pensie sau nu

By | 2014-12-04

Ajunsesem să mă rog să ies la pensie numai de dragul ofertelor pe care le au pensionarii, la teatru/film, dar mai ales călătorii. Bine… fie vorba între noi, am ajuns să mă rog să ies la pensie numai ca să văd cum e, că la ce floare canceroasă se propagă genetic la noi în familie, ar fi frumos să ni se dea 2-3 ani de pensie numai ca să vedem și noi cum e, să nu murim proști.

Pe de altă parte, când văd ce pensii au bătrânii mei, mai că îmi vine să nu mai vreau la pensie.

Va să zică acum nu-mi permit la teatru pentru că viața scumpă, salariul mititel, griji și probleme multe.

La pensie nu-mi voi permite teatru pentru că medicamente scumpe, întreținerea mare, se mai sinucid 2-3 inși de la enel – explodează factura de energie electrică.

Deci cu ce dracu’ trăiesc actorii??!?

 

0 thoughts on “pensie sau nu

  1. B

    Mai Mixy, d-aia si fac astia oferte la pensionari: ca pan’ le vine randul sa profite de oferta, se duc la cele sfinte… Io n-am decat trei cancerosi, dintre care unu’ nu-mi e ruda de sange, ci prin alianta (as putea sa-l pun la socoteala, cine stie, poate se transmite prin simpatie-empatie d-aia, cum ii zice, sau la fel de bine as putea sa nu-l pun), pe urma, toate muierile pe linie materna au mierlit-o din motive de boli de inima (si alea care-au fumat, si alea care n-au, de troscanit n-a incercat nici una sa se imprieteneasca cu Bachus, alimentatie relativ ok), care de care mai cronica, vreo patru cu Parkinson (aia nu se temeau decutremure, n-aveau fobii de gen), dintre care doi au primit bonus de la Alzheimer (suna mult mai interesant decat “dementa senila”, la dracu’, cu toata boala erau super haiosi, si ala care-si facea biletele, si ala care nu)… La teatru… la cat de tinerele parem, ia si tu carnetu’ lu’ Mixy Jr. si faci rost de bilet redus (fiu-meu inca n-are carnet, da’ ma descurc, fac eu rost de unul de imprumut), iar cu pensia… Iacata:

    Doua batranele stateau pe bancuta din fata blocului. La un moment dat, dupa cateva barfe sanatoase una din ele spune celeilalte:
    – Stii tu ca s-a dat pensia?
    La care cealalta raspunde:
    – Eeee s-a dat o p**a !
    – Ia uite, si eu ca proasta am luat pensia…

    No worries cu bolesnitele… Numa’ cand te gandesti te-apuca damblaua, asa lasa drobu’ sa stea pe soba, sau impinge-l mai spre perete…

    Reply
    1. mixy Post author

      Mă de la ce vitamină vine B? (numele tău)
      Eh, clar că vă distrați în familie, cu atâtea antecedente aș sta în locul tău numai la teatru! Treaba cu carnetul junioarei e că nu-l dă decât dacă e vorba despre ea, la cât de mult îi place n-am reușțit să văd spectacole fără ea.
      Cât despre babele din banc, m-am hotărât: nu mai vreau pensia, aștept o p**a. Cu două steluțe la mijloc, evident.

      Reply
      1. B

        =)) Stai la coada!
        PS: Stai, ca la muieri am uitat de diabet (cu insulina si cantar si regim)! Deci… io cu sor-mea tre’ sa ne luam adio de pe-acu’, tot avem cazare la cimitirul vesel asigurata =)) Am auit ca-s si ceva lautarese ingropate p-acolo, deci am parte de teatru de revista chiar moca pe lumea ailalta. daca nu le-o pune sa cante bisericesti, ca atunsi chiar am sfeclit-o, o sa mor a doua oara. de plictiseala…

        Reply
        1. mixy Post author

          Pf, diabetul e boală de cucoane, băăăi! Cât privește cimitirele, parcă văd că aș avea vecini numai ingineri… ca să stau tot într-o murire de plictiseală

          Reply
          1. B

            eh: zvon! chiar sunt inteligenti si haiosi, chiar daca-n bancuri nu par 😀

  2. Roxana

    Şi eu mă gândesc că dacă mai ridică mult vârsta de pensionare, n-apuc să văd cum e să iei pensie. Pe de altă parte am aflat ieri că bărbatul meu îmi plăteşte pensie suplimentară, că alfel la ce salar mare am avut s-ar putea să nu-mi ajungă bani din pensie nici de-o colivă mai arătării :)). Dar ştii bancul ăla cu criza financiară şi pensionarii?

    Criză mare, bani puţini la buget, se ia o hotărâre de guvern privitor la economiii şi ieşire din criză
    – Pensionarii să poată trece şi pe culoarea roşie a semaforului la trecerea de pietoni.
    După o lună se verifică statistica şi nu sunt mulţumiţi de scăderea bugetului la pensionari şi se dă a doua Ordonanţă guvernamentală :
    – Pensionarii trebuie să treacă pe roşu la semafor!

    Reply
    1. mixy Post author

      O, da! E cel mai dulce banc pensionaresc.
      Deci… tocmai ai aflat ca vei avea pensie suplimentara ?!??

      Reply
      1. Roxana

        Nu ştiu dacă şi societatea de asigurări ne va obliga la trecerea pe roşu, dar da, se pare că voi avea ceva pensie în plus. Aviz amatorilor! După patruzeci şi cinci de ani cadourile au alt target :))

        Reply
    1. mixy Post author

      Da.mi voie sa nu cred. Cati dintre voi mai merg la teatru ?

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.