ce faci pe 1 ianuarie

By | 2014-01-03

Made by Mixy JR:

Ce se face pe 1 ianuarie ? Oare ? Se stă , se doarme , se trezește mai adormit decât la culcare, se mai culcă puțin , se mănâncă și se mai lenevește puțin . După o noapte grea , asta ar trebui. În schimb eu m-am hotărât cu prietenele că dacă tot ne-am trezit la 12 și nu ne mai fură somnul , să nu stăm să pierdem vremea în casă. Hai să mergem în mall. Distracție , analizat haine și PREȚUL lor, mâncărică la burtică , toate bune și frumoase , pare ceva obișnuit având în vedere că afară e frig .

Ajungem în mall. Sinceră să fiu , chiar nu m-am gândit că și cei din mall au vacanță ,astfel că atunci când am intrat mall-ul arăta ca bombardamentul dintr-un film horror : absolut toate magazinele de la parter și etajul 1 erau astupate de niște uși rabatabile și din trei rânduri de lumini era deschis numai unul cu neoane pâlpâinde. Ce mai , lipsea creatura din The Ring să iasă din ecranul de la cinema. Singurele deschise erau fastfood-urile si patinoarul la etajul .

Am fost rugate de către bodyguarzi să nu urcăm pe scările rulante pentru că nu merg și să o luăm cu liftul direct spre etajul 2 , să nu trecem pe la 1 că nu avem ce vedea decât uși închise și singurătate. Am fost copii ascultători și am luat-o cu liftul . Am mâncat ceva , am mai stat puțin de vorbă și apoi am spus că plecăm. Am uitat că trebuie să o luăm cu liftul și am coborât pe scări trecând și pe la etajul 1 . Arăta superb, era drăguț să vedem că suntem singure, chiar ne-a plăcut mult ideea de a trece pe acolo. Am dat un ocol etajului, ne-am zbenguit puțin și după aceea ne-am dus spre scări să coborâm la parter.

Imediat in spatele nostru un bodyguard cobora pe scări după noi : „ Staţi pe loc” . Am accelerat un pic pasul , de frică, de amuzament , fiecare cu motivul ei, dar nu alergam , pentru că apoi am fi atras atentia bodyguard-ului de la intrare. Eu și una din fete am trecut de bodyguard-ul de la intrare, apoi din spate s-a auzit un urlet “VA ROG SĂ VĂ OPRIŢI ACUM , NU MĂ FACEŢI SĂ ALERG DUPĂ VOI” . În momentul acela am simțit că mi s-au înmuiat picioarele, dar din spirit de turmă , dacă am văzut-o pe prietena mea alergând am alergat și eu.

N-am mai luat tramvaiul din fața mall-ului, efectiv am rupt-o la fugă , mai ceva ca la jocul Temple Run . Bănuții piuitori lipseau,nu mă așteptam să fiu scutită de 1 an și jumătate la sport și totuși să prind așa o viteză. Pe o distanță de vreo 400 de metri am ajuns mai repede ca tramvaiul la următoarea stație.

Abia acolo ne-am dat seama că una din prietenele mele nu era cu noi. Nu o mai văzusem din mall. Sigur rămăsese acolo, dar cine să se ducă după ea ? Am sunat-o , n-a răspuns, deja noi ne făceam scenarii că i-a sunat părinții, că îi dă amendă , că îi spune unde stăm și vine la ușa noastră , tot. Obosite, am urcat în tramvai să mergem spre casă. În tramvai era prietena rămasă în mall. Era supărată și nu vorbea , am încercat să vorbim cu ea și nu ne-a răspuns. Am ajuns la noi la bloc, ea s-a dus direct sus și după 10 minute am sunat-o să vorbim cu ea. Încă nu pricepeam de ce s-au luat de noi bodyguarzii , nu furasem nimic , şi în afară de cartofii de la McDonalds nici nu aveai ce.Ne-a povestit că au certat-o bodyguarzii,că nu aveam voie să trecem pe acolo și totuși am făcut-o , și că de azi avem restricție în mall, iar ea se supărase pe noi pentru că am lăsat-o singură. I-am explicat că fiecare a fugit pentru el , nimeni nu a așteptat pe nimeni,toate scuzele posibile. După ce ne-am tras răsuflarea,ne-am așezat pe o bancă și efectiv am început să râdem degeaba. “Ha , jefuitoareo !” , “ Tu , spărgătoare de magazine , parcă erai scutită , lasă că vorbesc eu cu profa de sport să-i spun ce timp scoți  la alergări! “. Apoi ne-am pus problema că urmează ziua de 2 ianuarie, unde iar nu lucrează toată lumea și nu avem unde să mergem , în mall avem restricție și afară e frig. Nice job.

În ce mall mai mergem?!

 

 

0 thoughts on “ce faci pe 1 ianuarie

 1. Roxx

  Ha ha..am citit tot si nu intelegeam ce scutire ..ce scoala.:)))
  Bravo mixy jr. ..ai mostenit talentul de la mama.

  Reply
  1. mixy Post author

   Noo! Îţi dai seama când a ajuns acasă şi mi-a spus: “M-au alergat bodyguarzii” că prima chestie pe care am simţit-o a fost că mi s-au înmuiat picioarele?

   Reply
 2. Roxana

  Mixy jr :)) Frumos scris, faină păţanie – o s-o ţineţi minte mult timp. Aşa se aleg oamenii cu porecle – nu toţi se cheamă Robin Hood (Robin Glugă/ Bonetă/Capişon) – unora li se spune din start Mixy the Robber 🙂 Dar la fel de bine poate fi şi Mixy the Runner 🙂 Aici poate intervine şi profu de sport, cu scutirea. Felicitări pentru povestire şi La mulţi ani cu multă sănătate, fericire şi noroc!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.