renovam sau?…

By | 2016-04-03

Caut meseriași acum, noi am rămas în casă cu o zugrăveală din timpul în care mi-au căzut mie primii dinți de lapte, mai lipsește de pe pereți  poza din banca întâi cu bentiță pe cap și stiloul în mână și cu harta României pe fundal.

În general mi-s dragi meseriașii. Întreb și eu prin cunoștințe: mă, nene, n-ai să-mi recomanzi și mie o echipă bună de meseriași? Noooo, dacă vrei, deschidem o listă “cu ăștia nu”.

Și-atunci am căutat pe net, dar sărciurile astea în orb par ca barbutul: e posibil să ai noroc sau să nu.

Pe lângă faptul că momentan nu știu cu cine să renovez, devizurile inițiale au niște sume nesimțite de zici că am un complex întreg de apartamente.

M-am enervat și i-am spus fie-mii că plec din țară. Am luat globul pământesc, l-am învârtit și cu ochii închiși am pus degetul pe destinație: America de Nord. A încercat și fi-mea și a nimerit în ocean. S-a enervat și a mai încercat o dată. A căzut tot în ocean. S-a enervat, ce naiba, am trecut de la căzături în lac direct în ocean?!? și a treia oară a nimerit pe o fâșie de pământ, o insuliță de care cred că nu știu decât vapoarele, ca să o ocolească. Zice:

– Măi, mami, dar eu îți spun de mult timp că vreau să fac facultatea în afara țării.

– Și? Poate eu nu vreau cu tine. Poate vreau în altă țară. Uite, vorbeam recent cu colega mea că ea vrea în Australia, la canguri și scorpioni. Doaaaamne, mi-a venit rău când am auzit-o. Îți dai seama, la cât îmi plac mie lighioanele?!

– Atunci unde vrei să mergi, mami? mă întreabă fata.

– La pinguini!

– Ha?!?? Ce naiba faci acolo?

– Tu-ți dai seama? Nu tu minijupuri, nu tu modă, pui 30 de kile de rufe pe tine, nu tu depilare, nu tu pistrui, nu tu cremă de față de jde plante – bagi o untură de balenă să țină la frig- , nu tu insecte…Pfuuuu! Rai!

– Aha. Ești cea mai degerată ființăpe care o cunosc și vrei la pol. La urși albi, că ție ți-e frică de insecte. La aurora boreală. La îmbrăcat în blănuri, huh? Păi tu porți blănițe și la plus 30 de grade, mă lași cu pinguinii tăi? E la fel de absurd ca și cum aș locui eu în ocean! Votez renovare.

 

0 thoughts on “renovam sau?…

  1. arakelian

    Sa iti zic cat fuse devizul la niste meseriasi aici? te sparii. O sa zugravim noi.

    In rest, mai sunt locuri unde nu sunt nici insecte si nici -40 gr pt ursi cu blana: insulele Islanda si Feroe. De la vant, nu sta nicio musca, si de inghetat ingheata dar putin.

    Reply
  2. Roxana

    Nevoia de renovare se resimte şi la noi. Este clar că urmează să ne mobilizăm (adică soţul meu, că eu pot doar să aleg culorile) şi să “facem” asta. Eu aştept să iasă bărbatul meu la pensie :)) că în rest totul e stabilit.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.