calculator down

By | 2015-10-07

După controlul de rigoare așteptăm la biroul de internări, unde un nene destul de în vârstă și destul de obez, suflă din greu în timp ce butonează cu degetele mijlocii pe tastatură datele oamenilor pentru internare. Nu suntem decât un ciorchine de vreo 20 de inși la ușă, programul de preluare analize se termină în următoarele trei ore, deci avem șanse.

„Dacă mai găsește vreun gram de sânge până atunci!” șoptește fi-mea.

Privesc încetineala cu care tastează bătrânelul și cum abia suflă în timp ce bagă cardurile de sănătate și simt nevoia la propriu să-l dau la o parte, să-l ajut, ca să scăpăm mai repede. Ascult mârâielile din jur gen: „Fir-ar ai dracu cu sistemul lor de sănătate! Plătim degeaba! Ia uite-l cum se mișcă, de ce n-o lăsa unul mai tânăr?!” După vreo oră jumătate intrăm și noi.

– La ce medic sunteți? întreabă bătrânelul. Aha….bun. Mi-era teamă că n-ați nimerit cabinetul, n-aș fi vrut să vă trimit și pe dvs la alt cabinet, sunteți fete tinere, mi-ar fi fost greu să nu vă ajut…

Zâmbim constipat și eu și fi-mea și deschide omul aplicația de internări. În față îi apare o eroare cum că n-are net! Izbucnește instant:

– Ptiu, fir-ar al dracului! A picat serverul! Ia să vezi că a picat iar serverul!

Ne pică și nouă fețele, avem un deja-vu cu servere picate la internare.

Încearcă bătrânelul să dea telefoane la it-ii care se ocupă de serverul lui, timp în care observ că de fapt are net, a fost o problemă mică temporară. Se ridică greu, gâfâind, își scoate un sandwich din dulap din care vine un iz de salam și sper din suflet să nu-l mănânce de față cu noi.

Fi-mea îmi face semne: „Rezolv-o, mami! Repară-i netu!”

Încerc marea cu degetul:

– Cred că s-a rezolvat problema, vreți să mai încercați o dată?

El răspunde la telefon vorbind cu un specialist:

– Haide băi, băiatule, vino și scoate-mă din necaz! La ăilalți în cabinete merge, numai la mine nu și am puhoi de lume la ușă, ce dracu!

Închide telefonul și mi se adresează:

– Unde s-a rezolvat? N-are cum să se rezolve! Serverul e pe hol și ăștia abia vin, n-ai văzut câte telefoane am dat degeaba?! Uite!

Încearcă un refresh apăsând butonul de back în pagina de internet. Pagina se încăpățânează să-i arate aceeași eroare.

Mintea mea țipă: “dă-i un F5, în mă-sa!…”

Fi-mea mă înghiontește: “Arată-i tu!”

Îmi revin în cap toate persoanele trecute de o vârstă pe care le-am întîlnit până acum și pe care serviciul abia i-a inițiat în tainele calculatorului și care de câte ori au probleme, calculatorul e de vină, programul e de vină, aparatura și aplicațiile au ceva personal cu ei! Și să te ferească sfântul să încerci să-i scoți din necaz, îi vezi cum își rostogolesc ochii ca la păcănele și mârâie blasfemic : L-ai stricat de tot! Ce mână păguboasă ai! Te dai tu mare! ... Așa că stau cuminte, am nevoie de internarea asta, nu vreau să mă cert cu el. Îi mai dau 5 minute, oricum bag mâna în foc că nu știe ce-i ăla buton de refresh.

Bătrânelul mă vede fierbând și încearcă nervos să-mi redemonstreze:

– Uite, domnule, nu merge! Dacă-ți zic că e de la server! De la server e! Mereu pică nenorocitul ăsta de server!

Apare o așchimodie-specialist care îi spune că trebuie să-i meargă.

– Nu merge măi, tată!

Ăsta vine, îi dă refresh, și-i spune:

– Gata, acum merge!

– Aoleu, mersi mult, mă băiete, m-ai scăpat de necaz!

Mai așteptăm 10 minute și reușește să-i scoată foaia de internare.

Respirăm.

La analizele de sânge a durat mai repede, i-a căutat vene în toate cele două mâini înțepând-o cu intermitențe aproximativ un sfert de oră.

 

0 thoughts on “calculator down

  1. adelinailiescu

    La o anumita varsta e greu sa te adaptezi la cerintele moderne, astea “informatice”. Eram zilele trecute intr-un cabinet si un coleg era disperat ca i s-a stricat calculatorul, i s-a inghesuit tot tabelul intr-un sfert de ecran. Eu ii zic sa-l apuce de o margina si sa-l intinda, nu-i nici o problema. si el incearca sa apuce marginea tabelului cu degetele si sa traga de el. Era vina mea , ca nu i-am zis cu ce sa-l apuce. 🙂
    Sper ca analizele v-au iesit bine.

    Reply
    1. mixy Post author

      Nu stiu, că domn doctor n.a ieșit de la sala de operații 🙁

      Reply
  2. Catalina

    Asta se intampla cand se pun nepriceputi in fata unui calculator.. inteleg ca nu face parte din perioada lui de varsta, dar macar sa faca lucrurile dupa moda veche, asa cum a fost initiat in ale medicinii, daca modernismul nu-l prinde. Asta si putin legat de comentariul de mai sus. Cred ca ai rezistat cu greu situatiei. 😀

    Reply
  3. Carla

    Spune-i te rog puştoaicei că ne gândim la ea cu toate resursele noastre bune.
    F5!

    Reply
  4. nirocino

    E un déjà vu, un clişeu blestemat care ne bântuie, oameni care nu se pricep, proşti da’ mândri ! Naşu lu’ finu sau fratele cuiva ajuns soră la spital !
    Multă sănătate fiicei !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.