curent în casa

By | 2013-08-15

A venit o prietenă de-a fie-mii cu căţelul ei în vizită pe la noi şi în timp ce ele se hlizeau în cameră, eu mă gândeam la treburi gospodăreşti, adică… cum aş ieşi mai ieftin: să-mi cumpăr aer condiţionat sau să angajez un negru să-mi facă vânt (nu de la etaj, ci vânt de-ăla cu un evantai cu pene). Parcă mai repede aş lua un negru, dar s-ar supăra ăsta, ar vrea şi el negresă, şi-atunci e mai scump şi… oooof! Ce dandana!

 

În vreme ce mintea mea umbla molatică şi transpirată de la atâta căldură,  în casă toate uşile şi geamurile stăteau larg deschise, în ideea că poate s-ar fi făcut curent! Sincer, mai repede am fi făcut noi curent, vorbind, dar ce să vorbeşti domnule ? Că e atât de obositor vorbitul pe căldura asta, poţi să faci şi infarct, cred!… Acum îi înţeleg pe-ăia din ţările calde de ce au lentoarea aia în mişcări!

La un moment dat simt un miros puternic, o putoare ordinară, de parcă întreg canalul de dejecţii al blocului s-ar fi revărsat la noi în casă. Stomacul se chirceşte instantaneu şi toate simţurile vor să iasă din casă în viteză. Reuşesc să strig la fete:

– Măi, fetelor, ce naiba miroase aşa??

Dacă înainte se hlizeau, acum râdeau de le crăpau fălcile şi când mi-a apărut fi-mea înaintea ochilor, poate m-ar fi distrat şi pe mine dacă n-aş fi suferit atât din cauza mirosului:

– Mami, la noi în casă nu se face  nici pic de curent!

– ?!

– Hahahahaha!…

– ?!

Reuşeşte să spună ţinându-se de mobila bucătăriei şi îşi foarfecă  picioarele de parcă ar face pe ea de râs:

– Îţi dai seama?!… Câinele s-a băşit acum 10 minute şi abia acum a ajuns mirosul la tine! Stai să vezi cât durează până iese mirosul din casă! Hahahaha….

 

0 thoughts on “curent în casa

 1. laura M

  =)) eu credeam ca a facut altceva,dar mai bine asa. la mine nu mai este cald deloc.ba chiar e un frig de nici macar nu mai pot sa ies afara in tricou.dar oricum e mai bine asa .
  acum ca ai experimentat deja cum este cu catel in casa,nu ai vrea si tu unul? 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   🙂 am avut timp de 14 ani. Nu mă înghesui să mai vreau

   Reply
 2. Roxx

  Stiu cum e cu caldura la bloc…poate gasesti pereche de negri si iesi mai ieftin :))

  Reply
 3. mihaela

  Doamne bine ca ai mei locuiesc in curte, altfel sa fi vazut cum ajungeau ei vegetarieni sa evitam gazele 😛

  Reply
 4. adelinailiescu

  La mine in casa se face curent din belsug. Doar ca, al naibii curent, circula dinspre baie spre dormitor si da ca se duce careva mai basinos sau stricat la burta si lasa usa deschisa 5 secunde e nasol, iti trebuie masca de gaze…Poti sa-ti iei unul negru care face vant si nu-i trebuie consoarta, se cheama ventilator!:))

  Reply
  1. mixy Post author

   Uite, vezi? O casă cu curent în sens unic nu mi-ar plăcea!

   Reply
 5. RMDudu

  Ha ha ha ha haaa!!! Si la mine in curte e destul de cald (dar e mai suportabil datorita corcodusului batran si umbros). In ce priveste “curentu’ de aer”… si ca(ca)teaua mea mai testeaza micrometeorologia curtii cu sporadice emisii gazoase care se propaga cam la fel de repede ca basinica mentionata de tine.

  Reply
 6. Cuvânta

  :))
  Eu am de mult fantezii anticanicula bineinteles cu acel negru, dar varianta mea sa fie eunuc 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   Bref, uite că n-am specificat, de-aia nu l-am convins pe-ăsta!…

   Reply
 7. Hapi

  Acum inteleg de ce mai bine de jumătate dintre blogheri au pisicoanțe

  Reply
 8. Roxana

  Înainte să plec din Deva, era la fel şi la mine acasă. Iar discuţia despre aerul condiţionat a existat şi la noi… fără partea cu frunza de palmier :)) Acum stau la mama, unde cred că sunt abia 24 de grade, în scădere. Concediu – că deaia nu apuc să scriu – scuze 🙂 Dar “compătimesc” alăturea de voi.

  Reply
  1. mixy Post author

   Hai, dragă, că te scuzăm şi fără “compătimire” 🙂
   24 de grade, mă?! 24?!?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.