compensate la farmacie

By | 2013-03-27

De câte ori mi se întâmplă să merg la farmacie cu o rețetă compensată în mână, transpir abundent pentru că niciodată nu știu care este procentul compensării funcție de copil/pensionat/handicap/salariat, lista medicamentelor și alte calcule extraordinar de matematice.

Așa și acum, stăteam cu compensata în mână, fericită că farmacia asta primește rețetele de gen și scormoneam chipul farmacistului să văd dacă pot ghici prețul medicamentelor. Ăsta parcă intenționat butona încruntat, se aolea, mai butona o dată, verifica rețeta, vă zic cinstit că mi se făcuse inima ghem de grijă și mă gândeam deja că nu-mi ajung măruntaiele portofelului să decontez, iar cardul de credit e liber de griji de soiul ăsta.

Stabilește în sfârșit care-i treaba cu totalul și exclamă:

– Mamă-mamă ! Aveți o rețetăăăă!… De o grămadă de bani !…

Bâjbâi cu mâna după tejghea să mă sprijin, pentru că simțeam cum pic pe jos de atâta emoție și cu un glas tremurând, pierdut de-a lungul corzilor vocale, întreb:

– Adică…. cât?

Farmacistul izbucnește fericit:

– 3 lei și 25 de bani !

Izbucnesc și eu total nefericită:

– Domnule, ești nebun ? Vrei să fac infarct ? Ce hal de farmacist ești ?

– Mă scuzați…

L-am scuzat, dar îmi bate și-acum inima.

Astea-s glume ?!

 

 

31 thoughts on “compensate la farmacie

  1. mixy Post author

   Stai să-mi treacă tremurul picioarelor , să pot să râd și eu 😀

   Reply
 1. dojo

  O caruta de bani 😀

  Noi luam in general medicamentele la ‘liber’, ca turbez, daca tre’ sa umblu dupa retete si tot felul de smecherii.

  Reply
  1. mixy Post author

   Ce-i drept e drept, le mai iau și fără toată plimbarea pe la doctori, dar la cât cotizez, mă cam doare burta să dau tot eu bani

   Reply
 2. Roxana

  :)) Umor negru de farmacist alb 🙂 Ce să-i faci! Îi place să te ţină în suspans – deşi nu-i film cu detectivi – ca să te fericească. Cred că după ce i-ai zis-o, o s-o lase mai domol cu glumele de genul ăsta.

  Reply
  1. mixy Post author

   Nu mi-a dat prin cap să-i cer înregistrarea video (dacă or avea), făceam un viral pe youtube de-a mai mare dragul !

   Reply
 3. Vera

  Asta e ca la aia de la tv cu emisiunea “Cuponiada la superlativ”, cand cumpara de jde sute/mii de $ si platesc 2-3-5 dolari sau, si mai bine, le da cu minus si magazinele sunt nevoite sa le dea cupoane cadou :))
  P.S. m-am abonat luna asta la postarile tale, te citesc cu placere, nu stiu cat iti voi da feedback, dar conteaza pe mine sa lecturez orice scrii (mai putin exercitii de matematica :|)

  Reply
  1. mixy Post author

   Stai liniștită, la exerciții de matematică nu mă bag nici eu :D, decât nevoită sau rugată de fiică-mea.

   Reply
 4. miha.ela

  eu stiu ca cine scrie reteta bifeaza si cat la suta sa fie reteta. cautam medicamentele, faceam calculul si ma duceam pregatita 🙂

  Reply
  1. silavaracald

   Nu-i deloc asa. Compensarea se face in functie de pretul de referinta, nu cel de pe raft. Fiecare farmacie isi poate pune ce adaos comercial vrea, asa ca n-ai de unde stii cat va costa respectivul medicament. Pretul ala de referinta e facut dupa criterii care-mi scapa, pentru ca nu prea coincide cu nimic, nici macar cu pretul din fabrica al medicamentului. Si-apoi, depinde si din ce lot face parte respectivul leac, pentru ca pot avea preturi diferite, desi e vorba de acealsi medicament, facut de aceeasi firma…

   Reply
 5. DANAP.RO

  Un farmacist care se plictisea, nu avea cu cine face o o gluma gen “hemoro easy”… 😀

  Reply
 6. sorina

  Eu am patit-o acum vreo cativa ani tot in genul asta. Iesisem prost cu fierul la analize. De fapt eu ies prost cu fierul dintotdeauna, dar in anul ala sarisem calul. Si-mi da medicul de familie reteta compensata. Ma duc la farmacie (era in jur de 12-13 ale lunii) si-mi zice farmacista: din pacate ni s-a epuizat plafonul pentru luna aceasta, daca vreti compensat trebuie sa veniti in primele zile ale lunii viitoare. Am inspiratia sa intreb daca pot lua pastilele la pret intreg si-mi zice ca da. Intreb cat costa: 3 lei si 30 de bani. Nici pana in ziua de azi nu stiu cat ar fi costat daca mai asteptam vreo 2 saptamani ca sa le iau compensate…desi mi-a soptit dracusorul sa-i zic femeii ca astept, numai sa vad ce fata face :))

  Reply
  1. Roxana

   Aş fi vrut să văd ce faţă a făcut farmacista 🙂 Oricum … asta îmi aminteşte de mine şi de medicamentul antihipertensiv pe care îl iau zilnic. Şi al meu este extrem de ieftin şi nici nu mă mai complic să îl cer doctoriţei pe reţetă compensată.

   Reply
 7. Javra

  Mi s-a întâmplat ca farmacista să faca un calcul complicat şi, cînd mă ţineam mai bine de tejghea, ca să nu pic din picioare când aflu preţul (mă aşteptam la peste 100 ron, speram 60),mi-a spus că am de plată 11 ron. I-am spus că o iubesc!

  Reply
 8. Michelle

  O sa ajungem sa mergem la farmacist ca la popa…..iesi usurat de poveri psihice, dureri.
  Fetele cand scapam de iarna asta? Am auzit ca iarna a ajuns la oferta: la trei luni de iarna se mai da una gratis! E de pe FB nu e de la mine dar suna adevarat!

  Reply
  1. mixy Post author

   Mai e un strop, e pe finish, lasă-ne cu ofertele, că mai sunt și țepe ! :))

   Reply
 9. Rolling Ideas

  N-am surprize de felul ăsta pentru nu cumpăr compensate, iar partea bună e că foarte rar cumpăr medicamente.

  Reply
 10. vienela

  :)) Eu am intalnit farmaciste care erau nervoase ca doctorita copilului ii scria pe reteta doar medicamente scumpe, de la firme de renume, in loc sa ii recomande medicamente ieftine.
  Mi s-a intamplat de multe ori sa dau bani si la retelele gratuite. Niciodata nu am inteles asta, la fel cum nu am inteles de ce daca ma duc cu reteta nu au un anumit medicament, dar daca il cumpar cu banul jos se gaseste.

  Reply
  1. mixy Post author

   Ei și cu tine, n-ai înțeles ! Nu crezi în magie ? 😀

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.