bucuria lui mamaie

By | 2015-10-16

De niște vreme, după multe experimente eșuate, știm și eu și mama că nu ne pricepem la pritocirea vinului: tragerea vinului din butoi în alte recipiente, pentru a-l separa de drojdia depusă la fundul butoiului. Treaba asta se face simplu: mufezi gura pe furtun și tragi până vine vinul, pe care –l lași să curgă în celălalt vas. Unii fac treaba asta mișcând capetele furtunului dintr-o mână în alta, fără să mai mufeze.

Noi nu ne pricepem și cum n-are cine…. o pune mama pe mamaie:

– Bre, n-auzi! Trage și matale vinul ăla! Dar vezi să nu scuipi vinul de-ți vine-n gură în găleată! Poate vrem și noi să mai bem, da?

– Eu? Nu scuip eu, maică! Când trag vinul, curge și gata!

Zis și făcut. Mufează mamaie și se pune pe tras vin. Mai pe seară era veselă, roșie în fălci și vorbea continuu ca televizorul. O întreb pe mama ce are mamaie, și mă lămurește:

– Crezi că-i roșie de la efort? Aiurea! A tras și tot ce i-a venit în gură, a înghițit! Ia uite la ea ce veselă e! Mai are puțin și adoarme lângă butoi!

 

0 thoughts on “bucuria lui mamaie

 1. arakelian

  am tras si eu vin dintr-o dimingeana. M-au trimis pe mine ca eram aia mai fraiera si zvelta sa zburd pe scari la beci cu 3 sticle sub brat si un furtun. Si nu am bagat furtunul regulamentar pana in vinul din dimingeana, ci am tras aer. Cu alcool. Intr-un final m-am prins, am dat drumul mai mult la furtun, a ajuns sa faca pleosc, si am scos vin in cele 3 sticle.
  Am ajuns cu bine din beci afara. In vreo 2 -3 minute insa m-am inrosit si m-a luat somnul. Asa am invatat ca nu rezist la bautura, si ca vaporii de la vin sunt la fel de nasoi ca vaporii de la distilat tzuica (pt ca si la pus pe foc si tinut focul mic, tot eu eram aia fraiera, pe care cadea asta…)

  Reply
  1. mixy

   Tot așa praf sunt si eu. Dacă vrei să faci mișto de mine, ma trimiți aa scot vin

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.