actualizat cu modificări legale

By | 2013-04-08

Știm foarte bine că legislația în România este atât de bine pusă la punct, încât dacă te trece o bășină, ești obligat să o declari în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență Y care completează Legea X a Statutului Abdomenelor.

La întocmirea declarației se va ține seama de Hotărârea de Guvern Z cu privire la Legea Mediului, în care vei da o declarație pe propria răspundere (vezi anexa 2 ABM 5436 LOL) că ești de acord să dai declarația pe care erai obligat să o declari, în caz contrar declarația fără declarație devine nulă în momentul înregistrării.

Poți scăpa de hățișurile acestor legi mergând la una dintre firmele care au ca obiect de activitate energia verde a vânturilor și îți pot prelua noxele contra unor costuri la jumătate din ce-ți impune legea Abdomenelor, plus TVA. Pentru varianta gazării la negru s-au născut niște amenzi de te ustură-n … dos.

Pentru mai multă siguranță și ca să scapi din hățișul acestui pamflet de lege, este mai bine să te balonezi.

Succes!

 

0 thoughts on “actualizat cu modificări legale

  1. mixy Post author

   Seria “adio cur, mă cac pe gură” cred că este încă în stadiul de proiect

   Reply
 1. silavaracald

  Ce-ai mai primit in cutia postala de esti asa de catranita?
  Ca eu le-am pierdut sirul…
  Le dau contabilului si… Al de Sus cu mila ce pricepe el din ele. 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   Indiferent ce pricepe, în 3 zile se schimbă încadrările. așa că nu m-aș baza…

   Reply
 2. adelinailiescu

  Nu te balona prea tare ca o sa te transformi in dirijabil, o sa te ridici in straturile inalte ale stratosferei si o sa fi acuzata de…evaziune fiscala!:))

  Reply
  1. mixy Post author

   M-aș transforma într-un permanent dirijabil, să-mi bat joc de ei de la înălțime

   Reply
 3. Michisor

  Excelenta caracterizare (succinta, la obiect, reprezentativa si indubitabil adevarata) a legislatiei romanesti … si nu numai! Vezi, de aceea te citim cu mult drag! Lucrul asta il stiam si noi, il traim deja pe propria noastra piele. Numai ca nu avem talentul de a sintetiza atat de haios o situatie de tot plansul.

  Am si eu un of: nu-mi explic de ce naiba nu suntem in stare, ca papor/natie, sa facem naibii ceva sa ne fie mai bine. Dar nu trebuie sa imi explic. Ar fi suficient daca o minte (sau mai multe) stralucita/e ne-ar arata calea de urmat. De ce naiba (ca sa nu zic de-a dreptul “dracului” ) tres sa inghitim atat rahat? Ca nu ma duce pe mine capul ce trebuie facut e ok. Dar chiar pe nimeni nu duce capul? Chiar nimeni nu are putere de convingere si mobilizare? Sunt intrebari retorice ci nicidecum o invitatie indirecta dnei Mixy. Pur si simplu mi-e ciuda. Sunt de multi ani prin strainataturi si mi-e ciuda rau de tot cand vad cum altii mai putini talentati, mai putini muncitori, mai putini cititi o duc mai bine decat romanii la ei acasa. Mi-e ciuda cand vad ca romanii (marea majoritate) ajunsi prin strainataturi se descurca mai bine decat bastinasii. Nu e roza viata pe la altii (nici pomeneala) dar e mai rezonabila cat de cat. De ce naiba nu poate fi si la noi?

  Va recomand un articol al actorului Dan Puric: http://blog.catalinivan.ro/personal/2010/12/02/rost-de-dan-puric/

  Reply
  1. Michisor

   Nu cunosc blogul al carui link vi l-am dat. Articolul il am de pe facebook si nu stiu sa-l impartasesc cu voi. Asa ca am dat cautare pe goagal si ala a fost primul rezultat. Sper ca v-a placut articolul desi este cumplit de adevarat si deprimant.

   Reply
   1. mixy Post author

    Crezi că dacă ar veni o minte strălucită “să ne arate calea”, o vom urma ?!

    Reply
    1. Michisor

     Daca nu o vom urma, atunci meritam muuult mai mult decat ce ni se-ntampla deja. Lipsa de reactie se plateste scump si irevocabil prin disparitia totala si in chinuri. Sunt multi care spun ca nu o sa dispara un popor de 2000 ani. Aiurea-n tramvai. La cum “reactioneaza” va disparea precum o vraja. Nu ma astept astept la niciun Mesia care sa ne indrume. Ideea este sa reactionam ferm si eficient. Masele nu pot face asta fara un lider, care o fi el (om, partid, organizatie). Pana acum nu s-a dovedit nimeni capabil. USL-ul a fost un fas de la bun inceput. In plus, este extrem de putin probabil sa apara ceva cat de cat inchegat si credibil din zona politicului. Mai degraba ar fi posibil ceva din zona societatii civile, chiar si in conditiile in care aceasta e mai mult inexistenta, dpdv practic. Mai degraba vad sa iasa ceva din nimic decat din zona politicului. Si mi-e ciuda ca multi ar spune ca, probabil, ce vad eu e fata Morgana. O fi fata Morgana, ce sa zic! Dar sa stiti ca nu e imposibil de reactionat eficient si ferm. Si nici chirurgie pe creier. Numai sa ai cu cine!

     Reply
 4. Javra

  Legile din România sunt foarte clare şi nu poţi spune că nu ştiai de existenţa lor.
  Trebuia să le ştii, doar s-au publicat în Monitorul Oficial, ce Dumnezeu!

  Reply
  1. mixy Post author

   E adevărat. Se publică în monitor pe 2 ale lunii și se aplică peste 3 zile, adică pe 5. Dacă se republică pe 6, se aplică de pe 9. Perpetuum mobile.

   Reply
 5. Rolling Ideas

  Sau, ca şi în cazul maşinilor, mergi la bulgari şi dai drumul la aere acolo. Cât încă se mai poate 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) Bună idee, dar s-au prin ăia că ne dăm aere la ei …

   Reply
 6. Roxana

  Zici tu că-i Perpetuum mobile, dar în fapt nu se mişcă nimic, nici gazele n-au curaj să iasă afară :)) Cu toată birocraţia asta ar trebui ca la şcoală să se predea aşa ceva. Adică ca-n SUA – formularistică. Ajung copiii să se dea cu capul de pereţi că nimic nu ştiu practic, când termină şcoala. Pe de altă parte avem purtători de ştampile şi hârtii. Nu că n-ar fi nevoie de ei – la cât e birocraţia de mare.

  Reply
  1. mixy Post author

   Aveam o prietenă care lucra într-un minister – credă că ăa al Agriculturii.
   Îmi povestea cum își bagă piciorul în ea de școală, pentru că a învățat atâta ca să plimbe hârtiile pentru aprobări. Relua circuitul plimbării zile la rând, în cazul în care nu găsea posesorii semnăturilor în birouri.

   Reply
 7. vienela

  Cine te pune sa le iei in piept? Legile sunt facute pentru a fi ocolite. Atentie mare la impartitul basinii in doua. 😛

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.