există și popi omenoși

By | 2012-05-30

Apare unul din colegii noștri voios nevoie mare. Ăsta de obicei nu râde, așa că pe praful ăsta primul gând pe care l-am avut cu toții a fost că a câștigat vreun premiu, ceva. Și dacă presupunerile noastre se adevereau, trebuia să ne împrietenim cu el, nu?

Și după ce s-a mai bucurat o tură peste bucuria lui că era în atenția noastră, ne-a explicat:
– Știți că nevastă-mea lucrează la un centru de copii cu probleme. Bun. E acolo e și o fetiță de 2 ani surdo-mută, o dulceață de fetiță, orfană și nebotezată. Și nevastă-mea, miloasă, s-a gândit să ne facem noi pomană și s-o botezăm.
– Și ?
– Și ! Am zis că facem o treabă simplă, nu ne legăm la cap… toate bune și frumoase și mă duc la un preot să-i explic situația. Și ăla îmi zice că mă costă 400 lei taxa de botez.

Reacții:
– Câât ?
– Ce panaramă !
– Dă-l mă dracu !
– Bine de bine, da atunci de ce ai venit așa vesel ?

– Eeee….zâmbește el luminându-se. Am căutat de mi-a venit acru, dar am găsit alt popă. Unul fără pretenții, care-i așa de omenos, că după ce că botează gratis, mai strângem și haine pentru copiii din centru!

Reacții? Aplauze!
Ne bucuram de parcă am fi câștigat noi.

 

0 thoughts on “există și popi omenoși

  1. sorina

    Aplauze si din zona asta…cam rare ocaziile de aplaudat, ai dreptate

    Reply
  2. RMDudu

    Da, mai există şi din ăştia. Eu nu-i numesc “popi”, ci “preoţi”, pentru că merită. Din păcate sunt destul de puţini.
    Tangenţial la subiect (punctul de tangenţă fiind “tagma preoţească”): cunosc un preot pasionat de Linux! Este destul de tânăr (până în 50 de ani), fost inginer (sic!) şi utilizator serios de reţele şi tehnologie digitală… a, să nu uit: şi el botează, cunună şi înmormântează gratis de foarte multe ori :)) Dragul de “Padre Linux”, care nu seamănă deloc a pinguin (nici măcar în sutană) :))

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.