fauna pervazului de la bucătărie

By | 2013-01-02

Pervazurile geamurilor de la ultimul etaj pot fi atracţia principală pentru păsări şi cum fauna păsărească a Bucureştiului a început să fie destul de diversificată ( de 2 ani văd vara pescăruşi, cu toate că pe lângă noi nu-i nicio apă decât la vreo 4 km mai încolo, ei orbecăie gălăgioşi printre antenele de pe blocuri ), deci nu m-ar mira ca, de exemplu, peste alţi 2 ani să văd urşi sfâşiind resturi din tomberoanele de la ghena de gunoi – pentru că ghena are uşă de termopan al cărei clănţău s-a bulit într-o săptămână.

Acum câţiva ani o pereche de guguştiuci şi-au adunat rămurele şi au făcut cuib la geamul vecinei de la etajul 3, unde au depus 2 ouă. Muream de ciudă că s-au dus la ea şi nu la mine, dar când am văzut că vecina nu mai deschide geamul de teamă să nu plece pasărea clocitoare din cuib, pe undeva am zis bogdaproste că s-au aciuiat la ea. Fireşte că până la urmă unul din ouă s-a dus la vale pe pervaz iar pe celălalt l-au părăsit, astfel că n-am mai avut cum să vizionez documentarul pe viu până la vederea puilor, dar e interesant să vezi aşa ceva printre betoane.

 

La puţin timp după treaba asta am văzut o pasăre stând cuminte pe pervazul nostru de la bucătărie şi am sperat că naşte şi ea ceva acolo, să urmăresc şi eu procesul ăsta live. Aveam nişte perdele pe geamuri, astfel că nu-mi dădeam seama ce fel de pasăre e. Am întredeschis puţin geamul să n-o sperii şi m-am uitat prin crăpătura pe care o căscasem.

 

De cealaltă parte ochii curioşi ai păsării scormoneau prin geamul întredeschis, astfel că-n momentul în care am dat cu ochii una de alta eu am urlat, ea a urlat, eu am urlat în continuare pentru că nu mă puteam întrerupe din activitatea asta , ea a urlat şi pân’ la urmă s-a hotărât să plece zburând prin copacii de vizavi.

 

Era o cucuvea.

Cine şi-o mai dori faună pe pervaz !…

15 thoughts on “fauna pervazului de la bucătărie

 1. Hapi

  :))n.am vazut niciodata o cucuvea in realitate . Nu stiu de ce credeam ca ies doar seara

  Reply
  1. mixy Post author

   aşa ştiam şi eu. În Bucureşti toate-s pe dos… 😀

   Reply
   1. Hapi

    Poate daca erai mai tacuta isi facea cuib, oua, chestii. Faceai un fel de reportaj discovery

    Reply
 2. Pingback: Incomprehensibil | Iubesc Viaţa

 3. blo

  hai mah, cucuvelele au un renume prost, dar n-are cum sa fie chiar asa. adica bufnitele sunt super-cool si se considera ca aduc noroc in casa, iar cucuvelele sunt naspa?

  Reply
  1. mixy Post author

   când te uiţi ochi în ochi la o cucuvea, crede-mă, experienţa e destul de ţipătoare şi ţopăită 🙂

   Reply
 4. sany

  Si la asta tipi, mah?! Bine ca si-a luat repede talpasita ca cine stie ce obiecte descopereai prin casa! ;)) Frumoasa experienta 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   acum că am în amintire imaginea ei atât de aproape, parcă nu mai e atât de grav 😀

   Reply
 5. Pingback: nu-mi place ciorba de peşte | mixy.ro

 6. Michelle

  Oricum e bine de tine decat sa-ti vina veverite sa-ti sape la toate florile. Veveritele sunt acele creaturi dragute la care voi dati alune si le considerati dragalasi si nevinovate dar ele au creierul cat aluna pe care o mananca pentru ca uita foarte repede unde si-a ingropat “averea” in cazul in care e satula, iar atunci cand flamazeste vine si-ti face transee in flori. Sincer mai bine mi-ar veni o cucuvea! Macar nu gasesti florile dezgropate.
  Citesc de doua saptamani la blogul tau cand am timp printre picaturi…..esti ceva mai Mixy!!!! multumesc ca existi!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.