ce mai fac

By | 2013-04-10

M-a sunat o tipă să mă întrebe dacă am pățit ceva. M-am bucurat că n-am lăsat numărul de telefon pe-aici pe blog, era interesant să mai fi primit încă 20-30 de telefoane (aviz hienelor: nu, nu am trafic pe blog, chiar dacă pare că sunt dată naibii : D ). I-am zis că mă doare în gât de duminică, în rest mă dor oasele și mușchii (fără să fac febră !!! ) de nu mă pot învârti în jurul meu fără să scot urlete ca-n tranșeele celui de-al doilea război mondial, dorm cu grijă că trebuie să verific ceasul din sfert în sfert de oră, adică am devenit insomniacă de-a dreptul…

“Nu, faaaată!” zice, “credeam că ai continuat discuția cu renunțarea la tradiții și s-a lăsat cu urme grave”…

Ahaaaa, discuția ! Păi discuția aș fi reluat-o aseară, dar m-a păcălit că mergem la un film. Mai întâi trebuia musai să dăm prin câteva magazine să-și caute nu știu ce aparat de sudură și de la aparatu’ de sudură a rămas cu ochii-ntr-o grămadă de piulițe, bormașini și alte fierătanii, saliva-n ele mai ceva ca gospodina pe lângă raftul de condimente. Și după ce m-a vrăjit că ia uite ce de minunății !cărându-mă pe cărucioare (că sunt destul de invalidă de la dureri, indiferent cât mă droghez cu anti-inflamatoare ) pe lângă toate rafturile pe lângă n-aș fi vrut să fiu, m-a anunțat cu regret că e totuși cam târziu să mai mergem la film…. De nervi, am pus mâna pe prima chestie pe care am găsit-o și i-am zis:

– Da?! Atunci cumpără-mi asta !

S-a hlizit tot la mine:

– Ce naiba vrei să faci cu o foarfecă de tăiat via?!

– Poți să știi la ce-mi trebuie acum ? Oricum la toamnă o să fie mai scumpă…

Așa că m-am ales cu o foarfecă de tăiat via în loc de film. Bună și-aia, decât nimic…

Dar problema cea mai mare și din cauza căreia nu știu cât de des mă veți mai vedea pe-aici, este că deși am încercat să resuscitez calculatorul și laptopul de-acasă și le țin pe by-pass de vreo 2 luni cu promisiunea că le voi rezolva cu componente noi într-o zi, ele nu mai vor, nu mai au încredere în mine. Și sunt cam cu ochii-n soare și cu electroșocurile în buzunare, cum le prind, cum le șochez !

Cât despre PC-ul de la muncă, ăsta a binevoit să facă un atac cerebral scurt pe doi, a dat ochii peste cap și-a încrucișat mâinile pe piept, așadar m-a calmat pentru o perioadă.

Deci în general sunt bine. Ceea ce vă doresc și vouă, dar nu bine cum mi-e mie, ci bine de-adevăratelea !

🙂

0 thoughts on “ce mai fac

 1. vienela

  Cand aud de calculatoare bolnave mi se pune un ghem in capul pieptului. Am trecut prin asta si mi s-a parut ca sunt intr-un cosmar. As fi vrut sa intru pe net si nu aveam de unde. Mi s-a intamplat chiar sa scot DEX-ul din raft pentru a verifica un cuvant, ceea ce nu mai facusem de mult. :))

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) Uite cam așa sunt eu acum: stau pe capul altora sau dau telefoane: “auzi caută-mi și mie un contact pe site-ul”…

   Reply
 2. kekee

  Spune-i consortului că: ESAB !
  Da, ESAB e sfântul Graal al sudorilor.
  ( marca ESAB ).

