ura de control

By | 2014-09-01

Eu știu că nimănui nu-i e drag de control. Că_controlorii se poartă abuziv, că dau amenzi la intimidare, că amendează fraierimea…. Ah, nu, nu, nu asta voiam să spun. Mă deranjează că dacă mă prinzi pe mine, care sunt într-o perioadă proastă și n-am validat cardul RATB riscând poate pâinea copiilor mei și alor mei pe următoarele căteva zile, mă amendezi. Dar dacă vezi pe unul mare, negru și urât, dacă vezi un cerșetor, dacă vezi o baborniță cu jde ierburi de vânzare, nu îi amendezi. Îi lași. Eu muncesc de-mi ies ochii să îmi țin familia la liman, dar nu-ți  cerșesc mila. Din acest motiv mă amendezi pe mine, nu pe ăla care te minte la pas.

Împreună cu jandarmeria mai nou.

Deci mă apucă toți dracii.

Și stăm și-l ascultăm cu mic cu mare pe un idiot nan care cântă ceva despre Iisus întru cerșenie.

Nimeni nu suflă o vorbă, toți ascultă proorocirea piticului. Controlorii controlează, dar pe nan nu îl întreabă de nimic.

De mila dracilor care m-au apucat, îmi pun NIRVANA în căști. La volum maxim.

Nici măcar nu aud când îmi cer abonamentul.

Nu contează, mă lasă pe mine, dar au găsit două puștoaice în tramvaiul ăsta. Pun pariu că-s vai de mama lor de fete.

Ar trebui să se desfășoare altfel controalele, nu numai la intimidare, că dacă-i pe-așa, aș putea umbla tot timpul ca o cioară ignorantă, mahalagioaică și vopsită, sau care cântă muzică religioasă, nu?!??

(insert înjurătură)

0 thoughts on “ura de control

  1. B

    Total de acord! Pe mine ma deranjeaza ca intotdeauna asteapta sa te apropii de coborare si abia cand ajunge autobuzul in statie si te pregatesti sa cobori, te intreaba de card…
    Parca anul trecut am patit una si buna: eram cu o colega de servici in tramvai, eu cu abonament, ea fara. Am vrut eu sa-i validez o calatorie (aveam si ceva bani in “portofel”, dar era aparatul pe modul “control”, si nu se putea), asa ca am mers si ne-am asezat, n-am mai pazit aparatul. Noi am vazut ca e control, eu stateam linistita ca abonament, colega statea linistita pentru ca am incercat, nu s-a putut si… asa sta ea de fel (blatista forever). Ne-a intreabat controlorul de sanatate, eu i-am dat dau abonamentul, amica i-a zis ca n-are. Mie mi-a cerut buletinul, cica sa verifice daca chiar este cardul meu, i l-am dat, ne-a intrebat daca suntem impreuna, dupa care m-a anuntat ca tre’ sa ma amendeze pe mine pentru ca n-are ea bilet. “Impreuna” eram la modul ca eram colege de cladire, ne cunoasteam si calatoream impreuna… Am ramas cu gura cascata, cum dracu’ vine asta, sa ma amendeze pe mine… Amica mea blatista era mai scandalizata decat moi, ii tot impingea buletinul ei. In fine, acum rad, dar atunci imi venea sa-l strang de gat pentru ca imi si vorbea “de sus”, ma si lua peste picior si cand ii ziceam ca nu inteleg de ce vrea sa ma amendeze pe mine, mi-a trantit-o ca-s recalcitranta. Am crezut ca-s la camera ascunsa, ori e o farsa ceva… A fost cam de speriat, pentru ca il rugam sa-mi explice, iar el mi-o reteza ca-s nervoasa, sa ma calmez, desi nu tipam, nu ma agitam, doar il intrebam “da’ de ce?”… Cred ca daca nu interveneau ceilalti calatori ala chiar ma amenda pe mine.

    Reply
    1. mixy Post author

      Am patit-o si eu cu o colega blatista, dar n-au apucat sa spuna controlorii ca ma amendeaza pe mine, s-a simtit ea prost si a scos buletinul.
      Mi se pare ca nici n-au voie sa te legitimeze, daca n-au politie cu ei .

      Reply
      1. B

        Nu stiu, da’ io stiind ca am abonament, l-am dat si p-ala…

        Reply
  2. Mirona

    La cum circula transportul in comun in Bucuresti, mi-ar fi si rusine sa mai trimit si controlori pe capul calatorilor!

    Reply
  3. arakelian

    in fata controlorilor, toti suntem egali. Dar mie nu au indraznit sa imi zica nimic in ziua in care nu mergea sistemul de validare. Am o privire apriga.

    Reply
    1. mixy Post author

      :)) ma pot lauda cu acelasi gen de privire. Pare ca ceilalti devin imuni la priviri ucigatoare.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.