înainte de Paşti

By | 2013-05-04

Cântau oamenii aseară Prohodul în biserică numai eu şi fi-mea ne uitam pe pereţi, că am plecat fără versuri la noi. Vede o fată mai încolo cu ochii în telefon şi îmi şopteşte: „cred că citeşte Prohodul  on-line”,răspund dintr-o respiraţie: „Şi ce mai aştepţi? Bagă search!” „Aici, mami? În biserică?!” „Ce-are fată? La cât e de înaltă prinzi bulgarii dacă ridici un deget în sus, darămite un amărât de wi-fi”.

Şi l-am cântat on-line, spre gâtuirea babelor din jur, care se dădeau deoparte una pe alta să-şi întindă gâtul şi să vadă de pe ce drăcie cântăm .

Pe la finalul slujbei când ne-a luat popa la o introspecţie rapidă a decăderii, spunându-ne să ne ferim de ispita diavolului, a trupului şi a lumii, m-a luat grija că de când m-am lăsat  de fumat stau cu grija burţii – să mănânc mult şi să măsor circumferinţa, iar fata mea îşi făcea calculul că trebuie să se împace cu nu ştiu cine, că o prinde Paştele cu semnul întrebării la capitolul prietenie.

Acum fata e la tăiat pâine pentru Paşti, iar eu, teoretic, fac treabă. Teoretic. Practic, mă învârt ca un… cum să zic, să nu sune urât? Ca un testicul într-un vas de yena, ca să zic aşa.

Pentru că de exemplu am găsit un proiect de educaţie pentru un viitor mai bun pe la comentatorii mei şi m-am pierdut deja în detalii…

 

0 thoughts on “înainte de Paşti

 1. Adrian

  Eu acum cativa ani cand am inceput sa caut ceva pe telefon pe langa biserica pentru ca ma intrebase cineva de nu mai stiu ce obicei de Paste au inceput sa strige babele ca umblu cu dracii in biserica … :))

  Reply
 2. RMDudu

  Unde-i biserica aia cu Wi-Fi fara WEP/WPA si fara “curiosi la celalalt capat al router-ului”?
  Eu prefer sa-mi consum din traficul mic si lent de la Vf (nici nu vreau sa-i fac reclama, la ce magarii de tarife practica)… Da’ chiar ar trebui sa mai trec si eu pe la casa aia cu cruce-n varf…
  La cantat on-line nu ma bag, ca n-am pic de voce, da’ pentru versuri am gasit deja un PDF la http://apologeticum.files.wordpress.com/2011/04/p-r-o-h-o-d-u-l_a6.pdf si daca preotul ar avea si o imprimanta cu wireless/bluetooth, i-as aduce eu un top de hartie (toner sau cerneala n-am) pentru babele cu deficiente de vedere (ca sa nu-si rupa gaturile uitandu-se la ecranul meu de LG P500). Pe audio n-as reda nimic de pe telefon, sa nu fac concurenta dascalului si celor care mai canta acolo, dar se poate asculta frumos la http://www.youtube.com/watch?v=atFq3EKVe3o 🙂
  Nu cred ca tu stai cu grija burtii, ci invers 😉 Iar de masurat, e bine sa te masori. Trupul tau e un templu pentru scanteia divina din tine (sic!) si trebuie intretinut cu atentie. Bine ca te-ai lasat de fumigat 😛 Impacarile sunt usoare la varsta junioarei… daca imi amintesc eu 😛
  De dragul stiintei si decentei zic eu “ovoid in recipient tronconic” in loc de analogii anatomice si casnice 😉
  Multumesc mult pentru mentiune. Poate reusim sa ne strangem, macar in ciberspatiu (sic!).

  Reply
 3. Hapi

  Paste Fericit Mixy!
  Si mie-mi placea sa cant- la liturghie in general.
  Prohodul….pe vremea cand mergeam eu la biserica nu cantau toti mirenii , canta corul si atat 🙂
  Mi-am cautat aseara pe net ceva care sa-mi placa (la voce ma refer) sa ascult si eu Prohodul dar nu am gasit …pe placul meu.

  Reply
 4. Cuvânta

  Babele sunt cosmarul bisericilor mele! Mereu prezente, mereu indiscrete, mereu dandu-ma la o parte de pe locul meu…
  Hristos a inviat!

  Reply
 5. Roxana

  Nu m-aş fi gândit să caut pe telefon că n-am internet, n-am telefon deştept cu tastatură şi în plus, dacă chiar aş avea, n-am ochelari suficient de tari să bată până la telefon. Că dacă îi pun pe cei de vedere şi mă uit cu condescendenţă peste ochelari la preot, s-ar putea să-i afectez performanţa. Dar ar trebui să trec mai des pe la biserică.
  Sărbători fericite ţie şi întregii tale familii. Să aveţi parte de bine, de bucurie şi de multă sănătate.

  Reply
 6. kekee

  Ai păscut ?
  Bine, acuma apucă-te de alergat ( că s-au adunat kilele ).
  😀

  Reply
 7. Vienela

  :)) Spre surprinderea mea, ultima data cand am intrat intr-o biserica (in a doua zi de Paste), nu am gasit nici o babuta care sa imi atraga atentia ca trebuie sa ma inchin. Deci m-ar fi iertat si pentru faptul ca nu cantam. :))

  Reply
 8. Alexander James

  O veche vorbă din popor spune: „Dă-i, Doamne, omului putere pentru a-l vedea de ce e în stare!”, iar cel care a emis această judecată a avut de fiecare dată dreptate. Un caz tipic, care demonstrează această sintagmă populară este cel al primarul de la Balş, Mădălin Ady Teodosescu. Prin faptele sale, prin atitudinea publică de edil al oraşului de pe Olteţ, aproape în fiecare zi de mandat, din cei patru ani scurşi, acesta a arătat cine este şi de ce este în stare. Pentru că: „Dă-i, Doamne, omului putere pentru a vedea de ce e în stare!” Cu câteva zile înaintea alegerilor, prin fapte şi acţiuni reprobabile, care nu fac cinste nici măcar unui om de condiţie normală, primarul de la Balş devine ceea ce nu-şi închipuie: agent de campanie electorală pentru oricine altcineva decât pentru persoana sa… O greşeală fatală nu trebuie lăsată nepedepsită: bălşenii nu sunt mioare într-o turmă, iar orice ar zice cineva din camarila sa, în acest sens, se va întoarce exact împotriva celor în cauză. Până la urmă, viaţa merge mai departe, cu sau fără Ady de la Balş, dar, indiferent de rezultatul votului, autoritatea unui astfel de edil nu va reuşi niciodată să imprime o traiectorie spre civilizaţie, din partea unuia care, prin multe din acţiunile sale, a considerat bugetul Balşului contul său curent de credit.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.