  Reply
  1. mixy Post author

   Ca idee, nu-mi aduc aminte să mă fi izbit marca asta aseară (prin Hornbach, Obi, Selgros), dar îi zic, și dacă o luăm de la capăt cu căutările, păcatul tău sa fie !! 😛

   Reply
 3. Javra

  Până acum eşti pe drumul bun:
  pentru a-ţi repara calculatorul,
  îţi trebuie niscai scule şi dispozitive.
  În capul listei stă scris foarfecă de tăiat via…

  Reply
  1. mixy Post author

   Nu, la noi e fiecare cu ce-l doare. Și cum pe el nu-l doare un hard-disk… 🙂
   Foarfeca mi-a picat pur și simplu în mână :))

   Reply
 4. Rolling Ideas

  Şi cum aţi cules anul trecut fără foarfecă strugurii pe care trebuia să-i calce în picioare Mixy Junior?!
  Uită-te la partea bună – fără calculator, ai timp să citeşti “Pendulul lui Foucault” pt clubul de lectură 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   Păi mai repede l-aș fi citit on-line, pentru că nu am cartea.
   Anul trecut s-au chinuit părinții cu 2 foarfeci șubrede, Mixu cu un cuțit care mai mult dărâma boabe decât să culeagă, iar eu cu mâna goală, că știu de la tataie cum să-i rup 😀

   Reply
 5. Michisor

  Hhmmmm, ce coincidenta! Saptamana trecuta am stat 5 zile fara net, TV si telefon fix. Doar cu mobilul! Iata-ma c-am supravietuit. Supravieturie frumoasa si tie!

  PS: intradevar, lectura a fost cea mai dulce razbunare!

  Reply
  1. mixy Post author

   Nu mai am nimic de lecturat pe hârtie. Chiar nimic… 🙁

   Reply
   1. sorina

    tu fa comanda si iti aduc eu toata biblioteca, ca si-asa nu mai am pe unde sa le pun :))

    Reply
 6. adelinailiescu

  Credeam ca vrei sa repari calculatorul cu aparatul de sudura si foarfeca de taiat via! Ma gandeam sa-ti recomand si o drujba, sa-l poti eutanasia daca nu-si revine!:)
  Salutari de la o insomniaca cu vechime, in prezent teapana de la o spondiloza si cu un laptop cu functiile vitale la limita!:))

  Reply
  1. mixy Post author

   Fată, dacă nici de data asta nu suntem neamuri, eu nu știu ce să mai zic !
   Pentru orice eventualitate, ai o drujbă de împrumut? A noastră are lanțul tocit 😀

   Reply
 7. laura

  ei hai ca tot mi-ai adus aminte de dureri.saptamana trecuta am comandat pentru mama si pentru tata bineinteles o dracie de aparat.se numeste Spiridus (terapia ELF)si in ciuda scepticilor din familie azi vorbesc cu mama si imi spune ca l-a folosit de 3 ori si nu o mai dor picioarele.nici mie nu imi vine sa cred inca dar daca ea zice sigur e adevarat.am dat pe el 430 Ron.erau si mai scumpe da de unde bani.l-am luat pe cel mai ieftin.daca te intereseaza poti intra pe http://www.spiridus.com ma gandesc sa imi iau si pt mine unul ca zici ca au intrat aricii in mine de cateva luni asa ma dor toate.

  Reply
  1. mixy Post author

   Asta da, drăcie! Nu prea înțeleg, pui aparatul pe chakre și te faci bine ?! E cam… suspect.

   Reply
   1. laura

    te tin la curent cu “miracolele”facute de el

    Reply
 8. Roxana

  Faină idee a avut Adelina – despre ceea ce să faci cu uneltele cumpărate. Mă alătur şi eu ei, cu tot cu durerile mele de spate şi spondiloza aferentă. Pe de altă parte, eu în locul lui Mixu, cu tine supărată, nu aveam curaj să cumpăr nimic ascuţit, darămite o foarfecă de vie. Calculatorul de la servici a fost bolnav, s-a întors cu windows 8 şi mult schimbat la faţă 🙂 Nu zic nimic, dar pe moment n-am reacţionat prea bine, chiar dacă ulterior mi-am dat seama că funcţionează mult mai rapid. Ca să pună capac calculatorul de acasă se încăpăţânează să se restarteze de 5-10 ori pe zi. Trebuie să-l duc la “doctor” şi n-am timp, sau bani, sau timp… sau ambele 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   Aaaa… cred că ştiu boala asta cu restartatul. E cam pe moarte 🙁
   Iar Mixu s-a bazat pe faptul că foarfeca era sigilată şi la cum mă simţeam nu m-aş fi luptat cu ambalajul ăla!….

   Reply
 9. Pingback: am răscrăcănat pisiul | mixy.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.