poate că voi fi la mare

By | 2013-07-29

Anul trecut am scris seria „sunt în vacanţă”, serie care s-a întins pe 2 săptămâni. Fireşte că nu este vorba acolo despre un jurnal de călătorii, poze cu crestele munţilor sau spuma mării, pentru că altfel nu v-aţi afla pe un blog „melanj de viaţă”, ci pe unul mai…  serios, de călătorii, de… nişă. Internetul abundă de treburi bune şi frumoase, de ce să păţesc şi eu la fel, mai ales în vacanţe?!

Va să zică eu n-am mai ieşit în vacanţă de vreo 2 ani. Ba că avem treabă, ba că n-avem bani, ba că e reabilitare, ba că e întreţinere de plătit, hai să mai punem un geam la mamaie…. Fireşte că şi acum suntem în aceeaşi oală, cu deosebirea că e şi mai rău. Colac peste pupăză, nici nu mai pot lipsi de la muncă cât aş dori, pentru că nu te poţi dispensa de multifuncţională când ai rămas cu o mână de personal pe plantaţie….

Va să zică momentan am luat concediu o săptămână şi am zis că vreau la mare. Doamne, în ce hal vreau la mare!

Mixu a reînceput balada frânei de plecare : “că hâr, că mâr, că stai să vezi, că n-avem cu ce, că maică-ta-n spital, că mă-ta mare fără ajutor, că expiră şi rca-ul, că nu mai plătim lumina… “, iar junioarea s-a întristat teribil. Zic fetei:

– Stai fată, liniştită, că plecăm noi două, cu tren , cu maxi-taxi, jucăm ţurca până acolo pe jos şi tot ajungem !

Zâmbeşte imaginii cu noi două jucând ţurca pe autostradă. În sfârşit, ar face Tudor Crhirilă un hit cu versuri ca lumea din treaba cu ţurca spre mare.

Dar fata are totuşi o dilemă:

– Păi şi tati?!

– Nu mă interesează! Foarte probabil o să se enerveze că trebuie să vină după noi şi să dea dracu’ toate problemele şi exact asta o să facă şi o să vină după noi. Garantez. Îl durea pe el burta când eram eu singură, darămite când suntem amândouă?!

Se întinde ca o mâţă liniştită. Aproape am convins-o că plecăm la mare.

 

P.S. Funcţie de măruntul din portofel şi restul de credit neutilizat până acum, mă pot întoarce să discut cu voi  în 2 zile, 2 zile si 1/3, 4 zile şi 1/2 sau doar pur şi simplu 1/4 dintr-o zi,  timp în care nu ştiu dacă voi avea acces la propriul blog – ţurcă wi-fi n-am văzut pe A2 – , deci nu înjuraţi dacă nu mă vedeţi în zonă…

Apropo, ca să nu vă plictisiţi şi să-mi uraţi cine ştie ce de rău: seria de anul trecut începe de aici :sunt în vacanţă (I) – mă odihnesc şiiii….. da, seria o include în câteva posturi şi pe mamaie.

Hai, vă pup! Şi hai să vedem cum ne auzim !

 

15 thoughts on “poate că voi fi la mare

 1. Michisor

  Bafta multa! Sa va priasca, sa fie cat mai lunga sederea la mare si sa va intoarceti bronzate (interzis la insolatie, chiar si sub cea mai mica forma) si tonifiate de la inot!

  Reply
 2. adelinailiescu

  Hai ca stau cu ochii pe stirile de la ora 5, musai sa dea o mama inconstienta care si-a carat copilul pe jos pana la mare! Sau un copil care si-a fugarit mama din Bucuresti pana pe plaja.:)
  Distractie maxima!

  Reply
 3. laura M

  supeeeeer!!!!!!distractie placuta.sa nu va prinda radarul pe A2 😀

  Reply
 4. blo

  inmoaie-ti labutele in apa si pentru mine, ca tare mi-e dor de mare! n-am mai vazut-o de 5 ani :(((

  Reply
 5. Roxana

  La concluzia că dacă vreau să merg la mare trebuie să-mi găsesc pe cineva cu care să mă duc, că nu pot să aştept până poate să vină bărbatul meu, am ajuns şi eu. Aşa că sper ca măcar la anul care vine să reuşesc să ajung la mare. Îţi doresc concediu plăcut. Să aveţi parte de zile bune de plajă şi baie. Să viii cât de cât cu bateriile încărcate şi să poţi să ne scrii în continuare.

  Reply
 6. silavaracald

  Nu înţeleg de ce faci atâta tam-tam pe tema asta, că la mare poţi ajunge şi pe jos. Am auzit eu la radio. Cică s-a dat în funcţiune un tronson de autotradă în lungime de 2 kilometri care face legătura Bucureştiului cu Constanţa. Te sperii tu de 2 kilometri!… 😀

  Reply
 7. Sanda

  Fete independente ce mai 😀
  Distractie placuta si nisip fierbinte sa aveti!

  Reply
 8. Pingback: Fac liste şi le mulţumesc prietenilor | Iubesc Viaţa

Leave a Reply

Your email address will not be published.