cu marunt

By | 2014-09-22

Ani la rând fiarele autohtone mi-au rupt buzunarele portofelelor. Leii ăștia-s tare grei, și nu știu cum se face, dar întotdeauna am avut problema asta: să am prea mult mărunt în portofel.  Mă mai ușuram la pușculiuța fie-mii, sau portofelul maică-mii (avidă să mulțumească babele din piață cu mărunt pe legătura de pătrunjel), dar de niște vreme încoace fata a crescut și n-a mai acceptat decât bancnote, cât despre piața mamei, nu-i mai trebuie, deci din două una: ori s-au șmecherit babele și poți plăti cu cardul la ele, ori costul pătrunjelului se măsoară în bacnote.

Săptămâna asta am rezolvat problema măruntului : totul e să rămâi fără bani mai mari.

Am dat iama în mărunt  cu o foameeee!

 

14 thoughts on “cu marunt

 1. dush

  Si eu :)) am descoperit ca aveam vreo 30 de lei in fise si ma plangeam ca-s leftera :))

  Reply
 2. arakelian

  deci sa ma bucur ca e fiica mea inca mica, si pot turna toate fisele la ea in pushculita.

  Reply
 3. blo

  eu m-am invatat minte, nu mai pun chiar toti maruntii in pusculite, ca alea nu se desfac decat la banca, sau daca dai cu ele de pamant sa le faci bucati 😀
  am fost zilele astea cu un buzunar mare, plin de monede de 1 si 2 centi, si-am luat 2 paini :)))
  ieri fiica-mea a numarat banii dintr-un borcan de gem plin pe jumatate. Avea aproape 5 euro acolo, si i-a luat cred ca vreo 2 ore sa ii iasa numaratoarea 🙂 macar a avut o ocupatie..

  Reply
  1. mixy Post author

   În clase primare merge, pe post de abac.
   Ce puşculiţe ai tu de le faci bucăţi? Că mi+aduc aminte că desfac foarte repede puşculiţele…. Chiar şi pe ale fie-mii -când mă împrumutam la ea. Şi trebuia să-i returnez cu dobândă.

   Reply
   1. blo

    sunt pusculite de la banca. odata inchise, nu se mai deschid decat cu o cheie speciala, la banca 😀

    Reply
 4. adelinailiescu

  Pe vremea cand amenda auto se platea direct la “organ” adunasem intr-o punga echivalentul in monede a amendei pentru depasire de viteza. Asa-mi placea sa-i pun militianului punguta cu multi bani in mana! :)) Mai nasol era can o uitam in poseta si-o caram cu mine de-mi rupea umarul…
  Fi-miu e foooarte strangator: aduna monedele in fisicuri de 10 lei apoi se duce si-i investeste. Nu ca mine, care-i debarasez prin fructiere si-i uit acolo…

  Reply
  1. arakelian

   eu am pus in pusculita copilului timp de juma de an. Cand am spart-o (iau unele de tabla care tre rupte cu patentul…) avea copilul strans peste 100. Prima grija a fost cum sa ii cheltuim, daca i-as fi investit, ca fiu-tau, era o decizie buna si apreciata de copil la maturitate.

   Reply
   1. mixy Post author

    poate copilul Adelinei era mai mare când avea gânduri de investit 😀

    Reply
    1. adelinailiescu

     Fi-miu s-a nascut investitor (ca sa nu spun zgarcit sau econom) ! 🙂 Cred ca a mostenit niste gene recesive de la o generatie anterioara, ca mie nu-mi seamana deloc.

     Reply
 5. Cuvânta

  Io nici pusculita nu am, decat pe post de bibelou :))
  Mai tarziu probabil singurele hartii vor fi cele de ziar.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.