păpuşi pentru copii

By | 2012-12-18

Am făcut păpuşi de mână pentru nepoţii mei, copiii soră-mii. Cum adică, de ce ? Pentru că sunt nepoţii mei, pentru că mi-s dragi, pentru că merită. E adevărat că cele mai mari idei le-am avut cât a fost fiică-mea mică, atunci aveam idei în fiecare zi şi aş fi făcut orice să aibă o copilărie frumoasă, dar nici nepoţii mei nu-s de lăsat, în primul rând pentru că sunt ai mei.

Pe undeva retrăiesc copilăria fetei mele dragi. Vă daţi seama cum o să fie când fiica mea va avea copii ? Vă închipuiţi o babă stand în cap de dragul nepoţilor ei ? Eu da… mi-e milă de baba aia care o să fie (eu), îmi vine să râsu-plânsu…

Revenind la păpuşile lor.
Ideea mi-a venit căutând cadouri de Crăciun pentru ei. Mi s-au părut foarte scumpe şi plastifiate, mi s-au părut fără suflet, şi-atunci, de ce să nu le fac eu ceva ? De ce să nu se uite cu drag peste 10-15 ani la orătăniile urâte făcute de mătuşa lor pentru ei ?!

Ştiu din experienţă că nu întotdeauna ce-ţi doreşti să placă unui copil este ceea ce el apreciază. Poate că nepoată-mea o să “bălească” pe cadoul ei, poate că nepotul meu se va speria sau le va da deoparte în favoarea cadourilor de la adevăratul Moş Crăciun, cel care va veni chiar în casa lui.
Dar eu ştiu.

Nu trebuie să se bucure acum, nu trebuie să li se pară important gestul meu chiar acum. Important e că eu le fac cu toată inima şi tot dragul din lume.

Ideea marionetelor din şosete am gasit-o aici şi am folosit cam acelaşi principiu cu deosebirea că le-am cusut gura pe carton, să fiu sigură că nu pleacă de acolo.

Celelalte două păpuşi sunt făcute din “din ochi”, fără tipar, doar tăietură- cusătură.

Nu ştiu să vă spun ce reprezintă iniţialul panda care arată ca un şoricel, dar aştept cu nerăbdare să-mi explice nepotul meu ce i se pare că e.

Ah, şi bineînţeles că la şedinţa fotogragică fata mea n-a rezistat să nu pună fata să ţipe la băiat în ultima poză. Pornise o scenetă în toată regula, de i-a zburat băiatului părul pe ceafă de emoţie!…
🙂

0 thoughts on “păpuşi pentru copii

 1. Ioana K-man

  Simpatici dinozaurii, Mixy! Eu nu am astfel de inclinatii din pacate, insa a mea mica a invatat literele alfabetului, desi abia stie sa le pronunte :))

  Reply
 2. Roxana

  Este frumos şi foarte interesant pentru copii, pentru că este diferit de ceea ce văd şi au colegii lor. Asta îmi aduce aminte că pe vremea când era fiica mea mică, pentru că nu aveam inspiraţia şi talentul tău la creat păpuşi, am creat doar rochii pentru păpuşa Barbie pe care o avea. Ceilalţi copii cumpărau hainele păpuşilor şi mobilierul, dar tot nu erau aşa frumoase şi unicat cum erau rochiţele păpuşii ei. Era tare încântată fiică-mea de toaletele croşetate şi împletite de mine. Precis o să se bucure şi nepoţii tăi, iar pentru tine va rămâne oricum o amintire dragă.

  Reply
 3. Rolling Ideas

  Panda e preferatul. Şi marionetele din şosete.
  Cred că nepoţii tăi vor face adevărate piese de teatru de păpuşi cu ele 🙂

  Reply
 4. Hapi

  Mie-mi place papusa cu codite. Daca le si ambalezi frumos, sunt cadourile perfecte!
  Tare mult imi plac

  Reply
  1. mixy Post author

   tu păpușa, Andreia restul.
   Mi se părea până acum că aveți caracteristici comune :))

   Reply
 5. vienela

  Mult imi mai placea si mie sa ii fac lui Ionut jucarii cand era mic. Din orice tricou vechi, din orice caciulita pe care nu o mai purta, din orice… Acum mi se ridica parul in cap cand ma gandesc ce rabdare aveam.
  Au iesit foarte frumoase jucariile tale. Sa stii ca uneori sunt mai apreciate decat cele cumparate.

  Reply
  1. mixy Post author

   mulțumesc, sper să nu mă mai apuce vreo febră de-asta. Când era junioarea mea mică, parcă aveam mai mult timp…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.