fără voce

By | 2014-07-25

Una din dăţile în care fata mea rămâne să facă pe bona. De data asta, iar e bona lui tac-su mare.

Ajung acasă şi o întreb:

– Ce faci, cum a fost azi, a reuşit să iasă tac-tu mare la plimbare?

– Pfuuu! zice, m-am distrat pe cinste.

Distracţia era ultima chestie la care mă aşteptam să se întâmple, aşa că aştept în linişte, temătoare, să continue. Pricepe că nu mi se pare normal să fie distractiv alături de tatăl meu şi-mi explică:

– I-am spus că dacă vrea să-şi ia programul TV trebuie să iasă afară. L-am luat uşurel afară, la pas. M-am plictisit mergând uşor pe lângă el, ţi-am zis că aş prefera de o mie de ori să alerg după Andrada şi Mihai (verii ei) decât să ţin pasul cu un tataie bolnav. Când mergeam afară, spre chioşcul de ziare, mă ia gura pe dinaintea gândului şi zic: „Tataie, cred că n-am încuiat uşa!” la care tataie, mi-a zis aproape şoptit: „Drace! Dacă întră un hoţ la noi în casă, nici măcar n-am făcut patul!”

Râdem amândouă.

– Şi?

– După ce m-am săturat de râs, am cerut vânzătorului în contul lui ce ziare şi rebusuri complicate vrea, apoi am pornit înapoi. Toate ca toate, dar când am ajuns spre casă, pe la etajul 2 a simţit că nu mai pot, mor cu zile de plictiseala mersului încet, aşa că mi-a şoptit zâmbind: „Lasă-mă pe mine, că merg încet, şi du-te înainte, te rog, vezi dacă mai avem televizoare în casă!”.

– Şi?

– Am leşinat de râs, m-am dus, şi culmea! Aveam televizoare! Uşa era încuiată. Mai târziu, făceam un duş şi mamaie a sunat la interfon sperând că îi răspund eu şi cobor să o ajut să care greutăţile. Spre ghinionul ei , eram în baie, aşa că i-a răspuns tataie şuierând în interfon. Mamaie a crezut că fac mişto de ea şi i-a zis să termin cu bancurile că are nevoie de ajutor pe scări. Dacă a văzut că nu scoate nimic din interfon în afară de şuierături, a pornit să urce scările. Abia sus, când l-a văzut pe tataie, şi-a adus aminte că tataie nu poate să vorbească şi m-a iertat că eram la duş când avea nevoie de mine.

Înghit amar.

– Mami?

– Da, iubito?

– Când mergem la Divertiland?

 

5 thoughts on “fără voce

  1. Pingback: de la cuier | Mixy

Leave a Reply

Your email address will not be published.