My Brad

By | 2019-04-20

Am un soi de brăduț racolat pe o ploaie mocănească dintr-o râpă în care stătea ascuns în ditamai iarba și călcat în picioare de oi, are vreo 2 ani de când stă în ghiveciul meu și nu face absolut nicio mișcare. Zici că e ornamental. N-a crescut nici un pic, tot 10 cm are cu tot cu tulpină. Mă lamentam la fiică-mea că nu crește ăsta deloc, iar ea râdea de mine:

– Și ce ai vrea mă, brad natural de Crăciun 2 metri?

– Vreau să fie brad!

– N-ai auzit că un brad trebuie să crească 25 de ani să ajungă la maturitate, ce vrei ? Să fie Prâslea- brăduț? Brăduț frumos din lacrimă? Creștea o zi câți alți brazi în 3 ani?

– Mrrr… Bine măcar că i-au dat muguri anul ăsta, așa mi se pare și mie că trăiește.

– Măi mami, când o să am eu copii, dar să fie mai mari așa… le dai cadou de Crăciun bradul tău și o să le spui: ia uite maică, jde ani am crescut la ăsta, țineți-l și voi 3 săptămâni și aruncați-l.

Am băgat-o înspre origini mârâind, nu mi se pare corect ca fiica să fie mai nașparlie decât mă-sa!

– Da, măi mami! Și preconizez că undeva prin anul 2042 o să le arăți râpa de pe care ai luat bradul, la munte. Evident, acolo o să fie o clădire de birouri. Copiii mei poate nici nu vor ști ce e ăla brad natural, că poate o să iasă altceva, brazi de fier, de mămăligă, ce știu eu? Și or să vină la tine ca la muzeul de antichități, la muzeul Pe vreme mea, să vadă bradul. Vezi, business idea. Faci muzeu. Și la achiziția biletelor faci o reducere pentru fitness-ul de 4 etaje pe care îl practică vizitatorii peregrinând pe scări  până în casă.

După ce am dat ochii peste cap la fanteziile ei, am căutat pe Sf Google în cât timp crește un brad.

Mi-au apărut o puzderie de brazi.

Toate soiurile de Brad Pitt, abia-abia am dat de Brad al meu.

7 thoughts on “My Brad

  1. Narcisa - Maria

    Pai de ce te sperii ca nu creste tocmai acum cand o face? Faptul ca a dat muguri inseamna ca face crengi noi. Iar daca va simti nevoia sa se inalte o va face. La brazi e la fel ca la copii. Oricat ai vrea tu sa faca ei intr-un fel, ei vor face cum vor ei, de obicei total opus felului in care ai fi vrut tu. Parca cresteai o fata, nu ti-e cunoscut procedeul?

    PS. Love the kid. <3
    PPS. Love you, too. <3

    Reply
  2. Narcisa - Maria

    PPPS. Mi-am adus aminte ca te citesc din vremurile in care fiica-ta avea pietre la rinichi, mamaie facea coliva pentru diverse rubedenii, iar tata era tata.

    Reply
  3. Andreea R.

    Mă speriasem un pic. Sper să le dai de capăt repede! Te îmbrățișez.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.