pe şura de paie a lui tataie

By | 2012-05-12

Ne uitam eu, soră-mea mai mică şi unchiu meu (tot mai mic!) cum se străduieşte tataie să ridice o şură înaltă de paie cu furca, şi-o înălţa din ce în ce mai sus.
Drept e că între timp ne mai jucam, ne mai stropeam cu apă, şi din când în când ne mai uitam la tataie, care ridica şura de paie din ce în ce mai mult, taman lângă coteţul porcilor.

Pe la amiază, s-a dus tataie să mănânce şi cred că s-a şi culcat, că nu l-am mai văzut.
Ne ia nenicu ăsta mic de unchiu-meu deoparte şi zice:
– Bă, hai să ne urcăm pe coteţul la porci!

Zis şi făcut, ne urcăm anevoie acolo, şi ne distrăm stând pe acoperiş, cu picioarele atârnând şi frecând porcii pe părul aspru de pe spinare. Ăia grohăiau, bucuria lor! Noi, mai abitir! să vedem care din Ghiţă grohăie mai tare!

După distracţia asta nu prea aveam ce face, aşa că unchiu ăsta mic ne propune să ne aruncăm de pe coteţul la porci pe şura de paie, să vedem care poate să ajungă în vârf.

Fireşte că nu ajungeam nici unul, că şura era înaltă, dar tot aruncându-ne, am început uşor-uşor să dărâmăm şura, deci ajungeam şi în vârful făcut praf!
Şi ţine-te chiote, şi „maaaaamă, ce departe am ajuns!”, şi şura de unde era înaltă, acum era din ce în ce mai plată, şi când am făcut-o una cu pământul apare şi tataie, care-şi pune mâinile-n cap:

– Mama voastră de copii nesănătoşi! De-aia m-am muncit juma’ de zi?!?
Pfuaaaa, păi am luat-o la fugă care pe unde a nimerit, nenicul mic printre rândurile de roşii, soră-mea direct prin faţa lui tataie ( că asta nu s-a ascuns niciodată, a aşteptat cuminte pedepsele, drept care pedepsele se înmuiau şi nu mai veneau), eu pe sus pe grajduri mai departe, direct într-un cuib de viespi aciuiat într-o căciulă veche!

Nu m-au muşcat decât trei viespi, dar am urlat de parcă m-ar fi muşcat tot roiul, şi tataie, bucuros de necazul meu, freca cu sare şi cu sârg muşcăturile şi zicea:
– E un Dumnezeu bun sus, fata mea, e un Dumnezeu – pupa-i-aş tălpile! – care nu doarme niciodată!…

 

2 thoughts on “pe şura de paie a lui tataie

  1. Pingback: adrenalina cu plus | Mixy

Leave a Reply

Your email address will not be published.