ASUS VivoBook- nu e SF, e realitate

By | 2013-01-20

Îţi ia ochii. Te bucuri ca un copil de o jucărie nouă. Îl vrei. Combinaţia „WOW” în fața căreia vor ceda şi cei mai sceptici vine de la Asus, maestrul în inovaţie pe piaţa mondială.
Modelele de laptop cu ecran tactil ASUS VivoBook S200 și S400 au ecrane de la 11.6” la 14” şi sunt optimizate pentru Windows 8 . Posesoare de panouri-tactile multi-punct cu răspuns rapid, oferă spaţiu de manevră şi practic încurajează experienţa de lucru intuitivă, bazată pe atingeri. Vestea şi mai bună e că Asus intenţionează să introducă ecranele tactile în majoritatea notebookurilor.

pr_asus_vivobook_s400_front_view-560x414

Să vă explic de ce e o veste bună: am început să le cercetez pentru a scrie un articol în cadrul concursului blogwars.ro și de unde pornisem cu arma-n mână la război, am pătruns în lumea acestor laptopuri și … cât pe ce să nu mai ies de acolo.
După ce m-am entuziasmat și-am tras tot soiul de chiote și exclamații când am văzut cum se lucrează pe ecran tactil – încercați și îmi veți da dreptate- , prima chestie care mi-a venit în minte a fost imaginea majorităţii colegilor mei, care ori de câte ori îşi scot laptopul din geantă, dau bineţe cu:
„Salut ! Ai un mouse ?”
„Iar??”
şi asta pentru că majoritatea au rămas dintr-o generaţie de mousişti care orbecăie cu degetele pe touch-pad până când prind „x”-ul unei ferestre să o închidă şi cum o bază de date are multe “x”-uri şi butoane… Firma a făcut un import de 100 de mouşi din cauza lor acum câţiva ani.

Dar nu e numai asta. Atunci când faci o achiziție îți dorești să aibă cât mai multe calități la un preț cât mai bun. Și…

VivoBook vin echipate cu tehnologia de sunet ASUS SonicMaster şi difuzoare concepute pentru modele 14” şi 15”, oferind sunet puternic pe o plajă mult mai largă. Asta înseamnă că am scăpat de cotrobăit după boxe pentru a viziona un film, pentru a asculta muzică la petreceri sau pur şi simplu ca să acopere karaoke-le prestat de mine prin casă spre oroarea vecinilor.

Portabilele integrează funcţia instant-on, permiţând astfel reluarea lucrului in modul de aşteptare în 2 secunde. Utilizatorii VivoBook au în ofertă 32GB spaţiu în WebStorage timp de 3 ani, iar laptopurile sunt construite pentru lucrul în cloud oferind avantajele economiei de costuri, protejarea datelor sensibile şi capacitate de recuperare în cazul unor probleme.

Din experiența “numai mie mi se întâmplă”, vă spun că pe mine mă bucură astfel de vești într-o ofertă. Ca și faptul că VivoBook S200 are baterie eficientă, cu timp de aşteptare până la 15 zile. Știți cum e să te bazezi pe o baterie și să te lase când ți-e lumea mai dragă ?

Lăsând deoparte faptul că arată bine și are designul cu formă subțire și ușoară care îl fac la fel de transportabil ca pe o carte, mie mi se o achiziţie nemaipomenită – și țineți cont că nu sunt genul care să mă entuziasmez din orice și nu sunt amatoare de a fi posesoarea culmilor tehnologiei de azi.
Dar e util. Am amânat achiziția unei tablete, tocmai pentru că nu i-am văzut utilitatea, nu m-a convins. E OK, e fiabilă, dar pas.

Este exact principiul pe care a mers și fata mea, când a renunțat la smartphone numai touch preferând un model touch & type. Este adevărat că cererea de ecrane tactile a dus la smartphone-uri cu ecrane din ce în ce mai mari, dar nu asta își dorea și ea, o cârcotașă doritoare de multi-funcționaltăți cumulate într-un singur loc.

Când folosești foarte mult internetul, mai ales rețelele de socializare, mi se pare correct să alegi soluția care să ți se potrivească și, așa cum ei i s-a potrivit touch & type, mie mi se pare că-mi vin mănușă laptopurile Vivo.

Dar…spuneam la începutul articolului că sunt sceptici care vor ceda. Când spun treaba asta mă gândesc la toţi preşcolarii şi bătrânii care se descurcă minunat pe tablete şi care odată cu tastatura inclusă ar avea un motiv în plus să-şi continuie educaţia pe laptopuri cu ecran tactil (ca mama când îi arată nepoţii mei cum să ajungă pe tabletă la desenele preferate, apoi îşi caută singură reţete culinare pe internet). Când vedeţi filme SF cu operatori pe ecrane tactile, e doar SF?! Pe bune ? Nu, dragii mei… E revoluţie tehnologică ce se poate realiza… De la vârste fragede cred că tot ce am văzut SF poate fi realitate, suntem oameni şi e normal să ne dorim mult mai mult pentru noi.

Deci… dacă vreau un PC, un laptop și o tabletă într-un singur loc, aleg VivoBook.
Dar… deja am o problemă.
Îi place și fiicei mele.
😀

14 thoughts on “ASUS VivoBook- nu e SF, e realitate

 1. blo

  pseaaa, pe mine m-ai convins!
  eu nu-s foarte susceptibila la influenta reclamelor, da’ prea vorbesti cu patos despre asta 🙂

  Reply
 2. Rolling Ideas

  Doamne, cât îmi doresc şi eu un laptop care să fie numai al meu, să-mi salvez acolo toate pozele, ideile, melodiile, să le organizez frumos şi să nu-şi mai bage nimeni degetele. Dar … încă nu am card destul de mare, sper să crească încet-încet.

  Reply
  1. mixy Post author

   ce vrei, dragă, așa-s fiicele astea făcute, să ne lase-n… gol

   Reply
 3. revo

  Salut, ai un mouse este varianta moderna la “salut, ai o tigara ? ” :))

  Reply
 4. vienela

  Deocamdata nu pot decat sa visez la un laptop al meu. Dar si cand il voi avea…

  Reply
  1. mixy Post author

   îmi pare rău că nu v-am făcut un articol de explicaţii, dar dacă tot mă întrebi, mi-am găsit fiţuica pe care am notat ideile. La tine am notat că trebuie să vii cu ceva nou, eu de exemplu am cam auzit de ideile tale…e-adevărat că nu la moi în ţară.
   În rest, nu pot decât să-ţi doresc succes !

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.