fără lacrimi

By | 2019-04-03

Ântr-o românie vai dă morți ei – am vrut să scriu tot paragraful așa, ca să înțeleagă și alți cunoscători de limba română, dar mai bine lasă! – o Românie din care îți vine să fugi mâncând nori în afara ei, o Românie vândută, sufocată, cretină, cocalară și psihopată începând de la capete, o țară în care ăi mai scuturați nu votează, iar ceilalți merg mânați în masă, fără creier, fără gând, cu mândria la pământ…în țara asta mă găsi și pe mine un soi de boală…neconfirmată încă, deci nu e.

Pentru o mai bună funcționare a glandelor lacrimare, pe lângă rețetă îmi recomandă medicul și să spăl pleoapele masându-le ușor cu șampon de copii, șampon fără lacrimi. Bineînțeles că mi-a dat și niște explicații științifice la treaba asta, dar la ce vești avea pentru mine, nu prea mai știam nici formula chimică a apei, dar părea logic ce spunea, așa că ok.

Intru în farmacie, cumpăr ce trebuie, mă uit ce îmi pune pe tejghea și la ce preț, mi se cam înmoaie extremitățile când văd raportul cantitate/ preț, cât pe ce s-o dau dracului pe farmacistă, dar na, nu e vina ei și dacă trebuie… asta e. Cer șampon pentru copii.

– 30 de lei.

Mă uitam la farmacistă, era tânără, odihnită, nu părea să fi citit alt rând din greșeală. Zic:

– Nu vreau șampon la 5 L, mie îmi trebuie doar o mână de șampon, un căuș de palmă, așa…

– Nuuu, ăsta e prețul pentru 400 ml de șampon.

– Unul mai mic nu aveți? la privirea ei încruntată, am explicat: Știți, nu-mi trebuie pentru copil, copilul meu e atât de mare încât își vopsește părul deja.

– Aha. Stați să verific ce mai am.

Se zgâiește în calculator scrolând:

– Mmm, ăsta nu….mmmm, ăsta nu…. Să știți că cel mai mic are 200 ml.

– Doamne, cred că se spală bebeul cu unul de-ăsta până la grădiniță! Nu vă mai uitați așa la mine, glumeam, e ok, îl iau.

Am verificat eticheta, da, șampon de copii fără lacrimi, nemaipomenit, bebe fericit!

Pe seară, spăl pleoapele cu el.

Măi… nu știu cum să-ți explic! …Serios, nu pot să redau clar ce am simțit. În momentele alea eu n-am orăcăit ca un bebeluș, eu am urlat cu lacrimi și blesteme! Cu fața tumefiată până la cel mai mișto grena, senzație de arsură peste tot, ochii rămași  aproape închiși indiferent cât îi spălam cu apă chioară. Era o răpăială de înjurături la gura mea, se transformase într-o mitralieră vulgară la adresa tuturor șampoanelor fără lacrimi pentru copii, tot ce e pe piață, a fost sau e în curs să fie. Înjurături cu morți, răniți, sânge, spălături and stuff, ca să înțelegi cât de cât în ce hal mă simțeam.

Le-am urat producătorilor de șampoane cam tot ce le urez celor ce se ocupă de legile țării, urări cu hashtaguri sau nu.

Deci ai grijă la șampoane de copii, în rest… noapte bună, Românie.

6 thoughts on “fără lacrimi

  1. Mihaela

    recomand dalin sau johnson’s. sunt pana in 10 lei si disponibile in supermarket.

    Reply
    1. Simona

      Degeaba recomandarea 😀
      Ai mei copii au 10 si 12 ani, traiesc intr-o tara unde exista o diversitate inimaginabila de sampoane “fara lacrimi” si eu tot n-am gasit unul sa n-o ia copiii pe campii cand dau cu ochii (la propriu) de el… Pentru mine genul ala de sampon e un mit, din categoria “chestii care li se intampla doar altora” 🙂

      Reply
  2. Mihaela

    da, ziceam ca alternativa mai simpla daca “trebuie” sampon de copii. desi chiar nu inteleg rationamentul medicului, ce ar putea contine samponul ala incat sa ajute la ochi?

    Simona, incearca sa prepari intr-o sticla goala o versiune diluata, putin sampon si restul apa calda. Folosesti o sticla asa la o baie (deci aceeasi cantitate de sampon), dar il dai foarte diluat si in 4 ture sau mai mult. Bine, dupa un timp se prind ei cum sa stea ca sa nu le mai intre sampon in ochi.

    Reply
    1. Simona

      Multzam Mihaela, normal, intre timp s-au prins cum sa stea (si eu m-am prins si am incetat sa mai caut cai verzi pe pereti…) 😀

      Reply
  3. Hapi

    Eu înteleg perfect unde bate Mixy.

    Uite ce-am facut eu – Teo are piele atopică deci ne vom lupta cu dermatita, sperieturi, stii tu, cred că-ți mai amintesti, ale prunciei frici enorme. M-am dus la mall într-o farmacie de-aiacu de toate că n-au unde să le mai pună, vând și păpușele anti-monștrii cred. Evident că tipa de la dermatocosmetice m-a abordat, eu ma binoclam, mi-a băgat pe gat un produs (cautam sampon si gel dus copii piele atopica) 50 lei 200 ml, ok, ma gandesc e Roche Posay DAR mă uit eu. Zambet. Pentru că unele-s proaste cu punct. Întreb clar. Aveti ceva oferte la dermatocosmetice pt copii? (nici nu stiam ca exista asa ceva dar da, exista si pana acum eu sunt multumita) Nuuu avem.
    Pla. În 5 minute am găsit exact acel gel si șampon Lipiklarul de la Posay chiar si pt bebe nou nascut cu piele atopica PLUS crema de 200 ml pt piele atopica. Dupa baița. Pielea copilasilor e rugoasă si imediat fac pustule, se scarpina, etc. daca nu iti dai seama ce are. I-am aratat doamnei: uitati, sunt ambele produse la 50 lei. Despre asa ceva v-am intrebat. Zambet sincer.

    Ah, da sunt ultimele doua cutii…
    Femeia habar nu avea ce are pe stand. Voia sa-mi bage pe gat ce a mai vandut ea. Acum sunt mai atenta, trebuie sa am grija de banutii nostri
    Pup

    Reply
    1. o femeie

      credeam ca sunt singura care am trecut prin asta.
      Acum 11 ani am ajuns sa nu cumpar nimic, ca nu aveam cu ce, si ramas la spalat cu apa si mai rar (apa la bucuresti e f. dura, se pare ca spalatul zilnic ii agrava dermatita..)

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.