dincolo de etichetă, Michelin Total Performance

By | 2012-12-15

Brrrrmmmm !
Un fum negru îneacă ţeava de eşapament. Motorul se chinuie să pornească maşina din loc de pe gheaţa pe care stă.
Cu siguranţă la primul viraj zbor şi eu şi vecinii de trafic. Categoric am nevoie de alte cauciucuri.

Căutând anvelope ajung rapid la omuleţul Michelin care îmi atrage atenţia că pe site-ul michelin pot găsi anvelope în mai puţin de un minut. Omuleţul ăsta îmi este foarte simpatic şi îl ştiu de atâta timp încât am senzaţia că s-a născut odată cu Moş Crăciun. Merg pe mâna lui şi în câteva clipe descifrez lumea anvelopelor.

Mie, ca femeie, mi se pare extraordinar că de la 1 noiembrie 2012 avem o nouă lege privind etichetarea anvelopelor care informează utilizatorii cu privire la performaţa anvelopei şi îi ajută să decidă anvelopa potrivită funcţie de 3 criterii de evaluare:

– reducerea consumului de carburant – un rezervor din cinci este utilizat de anvelope, implicit se ia în calcul şi nivelul emisiilor.
– frânarea pe carosabil umed – ar trebui să se întâmple pe o distanţă cât mai scurtă, nu ? deci vorbim şi de îmbunătăţirea siguranţei rutiere.
– nivelul de zgomot la exterior – calculat în decibeli – anvelopa cu o singură linie pe etichetă are cu mai mult de 3 Db sub viitoarea limită.

Site-ul mă învaţă, eticheta îmi explică. Cool !
Dar !

“Michelin merge dincolo de etichetă şi, prin produsele sale superioare, vinde performanţă şi siguranţă”.

Da, tradiţia naşte experienţă. Când experienţa se împleteşte cu pasiunea inovaţiei, cercetarea ajunge să se realizeze în laboratoare cu capacităţi extinse de testare pentru ca, mai apoi, să prindă contur în cele 72 de unităţi de producţie din 19 ţări.
Astfel, dezvoltarea se împrăştie pe tot mapamondul relevând respect şi grijă pentru şoferi, pasageri, participanţi la trafic şi nu în ultimul rând faţă de mediu.
Performanţe multiple într-o singură anvelopă.

Ok, Michelin. Meriţi certificatul de încredere!

Articol scris pentru campania Michelin găzduită de blog auto autovital.ro

11 thoughts on “dincolo de etichetă, Michelin Total Performance

  1. mixy Post author

   :)) din punctul ăsta de vedere şi mie îmi place la nebunie !

   Reply
 1. Constantin

  Buna seara!
  In primul rand, iti multumesc pentru ca te-ai inscris in concursul auto sponsorizat de Michelin!
  In al doilea rand, te felicit pentru articol. L-am adaugat deja in lista de articole participante, lucru care se poate vedea si pe blog-ul autovital.ro si il voi promova diseara si pe retelele de socializare!
  O seara buna!

  Reply
 2. vienela

  Dincolo de toate, am prin casa o multime de poze cu omuletul Michelin. Le colectionam, nici eu nu stiu de ce. Poate pentru ca este simpatic. 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.