cadoul perfect

By | 2013-06-21

De-a lungul vieţii nu m-am dat în vânt după cadouri, cât după  modul în care sunt oferite: în pungi de cadouri, ambalate frumos cu fundiţe sau aruncate pur şi simplu într-o pungă biodegradabilă- ei, hai! Nici chiar aşa!

Când am primit-o pe Anuschka, m-am simţit de parcă a venit barza a doua oară – nu cu mine, ci cu un nou produs uman.

Transmisesem  adresa de la birou, să fiu sigură că sunt găsită în timpul zilei. Am desfăcut ambalajul şi am ajuns la cutia de cadou în care era geanta. Ei, bine, colegii mei de birou priveau fascinaţi cutia şi fără să ştie ce conţine, dar în eventualitatea că aş fi vreo vedetă  răsărită în urmă cu o noapte îmi spuneau “ştii că suntem prieteni, da?”

Nu vă spun cum mă priveau oamenii de pe stradă când am plecat spre casă! Vai, ce bine m-am simţit! În plus, am câştigat respectul tuturor babelor de lângă bloc, care priveau cutia de parcă aş fi cărat însăşi marea comoară către casă, cum a dus-o cocoşul cu punguţa din poveste.

Surprizele nu s-au oprit aici, pentru că în orice buzunar al Anuschkăi mă uitam, mă întâmpina un mesaj frumos, de vară, scris special pentru mine. Cei de la iLUX.ro chiar ştiu să ofere cadouri deosebite  şi pentru că ştiu şi au făcut 3 ani de vechime în branşă, ne învaţă şi  pe noi să oferim cadouri. Au pe site idei şi sfaturi cam pentru orice conjunctură, iar acum, la aniversare, ne spun „Cum este cadoul perfect?-  De vis, cochet, plus o surpriză la pachet!”

cadouri_perfecte

Aniversarea lor vine în aceeaşi lună cu ziua de naştere a tatălui meu şi pentru că tata nu mai e la vârsta la care să-i ofer un biberon împachetat într-o cutie grea de nisip,i-aş alege lui tata un bar glob pamantesc de birou:

bar_glob_pamantesc_de_birou_meridian_lemn_2

pe care l-aş comanda împreună cu restul familiei. Noi în familie ne mai strângem la un loc pentru câte un cadou mai mare, mai ales atunci cand e vorba de cadouri pentru un barbat special, cum fac colegii la muncă de exemplu. Poţi face un cadou mult mai consistent şi frumos pentru sărbătorit când pun bani mai mulţi de unul şi fiecare iese mai ieftin la portofel. Mă bazez pe băieţii familiei să îi punem pe lângă un biberon veritabil de băutură nişte bilete la meci în globul pământesc, pentru că ziua lui tata pică duminică.

Fireşte, până la cadou va trebui să suporte supliciul questurilor mele.

Scena 1: îi oferim un pahar în interiorul căruia stă un cartonaş cu fundiţă pe care să scrie:

     Tăticule, la mulţi ani,

     Să trăieşti suta de ani!

     Noi  îţi oferim în dar,

     O comoară la pahar

(Aici sigur o să aibă nepotul meu ceva de comentat, el e disperat după comori.)

     Dar paharul ăsta-i eronat-

     Cel bun între scule e băgat.

Scena 2: Cu nepotul trâgându-l după el, tata merge mustăcind pentru că la anii lui îl punem să joace v-aţi ascunselea prin casă chipurile după comori şi găseşte al doilea pahar în cutia de scule.

     O, ce bine, ai sosit!

     Alt pahar gol ai găsit!

     Încă niţică răbdare…

     Mergi la biroul matale…

Parcă-l văd pe tata bombănind şi promiţându-ne că la al treilea pahar cu cartonaş ne luăm ceva bombeuri de căciulă . O să mă ascund după ceilalţi, ca un tartor de idei ce sunt.

Scena 3: Ajunge la birou. Nu vorbeşte, nu respiră. Deschide globul. Vede sticlaaaaa!… E plină!…. Mhmmmm!…. vede biletele la meeeeeci….

