mila de animale

By | 2014-01-14

De la o vârstă nu prea eşti băgat în seamă prin spitale decât de milă. Sunt proceduri şi operaţii care nu se mai pot face şi-atunci o târâi cum poţi şi cu ce ai. Disperată că plătim tratament şi unele investigaţii decontate parţial, mama se spovedeşte unei  vecine bătrâne de-a lui mamaie că nu mai ştie cum să se împartă.

Vecina o sfătuieşte:

– Du-i şi tu doctoriţei o sticlă de vin, de ţuică, ouă, o găină…

Mama aprobă:

– I-aş duce, şi-aşa sunt multe găini aici, dar cine să taie? Ieri am pus ochii pe una care mânca dintr-un ou şi de nervi am luat-o de-o aripă s-o dau cu capul de pereţi, dar n-am reuşit decât să-i dau drumul în curte!… Nu pot să tai… Am văzut că femeile pe-aici taie găini mai rău ca bărbaţii! Matale tai? Să mă ajuţi şi pe mine?

Vecina se dă un pas înapoi speriată:

– Ieu? Fugi, d-aci, că nu tai! Sunt miloasă… Eu am o găină în curte care a făcut 12 ani, tot aşa, că mi-a fost milă s-o tai, îi dau mâncare degeaba! Mâine- poimâine mă aştept să latre, dacă tot stă degeaba în curte…

 

25 thoughts on “mila de animale

 1. coco

  nici bietu’ tata nu taia…statea si se ruga de vecini, iar la porc o tulea de acasa!

  Reply
 2. blo

  uite de-aia n-am eu ferma! ca toate animalele ar muri de batranete :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Cred că m-aş obişnui, mai ales că acum se practică “eutanasierea” 😛

   Reply
 3. dush

  daca ma arde foamea o tai si pe vecina :))) gainile n-au nici o sansa cu mine, la restul nu ma bag ca nu imi plac. schepsisul e sa ai un cutit bun si sa fugi repede sa nu te faci pe haine ca in dexter :))

  Reply
   1. Delia

    Si mama le taie, cu toporul (cu toporul se exclude posibilitatea de transformare in Dexter si nici nu trebuie sa fugi nicaieri).

    Reply
   1. dush

    stau, stau…m-am facut vegetariana de la o vreme asa ca Belgi…ascunde mancarea porcusorilor ca ma bat cu ei :)) dar de aia transat porci si vaci si gaini dupa ce or fost ucisi…am bifat, deci sangeee!

    Reply
    1. maria

     kiar ai taiat sau vb din ce ai vazut la altii?

     Reply
 4. arakelian

  ca si dush, am taiat gaini, gaste, des-panat, oparit, parlit, participat la decapitare de porci. Vorba aia, nevoia (foamea) te invata. Dar dupa fiecare taiat porc, muncit la topit grasime, spalat matze, pus pe foc etc. ajungeam sa spun ca ma fac vegetariana – mai usor e sa sap la cartof si morcovi.

  Reply
  1. mixy Post author

   Cunosc măcelari vegetarieni. Mi-a trebuit ceva vreme să înţeleg de ce.

   Reply
 5. mihaela

  Daca ar trebui sa tai personal ceva as deveni brusc vegana, nu ma apuc de gatit pana cand carnea nu se prezinta sub forma de bucati imposibil de banuit a proveni din animalul cu pricina. Din acelasi motiv nu cresc porc ca asta imi place la gustm, de iepuri, miei, iezi si alte necuvantatoare m-am lasat de mult, dupa ce am crescut asa ceva si am avut grija de ele de cand erau mititele nu se mai pune problema sa le mananc, mai rau imi vine sa ii bat si pe aia de le mananca

  Reply
  1. mixy Post author

   Şi când te gândeşti câţi oameni ţin dieta Dukan…

   Reply
    1. mixy Post author

     Cum, nu ştii?? Consumi proteine grupa mare. Carne şi din carne 😀

     Reply
  1. mixy Post author

   Hai să nu trecem la liste de gen, că nu mai terminăm niciodată.

   Reply
 6. Roxana

  Bărbatul meu a primit acum mai mulţi ani (fiică-mea era mică) o gaina vie. A stat saraca in baie aproape o saptamana, pana a taiat-o. Deja ne împrietenisem cu ea… aşa că n-am prea mâncat nici noi din ea, că fiica-mea iţi dai seama că nici n-a pus gura şi s-a supărat tare pe noi.

  Reply
  1. mixy Post author

   Exact cu spuneam în crima de la bloc I si II. Cea mai proastă idee, să te împrieteneşti cu animalul pe care îl vei mânca.

   Reply
 7. Roxx

  L-am vazut pe tata cum taia o gaina..mai are rost sa zic ca nu am putut manca acea gaina?:((

  Reply
 8. spataru

  Am vazut cum a taiat un om trei curcani in fata blocului si fugeau fara cap iar lumea care trecea pe trotuar râdeau adica se distrau

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.