poţi scăpa de înţepăturile insectelor- află cum

By | 2012-08-03

E important să ai geamuri, dar şi mai important e să ai plase de ţânţari la ele. Preferi să-ţi intre aerul picăţele în casă, făcut ciur prin plasa aia, dar să nu ai grija insectelor de vară.

Ei bine, aseară încercam să dorm într-o atmosferă fiartă de vară. Adică încercam să stau locului, să nu mă mai întorc de pe o parte pe alta de parcă aş fi fost pe rotisor şi nu în pat… dar mă mânca pielea într-o veselie. La un moment dat am auzit un ţânţar bâzâind. Dacă aş fi dat din mână să-l gonesc, aş fi transpirat, drept care am aşteptat să se aşeze. Ăla nimic: „bâzzzzzzzzzzz!”

„Zgura mă-tii, chiar nu poţi să stai locului să mănânci în linişte ?!”
„Bâzzzzzzz!”
„ Bă, tu chemi toată gaşca la masă, or te dai mare că m-ai găsit ?”

Am început să gesticulez cu mâinile prin aer.
Am transpirat.
S-a ofticat şi a plecat.

M-am apucat de scărpinat epiderma de pe picioare, apoi derma şi plescăiam deja mulţumită scărpinând în profunzimea hipodermului când am auzit copila:
– Mami, cred că avem păduchi !
– Ceee ?!!

Declaraţia ei m-a trezit din toată letargia în care musteam.
– Cum ai ajuns la concluzia asta ?
– Mă mănâncă pielea de mor, mă scarpin ca nebuna.

– Hahahaha ! Băăăăi, fată, ăia-s purici, nu păduchi.
– Deci avem purici ?

Mi s-a înmuiat veselia. M-am ridicat din pat. Primul gând a fost să caut căţeaua, să văd dacă se scarpină, dar parcă n-am văzut-o scărpinându-se zilele astea şi-acum cine ştie pe sub ce colţ răcoros de mobilă doarme, deci n-am cum s-o văd. Dacă o strig nu aude că-i bătrână sau mă ignoră că-i bătrână, naiba ştie !
Am aprins luminile în casă ca la revelion. Şi-atunci m-am prins:
– Avem ţânţari !!!

Am înşfăcat un pui mai tare de pernă şi am ucis vreo 3.
Apoi am băgat pastile de ţânţari în două locuri.
Şi m-am băgat la somn.

Visam deja reclamele cu ţânţarii care intră într-o casă cu pastile şi urlă de sperietură şi-apoi mor. Dar ăia din reclame erau desenaţi, pe când ăştia vii, care intrau la mine-n cameră, bâzâiau în neştire. Îi vedeam cu ochii minţii cum se aştern pe câmpul de luptă şi ţânţarul şef îi motivează spunând: „Fraţilor, au murit batalioane înaintea nostră de la pastilele astea, dar noi nu ne lăsăm ! Ne transformăm şi luptăm, până la ultima suflare !!!” şi gloata întărâtată răspunde: „Yeeeee !!!! Bâzzzzzzzzz!!!!!”

După vreo oră n-am mai rezistat, am deschis lumina, mi-am luat arma ţărănească de pui de pernă şi-am început să buşesc în pereţi. Incredibil, omoram şi câte doi dintr-o lovitură !!!
Se trezeşte şi nenea-l meu, vede ce masacru am pornit şi-mi spune calm:
– Încearcă să dărâmi numai vinaromul, că glet nu ştiu să dau.

Dimineaţă, toată lumea somnoroasă şi vai steaua ei, numai mama pusese de cafea şi ciripea ca o vrăbiuţă, uluindu-ne cu vivacitatea ei.

Fireşte că m-am enervat:
– Auzi, tu ai dormit azi-noapte ?
– Oho! Şi-ncă cum ! Am luat o pastilă de-aia de inimă, cred că şi linişteşte că am dormit lemn. Şi-am uitat şi plasa de ţînţari de la balcon deschisă, nici vouă nu v-a dat prin cap să verificaţi… mi-a zis tac-tu că n-aţi dormit toată noaptea …

0 thoughts on “poţi scăpa de înţepăturile insectelor- află cum

 1. Alex

  Ia uite frate ce lume.
  Doamna are grija de conditia fizica si va pune sa faceti exercitii.Sa nu care cumva sa vad ca suparati.Ei comedie.Ia uitati cit tine la toti.

  Reply
  1. mixy Post author

   păi sigur că doamna a gândit aşa… :p

   Reply
 2. sorina

  eu n-am nici tantari :)) mai e si dupa sufletul omului, desi cred ca astia stiu ca mor otraviti daca ma pisca :))

  Reply
  1. mixy Post author

   tata zice că de el nu se-atinge nimic. Din cauza alcoolului pe care-l înghite ocazional, ar muri săracii ca-n formol, practic, nici nu se pot apropia de el, darămite să mai pună trompiţa-n aplicare… 😀

   Reply
 3. sany

  Ca de obicei la inaltime! Un singur “dar” as avea: “afla cum”? :)) Te-ai molipsit bag de seama 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   la tine m-am gândit când am scris titlul !! :))

   Reply
 4. Nice

  Eu am plasa, dar s-a cam subrezit si se deschide mereu de la vant. Pana acum insa nu mi-au intrat lighioane(le spun asa pentru ca nu le suport) in casa, gen tanatari sau muste. In schimb mai intra mustele cand deschid usa de la intrare…si chiar nu stiu ce sa fac in acest caz. 😛

  Reply
 5. Hapi

  M-am spart de ras, Mixy cu tantarii tai cu tot :)))) Sa stii c-a meritat chinul tau, ca uite, ai veselit niste inimi chinuite

  Reply
 6. Rolling Ideas

  cu ce ati enervat-o pe mama ta de a lasat plasa de tantari deschisa? raspunsul la aceasta intrebare cred ca e radacina problemei

  Reply
  1. mixy Post author

   draga mea, dacă mama avea nervi, avea grijă să ne mănânce crocobaurii, nu ţânţarii !!! :))

   Reply
    1. mixy Post author

     n-aş putea să le dau o definiţie exactă, dar vizualizez ceva mare şi cu mulţi dinţi ascuţiţi 😀

     Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.