tot felul de aranjamente pe sub mână (motiv pt care la Baia Mare acum câţiva ani au fost anchetaţi în serie).
    Cine ştie unde/la cine ajung cheile alea?!

    Reply
    1. mixy Post author

     Cheile merg din mână-n mână până-n ( … ) la taxatoare. Cât timp sunt plătite și răs-plătite, merge economia 😉

     Reply
 6. silavaracald

  Cu subiectul asta mi-ai adus aminte de remarca unei prietene, pe timpul lui Ceasca.
  Stiti ca omu’ avea un fiix cu natalitatea, ca avea el ambatzul sa ne stie mai multi de 20 de milioane de suflete, drept pentru care a interzis avorturile daca nu aveai macar 4 copii sau cauze medicale care sa contraindice sarcina. Ei bine, cu toate masurile lui de urmarire a bietelor femei, rezultatele intarziau sa apara, asa ca a innasprit supravegherea femeilor si le-a trasat medicilor noi sarcini, printre care si aceea ca trebuiau sa le depisteze pe femeile insarcinate in primele trei luni de bortzosheala, altfel fiind sanctionati.
  Cu toate astea, natalitatea nu era exact asa cum o dorea el, plus ca au murit mii de femei in urma avorturilor ilegale.
  Venind noi de la o sedinta unde ni se frecase din nou ridichea ca nu obtinusem indicatorii ceruti de partid, prietena asta a mea a zis la un moment dat:
  -Mai, tare mi-i frica ca (scuze de cacofonie!) daca o duceam tot asa, astia sunt in stare sa bage armata peste noi, numai sa le iasa numarul de copii…

  Reply
  1. Michelle

   Daaaa….mai era si un banc pe tma asta: O tanara mamica a 3 copilasi ramane din nou gravida si ce sa faca ea sa scape de plod pentru ca nu -si mai permitea Si pentru ca nu avea bani de avort si-i era frica de a nu fi prinsa se apuca si ridica dulapurile prin casa, isi face ba o baie fierbinte, ba alta baie rece, o mai tine sotul pe balcon o noapte apoi iar baie fierbinte. Tanara nimic….nu dadea nici un semn ca ar pierde copilul. De nervi o ia sotul si o duce la ecograf. O pune doctorul la ecograf si se uita in burtica mamei. Fatul nenascut era in pozitie de genuflexiuni si intindea manutele cand sus cand jos dupa cum se lasa si pe genunchi si se intindea spunand in acelasi timp: Alioja nu raceste, Alioja se caleste!
   Nu este nici un apropo la Alioja acest banc ci este purul banc din acea vreme stiind ca tot ce era rau venea de la rusi.

   Reply
 7. Pingback: Dependenţa | Iubesc Viaţa

 8. Roxana

  Este interesantă propunerea ta. Totuşi s-ar putea ca asta, pe termen lung, să ne scadă natalitatea, sau să intrăm şi noi, precum SUA pe perioada prohibiţiei – în ilegalitate… Vor fi traficanţi şi ascunzători pentru a putea să-ţi întreţii pasiunea fără a putea să fii contabilizat. Pe de altă parte, dacă s-ar da reducere pentru cei care chiar fac şi copii … natalitatea ar creşte.

  Reply
 9. sany

  Sadic, foarte sadic. Daca te-ar auzi Don Juan-ii zilelor noastre… Eu as propune altceva: amenzi pentru gunoaiele aruncate pe strada, pentru scandaluri si injurii publice, actele sexuale extraconjugale etc. Daca banii impozitati oricum nu se simt in randul populatiei de rand pentru ca avem asfalturi de (re)facut la infinit, macar sa facem foamea in liniste si pace…

  Reply
  1. mixy Post author

   Cei care sîvârșesc acte de genul “gunoaiele aruncate pe strada, pentru scandaluri si injurii publice, actele sexuale extraconjugale” sunt cei de teama/sila cărora nu i-ar amenda nici dracu ! Capisci ?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.