scot şuriu să-i despic

By | 2012-12-14

Se întâmplă unerori să ţi se întâmple chestii de neînchipuit, care nici n-ai fi visat să ţi se întâmple. Beleaua când te caută, asta nu bate politicos la uşă, nu se şterge pe preş, nu te-ntreabă de sănătate, ci pur şi simplu dă uşa de perete ca o matroană într-un saloon şi urlă cu stropi : „am sosit !”
Atunci te prefaci că eşti gazdă bună – că tu aşa ai pomenit în grădina alor tăi – şi dai bineţe cu un rânjet de hienă constipată.

Să presupunem că beleaua asta e formată din şuţi* care-au intrat peste tine cu gând că nu eşti acasă când îţi ciordesc ei bunurile din casă – că bani la saltea n-ai, acum paturile au lăzi de depozitare în care nu încape eficient nici măcar o pernă, darămite un teşcălău de bani – şi te prinde hoţul bine mersi în bucătărie. Îţi bagă mâna-n gât de teamă că l-ai văzut, ţipă căcăcios la tine să nu sufli o vorbă şi-atunci tu-ncepi să cauţi cu înfrigurare o soluţie.

Soluţia numitor comun care-mi vine cel mai des în faţa ochilor e să scot şuriu** să-l despic pe şuţ. Precum am văzut în majoritatea filmelor cu femei agresate, alea pipăie pe blatul din bucătărie suportul de cuţite din care scot unul cât mai mare şi mai zimţat şi-l înţeapă pe nepoftit, apoi fug sau treaba lor ! Ideea e că scapă.

De când avem suportul ăsta de cuţite foarte rar se întâmplă să fie un cuţit în el, iar eu am în cap această scenă de film.
Le adun la loc pentru orice eventualitate, dar următoarea dată când caut suportul e gol.
Acum am pus unul pentru exemplificare, nu stau să scomonesc prin casă.

Deci, măi nene, e chiar atât de greu să pui un cuţit la locul lui ?! Şi dacă-mi trebuie ?? Intră hoţul şi eu trebuie să îmi aduc aminte în ce colţ ai casei ai cojit tu mărul ?!?!

_______________________________
* şuţ – hoţ, pungaş, borfaş
** şuriu- pumnal, cuţit

16 thoughts on “scot şuriu să-i despic

 1. Ciprian Pardău

  Gandeste-te ca hotul acela s-ar putea sa iti fi luat cutitul pe care il vrei tu ca sa te aperi de el. Atunci ce faci?

  Reply
  1. mixy Post author

   caut restul prin casă, cu siguranță nu sunt toate cuțitele în suport ! :))

   Reply
 2. Rolling Ideas

  Ca să fii asigurată, trebuie să te înscrii la cursuri de karate.
  Şi, evident, să pui aici filmele de la antrenamente 😉

  Reply
 3. Roxana

  Ai dreptate cu lada de la pat :)) Cât despre cuţite şi eu am aşa ceva. La noi e invers – toate cuţitele sunt la locul lor în bucătărie, dar dacă ar fi să vină şuţul – eu precis n-aş fi acolo ci în cameră la calculator şi mi-ar fi de folos cuţitul lăsat de ai tăi în cameră :))

  Reply
 4. vienela

  :)) Bai nene, daca vine un cutremur nici nu am pe unde sa fug. E chiar atat de greu sa puneti scaunele la locul lor, sa nu ne impiedicam de ele prin casa? :))
  Pentru hoti te poti preface ca lesini, lasandu-i sa ia tot ce le face cu ochiul. :))

  Reply
  1. mixy Post author

   mai repede aş leşina în faţa ursului decât a hoţului ! :))

   Reply
 5. Hapi

  Mi-ai amintit ca nu taie niciunul si ca ultima data cand am curat ceapa, s-a dus cu tot cu pielita de pe un deget
  Clar, am nevoie de cutite noi

  Reply
  1. mixy Post author

   cuţitele nu taie decât în primul rând piele de om, abia mai pe urmă de-aia de legume 😉

   Reply
 6. blo

  pfoai, ce l-as mai chinui eu cu cutitul pe hotul care ar intra in casa :))))) ca niciunul nu mai taie cum trebuie, in afara de ala cu care curat legume. si e miiiic! mi-ar lua o vesnicie sa-l cojesc pe hot :))))

  Reply
  1. sany

   Fix la asta ma gandeam si eu! Oare m-asteapta hotul sa-mi ascut cutitul? 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.