mergeţi la clinici particulare?

By | 2012-03-06

E adevărat că la clinici particulare “dai un ban, dar stai în faţă”, serviciile sunt chiar OK, eşti tratat ca un om, ţi se explică foarte clar în ce constau procedurile, adică nu e ca la stat unde nu te bagă în seamă, doctorii sunt mereu pe goană, au gărzi de făcut, abia se opresc să îţi arunce două vorbe după ce i-ai aşteptat ore întregi şi te lasă ca pe-un dobitoc cu poala plină de întrebări care nasc un munte de nesiguranţă.

E la fel de adevărat şi că au preţuri de cel puţin 5 ori mai mari decât la stat (asta în condiţiile în care ai nişte 15-20% reducere pentru că eşti asigurat).

Plus că ziua de spitalizare are nişte scoruri cu care faci liniştit un week-end la munte. Preferi să-ţi iei perfuzia acasă, decât să stai pe bani la ei. E adevărat că şi de la spitalele de stat îţi vine să fugi cu perfuzia în braţ când vezi conjunctura, dar măcar nu te costă atât. Cred că nici una din mămicile care au născut la privaţi n-a prins icterul bebeluşului în spital de grija cazării… Sau poate că da, în cazuri speciale, hai să nu generalizez…

Iar procedurile din clinicile particulare sunt destul de … uzuale, la cât sunt de scumpe.
Adică m-aş fi aşteptat să facă super-chestii acolo, care nu se fac pe toate drumurile şi –atunci da, aş fi înţeles preţurile.

Voi? Mergeţi la clinici particulare?

0 thoughts on “mergeţi la clinici particulare?

 1. sorina

  Eu da. Am oroare de spitale, in general, drept pentru care am ajuns acolo doar cand mi-am rupt piciorul. Am oroare de stat la coada la usa doctorului, am instincte criminale cand ii vad pe amaratii aia de pensionari ca stau cu orele la usa unui cabinet asteptand sa-si bea “doamna doctor” cafeaua si sa catadicseasca sa-i primeasca si pe ei. Aici ii dau dreptate mamaiei mele, care nu se lasa dusa nici cu bani la doctor. Ea-si duce bolile pe picioare de cand o stiu eu. Ce, credeai ca numai tu ai mamaie demna de blog? N-o cunosti pe a mea 🙂
  Deci, ca sa n-o iau pe aratura, prefer sa dau banii pentru un weekend la munte si sa merg la o clinica particulara, la acelasi medic la care m-as fi dus si in spital, dar sa intru omeneste atunci cand sunt programata, sa vad ca-i pasa de mine, nu ca schimba retete cu asistenta in timp ce eu ii spun ce ma doare. Si trebuie sa-mi acorde atentie, ca e pe bani…
  Nu, n-o sa fie niciodata cum e afara, unde te pune sa-ti alegi dintr-o lista ce doresti sa mananci si atunci cand iesi din spital iti da si prosoapele cu care te-ai sters cat ai stat acolo (caz concret, in Austria), dar macar ai parte de servicii decente pentru tara asta. Ca macar atata lucru meritam.
  Din pacate, asta ne-o permitem cativa dintre noi, chiar daca cu eforturi financiare, noi care mai avem din cand in cand cate o “criza de mandrie” si care nu acceptam inca sa fim cobaii unui sistem muribund. Dureros este ca amaratii aia care ne-au crescut si ne-au educat pana la 7 ani (sa fin cinstiti, bunicii au facut-o, ca mama a fost obligata sa se intoarca la munca la 3 luni dupa nastere) nu-si permit sa mearga la particulari si vor fi in continuare calcati in picioare de “intelectuali” care de cele mai multe ori nu le ajung nici pana la glezne ca si umanitate.
  Si asta doare, mai mult decat boala fizica pentru care esti obligat sa ajungi acolo…

  Reply
 2. mihaeladr

  Desi in orasul nostru se spune ca spitalul e la standarde europene, multi prefera sa mearga in alta parte, in resedinta de judet. Mergem la clinicile private pentru controale la anumite probleme pe care le avem. Si mai merg si la medicul homeopat care tot particular e. Nu pot spune ca nu ma duc si la stat dar in cazurile de urgenta.
  Sotul meu a trebuit sa faca un control la inima iar pentru ca la clinica particulara avea programare peste cateva zile, s-a dus si in spital ca sa nu fie ceva grav. A stat in fata cabinetului de la 7.30 la 11 ca sa astepte sa vina medicul. Pai aici la astfel de probleme sa stai atat! Probabil ca medicul s-o fi gandit ca si asa sunt in spital daca e ceva grav se duc la urgente!!!!!
  Problema e a banilor ca trebuie cam multi bani la privat!!!! Numai ieri am dat o gramada la un control de rutina!!! Si tratamentul pe care trebuie sa ti-l cumperi dupa! “E” multe!

  Reply
 3. mihaela

  M-o ferit Dumnezeu pana la venerabila mea varsta de spitale,clinici&co.
  Cand ajung…va zic:-)

  Reply
 4. Iulia

  Eu m-am hotarat… Nu am sa mai calc niciodata pe la doctor, fie el la spital, clinica privata sau mai stiu eu unde.

  Reply
 5. arakelian

  avantaj la privat:
  -ora respectata
  -pacientul respectat
  -fisa ramane in calculator, si alt medic o poate accesa
  -igiena
  M-am dus si la spital, situatie de urgenta (noaptea nu gasesti privat plus ca in obstructie respiratorie timpul conteaza ). Am platit si acolo…

  A trebuit sa plec din tara, sa platesc si aici la spital…aproape acelasi pret ca in Buc., si sa primesc servicii … ca la privat in Ro. In plus, pt ca am asigurare, am decontat o parte din factura.
  Asa ca nu mai inteleg pretul mare de la serviciile medicinei private din bucuresti.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.