merge tradițional

By | 2014-11-25

Am înțeles că străinii se dau în vânt după chestii tradiționale: Pensiune tradițională în locuință din lemn prelucrat peste 100% manual, salteaua de paie 100% tradițională și dacă-ți intră paiul pe nas șpaga ta, sarmaua la masă prelucrată peste 100% tradițional, vântul cu vârcolac în grinzi cu tot peste 100% tradițional. Și-un dovleac. Bonus. Cu usturoi la geam dacă te trece.

Se adaugă bonusuri de mers cu căruța până în sat pe timp de vară (pentru că nu s-au inventat drumuri până la pensiune în perioada guvernului sugător de sânge X) sau mers cu sania până în sat pe timp de iarnă ( pentru că nu s-au inventat drumuri până la pensiune în perioada guvernului sugător de sânge Y)

Dar.

Eu nu înțeleg de e dracu’ nu se adaugă bonusul de mers în fundul grădinii la WC.

E foarte important.

Dacă tot avem străini avizi după tradițional, de ce să nu simtă pe bani fiorii deversării pe filiera vântului cale de vreo 10 metri beznă până la wc-ul din fundul curții? Că mie mi se pare o treabă profund tradițională să te bată vântul pe la genitale pe timp de noapte! și pe timp de vânt! Şi pe timp de iarnă! Şi pe euro!

Parol tradiţional!

 

0 thoughts on “merge tradițional

 1. ba_laura

  ai sa razi, aveam un client care se ocupa de organizare de excursii pentru supereuropeni (olandezi, belgieni, etc), si avea foarte multe cereri pentru cazari cu buda-n cu’u curtii ! acuma-i adevarat ca mai toate erau pe timp de vara … da’ ma gandesc ca au si ei ultracatolicii lor care sa-si doreasca senzatii tari la drum de iarna asezonat cu un viscol generos 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   Fata, mea, şi-acu’ spui? Jur că dacă spuneai peste vreo lună şi ceva fix, ne umpleam de bani, auzi?!

   Reply
 2. arakelian

  astia se intorc acasa si isi zic: vai, ce faina casa mi-am tras!

  Stii de ce vor asta? pt ca nu au incercat niciodata. S-au nascut cu canalizare, si vor muri cu canalizare; de dupa a2lea razboi mondial tarile occidentale (ma refer in special la Belgia ce a fost rasa bine de armatele germane ce au trecut si la primul si la al2lea tot pe aceeasi carare) asa ca si-au tras canalizare la toate casele. Care nu au – au fose septice. O duc asa de bine in case standarde ca nici nu stiu ce sa mai faca de plictiseala, iar o vacanta la o casa rustica e ceva iesit din comun; colegul meu se duc la Moscova de Craciun sa vada cat de frig e 🙂

  Reply
  1. Roxana

   Eu zic că nu trebuia să meargă tocmai până la Moscova pentru frig – se pare că temperatura de la Miercurea-Ciuc este similară celei din Moscova în tot parcursul anului :))

   Reply
   1. mixy Post author

    eu spun că la mamaie in fundul curţii nu era mare diferenţă, dar dacă vrea să-l bată un vânt mai nordic de atât!…

    Reply
  2. Diana

   da, da, astia nu mai stiu ce sa faca pt senzatii tari. noi avem un prieten olandez care nu inteleg ce tot cauta in Bucuresti, ca gagica nu mai are acolo, se mai vede cu unul si cu altul, dar asa ii place lui, e exotic 😀 si era f happy cand i-am zis ca-l luam la socrii mei in Onesti la un gratar. pana a vazut pozele, n-are buda in curte decat una ramasa de la constructia casei, in rest casa e ca aici 🙂 deci o sa-l trimitem in curte, ca sa aiba ce povesti

   Reply
 3. Roxana

  Ce amintiri am şi eu de la singura mea vacanţă la ţară – apropo de WC-ul sus menţionat :)) Frig nu prea era dar noaptea neagră să-ţi scoţi ochii şi deodată am simţit o blană frecându-se de piciorul meu şi nişte ochi malefici ca nişte raze laser – mă gândeam cu groază ce-o fi, dar mi-am amintit cu greu că era doar pisica cea extrem de urâtă (cred că era a Mumei Pădurii, pentru că eu pisică atât de urâtă n-am mai văzut) a socrului meu. Era să nu mai ajung până în fundul curţii :)) Original! Până ce n-ai trăit asta – ai cam trăit degeaba şi după ce-ai trăit poţi zice “bogdaproste” că n-ai murit de infarct 🙂 Le recomand celor împătimiţi şi spălatul la covată în curte- de care se pare că ai uitat 🙂 100% natural, antic şi foarte pe gustul vecinilor.

  Reply
 4. Hapi

  Foarte traditional, de cate ori merg la buni, draga de ea- si mno, m-apuca diverse ca doar is Alba ca Zapada si car piticii dupa mine… merg la “toaletaaaaaaaaaaaa” si ma intorc sa trag apa da… de pe o scandura imi zambeste Pavel Stratan.

  Reply
  1. mixy Post author

   Eu când mă întorc să trag apa, trag câteva plase de păianjen, de mă mai taie o ușurare de la frică.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.