la mare, la soare – meduze şi bretele

By | 2013-08-04

Să presupunem că un cuplu – părinţi – merg la mare cu acelaşi copil – al lor – şi ajung să se împrăştie pe ţărm.  Fata, chiar dacă e mare, începe să tropăie imediat că vrea în mare cu unul din ei  “hai, mamiiii!… hai, tatiiiii!…”

Tata cască larg şi se împrăştie leneş pe nisip.

“hai, mamiiiiiii!…”

Mama se dezbracă de rochie şi  apoi îşi trage propriul prosop pe ea să atenueze pielea încreţită de frig.

“hai, tatiiiiiii!…”

Tati sorăie uşor, obosit după 220 km autostradă şi ce-o mai fi fost pe lângă.

Mamei nu-i ajunge un prosop şi trage şi prosopul tatălui pe ea. Şi-aşa el e călit şi are mai multă grăsime ! Dacă ştia că  are aşa frisoane pe mal, mami nu se mai ţinea de cura de slăbire, lăsa grăsimea pe ea, ca  să ţină de cald.

Tati se trezeşte iritat un pic de insistenţa copilei şi ia fata de mână să intre în mare. Fata ţopăie fericită în apa sărată.

Mami  se codeşte, se suceşte, dar nu rezistă tentaţiei: prosopul copilului ajunge înfăşurat pe trupul mamei, astfel că mama acum arată ca pomul de Crăciun înfăşurat în beteală prosopoasă din cap până-n picioare.

Într-un târziu mami se hotărăşte să intre în mare.Lasă toate prosoapele jos şi înaintează 2 metri în 15 minute. Brrrr!… Ce vrei? Apa-i  rece. După câţiva metri mami uită de frig şi ţopăie disperată să ia o găletuşă de pe mal ca să prindă o meduză de vreo 25 cm diametru. O prinde, se distrează, hahahaha… Apare un grup de puştani care văd meduza şi se reped în ea s-o rupă şi să se bată cu bucăţi de meduză.

Mami nu mai spune nimic, a venit să se relaxeze, nu să facă educaţie puştanilor, aşadar reintră la apă mare . Fata intră după ea. Marea e liniştită, de-a dreptul simpatică şi ceva se simte … şi ceva gâdilă… Şi mami începe să ţipe ca o apucată că o gâdilă ceva pe corp. Şi ţipă… şi ţipă… şi sare… şi ţipând ajunge la mal. Locuitorii plajei privesc curioşi către mami. Fata îi explică în timp ce râde de ea:

– Mami, vezi că te gâdilă bretelele sutienului.

Ău, şit! Deci erau doar bretelele.

Seara, în timp ce fata se distrează amintindu-şi de bretelele sperioase,  mami pozează păianjeni  mari care mânâncă insecte ca ăia de pe Discovery. Nu-i e teamă, ăştia n-o gâdilă pe corp ca bretelele şi stau cuminţi la pozat.

3.spider

 

 

0 thoughts on “la mare, la soare – meduze şi bretele

 1. silavaracald

  Bleac! Mare cu meduze!
  N-aş intra în apă nici moartă!
  Fiică-mea făcea castele din ele, adică le clădea una peste alta pe mal.

  Reply
  1. mixy Post author

   L-am urmărit în acţiune. Mai avea doi vecini la fel de harnici, dar n-au ieşit pozele. Era pielea băţ pe mine de groază, dar am stat cuminte şi am urmărit tot

   Reply
 2. shori

  nu pot sa creeeeed…Mixy scrie in weekend…am murit si am ajuns in rai :)))

  Reply
 3. Hapi

  din cate am auzit nici nu urzica astea….(meduzele de la noi) depinde de model :))))
  Si mie imi e cam….greata de ele asa ca sar pe langa – exista unele chiar maricele cu prelungiri care iti basica pielea de nu te vezi
  Asadar ai facut nitel striptease sau au cazut bretelele corespunzator ,pana la jumate 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   am un costum cu… multe şnururi, din cauza căruia am ţipat cam des 😀

   Reply
   1. Hapi

    Eu aveam papucei de-aia pt corali- cu snur in spate.
    De zeci de ori m-au trecut fiori in apa crezand ca ma atinge ceva …..

    Reply
 4. laura M

  bine mixy alta poza nu ai mai gasit??? :))
  mamaaaaaaaaa mie imi este frica de paienjeni de mor.iar de intrat in apa sigur nu as intra ca si de aia imi este frica.adica daca vad fundul apei(bazinului) e ok.

  Reply
  1. mixy Post author

   :)) urăsc păianjenii, dar uite că ăştia m-au şocat

   Reply
 5. Roxx

  Brr…si nu de la frig. Nu am vazut nicio meduza de cand tot merg la mare, sper sa nu fie cazul..

  Reply
 6. adelinailiescu

  De ce ai prins, ma, meduza? daca acu o cauta mama ei? Si mama ei e un monstru ca ala din loch ness(sau cum naiba se scrie!) si te cauta acu sa se razbune? bine ca n-ai omorat si paianjenul ca cine stie ce mama are si asta …:))

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.