e copilul meu !

By | 2012-12-30

Probabil nu ştiţi cum e, dar dacă nu ştiţi, vă spun eu: să ai un copil care să semene în întregime cu celălalt părinte poate fi destul de creepy. În primul rând din cauza faptului că te roade oftica, „cum, mă? Chiar nimic-nimic n-are de la mine ?!” şi-ncepi să explorezi copilul după forma ochilor, a nasului, a urechilor, dar până şi unghiile sunt ale celuilalt părinte ! În disperare de cauză cauţi aluniţe, pistrui, mă rog ! Ceva ! Până şi forma mersului se duce tot spre neamul celuilalt părinte.  Mai ales să fii mamă şi să vezi că fata e numai fata lu’ tac-su’, e nasol ! Păi bine, nene, s-a chinuit el să fie gravidă şi să nască ?! Nu. S-a chinuit el să-i bage înapoi fiecare dumicat de mâncare ? Nu ! A învăţat-o el să nu mai fie purceluşă când mănâncă ? Nu . Şi-atunci ?

Atunci copilul creşte, te obişnuieşti cu ideea, îl scoţi la plimbare şi arăţi mai mult ca o bonă decât ca o mămică… Apropo de treaba asta, am păţit-o cu încă o mămică cu fetiţă neasemănătoare, făceam şi noi poze la fotograful din parc. Nenea s-a uitat cruciş la noi şi la copii: „ai cui sunt copiii ăştia de vreţi să faceţi poze cu ei ?” „Ai noştri, domnule !” „Imposibil!” Şi ia uite muncă de lămurire că noi n-am furat copiii, pe bune că-s ai noştri.

Noroc chior: fetele s-au speriat dacă ne-au văzut aşa cătrănite şi-au alergat la noi în braţe: „mami ! mami !” Pfuuu ! Şi-am scăpat, am rămas mămici.

Apoi copilul mai creşte, îl înveţi toate tâmpeniile din lume, ca să nu le mai facă şi el, când sunt atâtea alte tâmpenii noi de făcut şi constaţi la un moment dat că da, copilul nu seamănă cu tine, dar zdrobeşte la capitolul gesturi, mimică, gândire şi zâmbeşti pe jumătate triumfător în sinea ta: „eh ! măcar atâta lucru să aibă de la mine”…

Şi-aseară, în timp ce-şi prindea părul, m-a izbit ! L-am desfăcut pe-al meu şi m-am aşezat lângă ea.

Evrika ! Seamănă şi cu mine !!!!

Dovada (ciufulită şi întunecată):

dovada

 

Şi-am chiuit de bucurie vreun sfert de oră.

21 thoughts on “e copilul meu !

 1. sany

  Si-acum fa o descriere a pozei… ca nu ma prind :-??

  Reply
    1. mixy Post author

     😀 a rătăcit copila cablul de date de la aparatul foto, a trebuit să mă descurc cu telefonul

     Reply
 2. coco

  aoleo…bine ca n-am luat-o pe oaja…si fiica-mea e mai deschisa a mine :)))
  un an nou minunat !!!

  Reply
 3. Hapi

  E clar ca amandoua aveti o podoaba capilara sanatoasa si intuiesc ca sclipeste de sanatate, dar n-ai pus blitz 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   are încă meteahna mătreţei, fir’ar !
   M-am grăbit să fac poza (cu telefonul- n-are blitz), dacă-mi mai apar fire albe nu mai am curaj :))

   Reply
  1. mixy Post author

   atunci crede-mă pe cuvânt, până găsesc cablul de la aparatul foto 🙂

   Reply
 4. blo

  🙂 ce bine te-nteleg! si fiica-mea seamana tot cu taxu’ si nu cu mine.
  cand era mica si-o plimbam in carut, lumea credea ca sunt bona ei, desi seamana totusi cu mine la nas! trasatura pe care o aratam plina de mandrie tuturor celor care vroiau sau nu sa ma asculte:))

  Reply
 5. Roxana

  Fiica mea aduce cu mine când eram tânără (la figură) dar nimeni nu zice că seamăna cu mine pentru că eu nu mai seamăn cu mine :)) În rest – mi-am dorit să semene în întregime cu taică-său şi aşa a şi făcut (la fire, inteligenţă matematică, fel de abordare a vieţii, descurcăreaţă… toate calităţile). Eu aş fi dorit să îi semene şi mai mult lui sau oricui altcuiva mai sănătos şi bineînţeles să nu-mi moştenească podoaba capilară care acum este extrem de rară. Se spune că părul deştept părăseşte capul prost… sau ceva asemănător. Eu subscriu şi dau vina pe cap :)) Poate că nu îţi seamănă fizic foarte mult, dar s-ar putea ca felul tău de-a fi să-l fi moştenit şi asta este probabil mai important. O să ne spui tu peste ani 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   o, taci că şi eu semăn cu cheliosul de tata şi mă uit cu groază că e firul de păr cam subţire… Dacă ?!… :))

   Reply
 6. vienela

  Eu nu reusesc sa imi dau seama daca baiatul meu seamana sau nu cu mine. Unii spun ca da, altii ca nu. Dar garantat, daca ne luam dupa caracter, este doar al meu. :))
  Tare mult imi place poza! Nu vad nimic in afara de o mare pata neagra. :))

  Reply
 7. Pingback: grupa sanguină a copilului | mixy.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.