Iar  voi veţi scrie epilogul ca nişte copii cuminţi ce sunteţi.

 

 

20 thoughts on “cadoul perfect

 1. Vienela

  Stii de cand visez si eu la un glob din care sa scot comorile cand am musafiri?
  Mai pleaca la meci daca gaseste intai sticla? :))

  Reply
 2. Michisor

  Vaaai ce idee super ştraşnică! La Mulţi Ani tatălui tău! Adevărul e că pe mine mă fascinează modalitatea de a dărui. Nu că nu ar conta cadoul dar îmi plac la nebunie surprizele cu suspans. În iulie e aniversarea băiatului meu! Am să copiez ideea ta şi, mai ales că termină clasa întăia şi ştie să citească, am să-i organizez o vânătoare de comori(a se citi cadouri).

  Reply
  1. mixy Post author

   Mulţumesc de urări! Dacă nu te descurci în rime, dă un semn de viaţă 😉

   Reply
 3. RMDudu

  “Scena 3: Ajunge la birou. Nu vorbeşte, nu respiră. Deschide globul. Vede sticlaaaaa!… E plină!…. Mhmmmm!…. vede biletele la meeeeeci….”
  Trimite nepotul dupa primele doua pahare si cauta febril si o sticla de suc natural… Nu e!
  Cu un strigat tipic masculin isi convoaca nevasta: “Nevasta, ia o sticla de suc din frigider, da’ vezi sa nu fie d-ala “prefacut” cum zice ma-ta si sa nu fie nici rece, ca iar ne umplem de galci umflati in casa!”. Ramas singur, incepe si rade incetisor si sardonic dind tarcoale globului: “Las’ ca va fac eu pe toti sa va simtiti bine…” 😉

  Reply
  1. mixy Post author

   =)) magistral !!!
   Sper că le-ai deschis şi celorlalţi apetitul la epiloguri :))

   Reply
 4. adelinailiescu

  Saru-mana, mai tatica,
  Scoate si matale-o sticla,
  Toarna vinul in pahare
  Si sufla in lumanare
  Taie tortu-n felii mari,
  Cheama vreo doi lautari
  Si sa-ncingem o bauta
  Ca azi, maine faci o suta!

  Reply
  1. mixy Post author

   Eu am alte idei de pe sit-ul lor. Mă gândesc să fac ca-n nunţile americane, când vine ziua mea să deschid o listă cu ce-mi trebuie, iar prietenii să mă cadorisească 😀

   Reply
 5. silavaracald

  Continuarea (ca să vezi că sunt copil cuminte şi-mi fac temele):
  “…vede globul, vede sticla, dă şi de biletul la meci, aşa că procedează înţelept şi rămâne cu sticla acasă, trimiţându-vă pe unul din voi la meci, că doar n-o fi înnebunit să meargă pe vipia asta pe stadion!” ;))

  Reply
 6. laura M

  in primul rand La Multi Ani tatalui tau.in al doilea rand continuarea la mine ar fi cam asa: dupa ce deschide globul o sa se intoarca spre voi si o sa zica:

  -Sper ca biletele astea sunt pentru voi ,ca daca nu va arat eu voua “masuri de autoaparare”avand in vedere ca vreau sa fiu ca in “pana Daciei” de ziua mea si daca nu va convine dati fuga la magazin dupa licoare ca sa o facem lata. 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   Până la urmă a mers el – ca să poată să ne răcorească pe toţi

   Reply
 7. Hapi

  Globul imi place si mie foarte mult.
  Nu tin bauturi in casa dar l-as reconditiona….cutie pt bijuterii l-as face 🙂

  Reply
 8. Roxana

  O idee bună. Eu am bar la bibliotecă, dar l-am umplut cu medicamente, aşa că un minibar sub această formă ar fi perfect pentru musafiri 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   Făcuse şi mama aşa, dar am mutat-o într-un sertar. Barul bar s-a pricopsit cu cărţi 😀

   Reply
 9. meciuri live

  Acum am gasit aici ceva frumos despre competitiile sportive.
  Ai o pagina impresionanta pentru informatii Sportive.
  Mult Succes!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.