şefu

By | 2013-06-10

În vreme ce pentru majoritatea treburilor domestice a existat câte un zeu care să asigure prosperitatea omenirii , pentru economie n-a existat nimic. De-aia am ajuns noi, urmaşii, vai de mama noastră de crizaţi economic, pentru că n-au avut grijă stră-stră-urii de noi! A fost unul, Mercurius, zeu al comerţului şi călătorilor, dar era şi zeul borfaşilor şi al hoţilor. deci nu i se pupa fişa postului cu şi întru prosperitatea economiei.

Unii muritori, cu mai multe ouă, mai …temerari, au găsit soluţia salvării încropind mici afaceri comerciale şi după ce au fost negustori sau boieri, în timp au devenit semizei cunoscuţi sub numele de Şefu.

De grija acestor semizei care trebuie musai mulţumiţi ca să-ţi pună o pâine pa masă, muritorul de rând, nevertebrat, îi aduce ofrande râzând de complezenţă, căciulindu-se şi tremurând din iţari ca nu care cumva din te miri ce motiv să-l supere pe şefu şi să dea tonul unui cod portocaliu de tunete, fulgere şi alte trăsnăi.

Există şi muritori din seria vertebrate necesari într-o astfel de afacere, dar care îl supără pe şefu vorbind corect, iar el, semizeul diplomat şi respectuos,   amână codul portocaliu până-l face rosu, să nu se deoache.

Şefu îşi dezvăluie destul de des latura umană când vorbeşte cu nevastă-sa la telefon şi află că cei trei câini pe care i-a racolat de la “Salvaţi câinii bagabonţi” sau ceva de genu’ au ieşit din ţarcul lor călcând toată curtea în picioare şi  prăpădind frumeseţe de grădină cu flori.

Muritorii de rând au învăţat rutina casei semizeieşti şi când aud tunetele şi fulgerele care preced venirea lui şefu nu de sus! ci de jos, din parcare, se închină şi spun cu necaz:

– Vai, nouă! iar au ieşit câinii din ţarc!

 

0 thoughts on “şefu

  1. adelinailiescu

    Muritorii de rand ar putea face o cheta si sa angajeze un nene de la ecarisaj care sa linisteasca cainii si sa nu mai faca pagube in gradina. Si atunci seful o sa fie linistit.Sau poate in doliu.Sau poate nu suporta greaua pierdere si se sinucide…Hai ca o jerba nu-i chiar scumpa…:)

    Reply
    1. mixy Post author

      ieşim mai ieftin cu păpădie, dar nu cred în minuni 😀

      Reply
  2. Rolling Ideas

    Şefii ăştia sunt mai răi ca zeii. Măcar zeii mai stăteau în Olimpul şi beau ambrozie şi lăsau muritorii în pace.

    Reply
    1. mixy Post author

      păi şefii nu folosesc ambrozie, se îndoapă cu ceai hepatic şi ştii că ăla are numai plante amare 😀

      Reply
  3. Vienela

    Cred ca sefu nu are facebook, altfel ar fi fost indragostit si ingrijorat pentru pisicute. :))

    Reply
    1. Laura

      Daca o fi la fel ca seful meu, mi-am dat seama despre ce pisicute este vorba in context.

      Reply
  4. Roxana

    Ce bine că nu lucrez în comerţ. Se pare că de-asta şefii mei n-au casă şi, ergo, nici câini. Câinii nu ies de nebuni, nu-s flori şi de-aia noi putem să ne vedem de treburile noastre, fără ameninţarea unui cod portocaliu de tunete şi fulgere. Dar şi când se întâmplă să fie ceva asemănător, atunci ştii sigur că tu şi nu oarecari câini eşti de vină pentru toate descărcările.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.