omul bun la toate

By | 2014-02-21

Îmi place că atunci când îţi alegi o meserie, nu te întreabă nimeni pe care cracă a meseriei respective stai huhurez şi munceşti cu spor, ci se poartă de parcă eşti în temă cu toată istoria pădurii în care sălăşluieşti.

Şi pentru că am dat-o-n crăci, păduri şi huhurezi, să vă explic despre ce este vorba: un avocat nu se pricepe la toate legile şi drepturile din lume – cel puţin aşa sper! Nu se poate să fie un avocat atotcuprinzător!

Un inginer nu poate da sfaturi la orice tip de construcţie, un medic nu ştie ce-ţi poţi băga în toate găurile apărute pe corp şi din care cauză ai migrene,  iar un programator nu ştie la ce folosesc chiar toate rahaturile de progrămele dintr-un calculator – cu atât mai mult să dea sfaturi la telefon să-ţi spună care din rahaturi ţi-au încurcat iţele calculatorului!

E drept că un om al contabilităţii trebuie să ştie şi pe dracu’, inclusiv toate cele enumerate mai sus, dar asta nu înseamnă că am idee de toate plusurile şi minusurile legale care se întâmplă într-un PFA de acre vreţi să vă faceţi majoritatea, băi nene!!!!

Vă mulţumesc pentru înţelegere.

 

0 thoughts on “omul bun la toate

  1. B

    Can’ eram mai tinerica si ma laudam ca-s (eram) la constructii, ma trezesc ca-mi zice una dintre multele mele sefe d-atunci ca-si renoveaza casa. Io, gandindu-ma ca asa ne anunta ea voalat ca si-a cumparat un cuibusor, am felicitat-o si mi-am catat de drum, decat ca taman cand dadeam sa ma intorc cu spatele, o aud p-aia ca ma intreaba ce fel de gresie sa-si puna, pentru ca a auzit ea ca exista arsa, nearsa, triplu arsa… [bine, nici ea nu era prea arsa, ca nu se baga nici dracu’ sa se combine cu ea]. Cre’ ca dupa mutra mea nevinovata si-a dat seama ca nu stiu despre ce vorbeste, de unde a tras de concluzie ca nu ne mai invata astia nimic la constructii… daca-i ziceam ca-s la constructiile din Agronomie, cre’ ca ma intreba can’ tre’ sa praseasca ma-sa la porumb.

    Reply
    1. mixy Post author

      :)) Păi mi se pare normal! Şi, deci? Ai idee când trebuie să prăşească mă-sa porumb?

      Reply
      1. B

        Nici vorba… Dar mi-amintesc ca ne-au bagat pe gat un curs de horticultura si ne-au dus in practica la o podgorie prin nu-mai-stiu care dintre Stefanesti (parca de Arges) de unde m-am ales cu un vinut despre care imi amintesc foarte lipede ca nu era tulburel. Si ca era foarte putin… Si imi mai amintesc ca daca stai suficient de mult intr-o crama puti a doaga chit ca n-ai troscanit nimic 😀

        Reply
        1. mixy Post author

          De-ar fi câte-un curs de-ăsta pe la toate facultăţile şi nu doar vizavi de ele, ce de eminenţi am avea!…

          Reply
  2. Silavaracald

    Bine că știu la cine să apelez când am dubii diagnostice. C-ai zis că te pricepi! Ai scris negru pe alb… 😀

    Reply
  3. Cuvânta

    De unde trag concluzia ca esti contabila si ca nenii cu PFA au prea multe doleante de la matalica. Hm, am dreptate?

    Reply
    1. mixy Post author

      Nu au doleanţe, pur şi simplu sunt întrebată atât de des de hăţişurile legii în privinţa pfa-urilor, încât simpla denumire de pfa îmi produce mari greţuri.

      Reply
  4. cami

    gresit mixule. un programator trebuie sa stie tot ce misca in calculator. inclusiv ce modificari face yahoo sau facebook peste noapte. si de ce nu-i mai merge calculatorul vreunuia chiar daca el nu i-a facut nimic. si apogeul e cand i se schimba varianta de windows d-nei contabile, de la 1 ianuarie, pentru ca tu ai facut verificari in calculatorul ei in octombrie :)) Si nu mixy, nu zic de tine ca ai fi contabila =))

    Reply
    1. mixy Post author

      Ah, nu-mi spune de contabile, ştiu câteva specimene cum sigur lasă în urmă tot ce-ai întâlnit! :))

      Reply
    2. Bubu

      Draga mea colega ai uitat sa specifici ca cineva a considerat ca esti buna si de contabil chiar daca ai facut info… Si ca ai lucrat in contabilitate cativa ani… Iar referitor la colega de care spuneai mai sus, nu vrei tu sa recunosti ca ai facut modificari in calculatorul ei.
      In rest ce sa zic… ca ma intreaba marea majoritate de diverse modificari din cintabilitatea financiara si eu lucrez pe contabilitate bugetara… Dar de… tot contabilitate…. legile difera… in rest…

      Reply
        1. RMDudu

          He he he… De-aia am luat obiceiul de a documenta serios orice interventie pe calculatoarele din zona “financiar-contabilitate” 😀
          Intai faci un PV cu lacramatiile beneficiarului insotite de constatarile tale, apoi te apuci de “verificat”, dupa care concluziile se trec in al doilea PV…
          Daca te mai cheama “contabila” sa-i rezolvi problema de “nu mai merg iconitele alea frumoase” (citeste SweetIM peste MultiMessenger cu o gramada de alte mizerii) inseamna ca ai dat peste un factor “de conducere”, caz in care… iti doresc multa rabdare.

          Reply
          1. carmen

            superb dialogul, foarte constructiv :)) mixy nu te pierde ca poate fi si mai rau. ma apuc de pregatit PV-urile ca ma asteapta zile grele :))

          2. carmen

            scuze: quatralogul. sau mai romaneste superba dezbaterea :))

  5. shori

    mai sunt si aia care atunci cand aud ca ai terminat ase-ul deduc imediat ca esti contabila…

    Reply
  6. Javra

    Contabilii cică trebuie să se caute la psihiatru în fiecare an.
    Abia acum înţeleg de ce…

    Reply
  7. belgianca

    Nu stii?! Chiar nu stii tot?! Nt, nt, nt… Sa vezi ce misto ma iau pe mine unii: vor comparatii detaliate intre contabilitatea si darile unui PFA romanesc si unul belgian. Sa cad jos si alta nu cand ii aud! Am uitat sa precizez ca nu sunt contabil. :)))

    Reply
  8. Roxana

    Informaticienii ştiu multe :)) chiar dacă nu ştiu tot. De multe ori mă întreb cum poate reţine cineva orice este legat de cifre, până să-mi amintesc că şi clasificările zecimale universale după care lucrăm – sunt tot cifre. Pe de altă parte noi clasificăm cărţile din orice domeniu – deci înseamnă că trebuie să fim buni la toate. La nivel superficial şi de cultură generală ştim “tot ce mişcă”. Eu abia aştept să-mi vină cărţi de critică literară, de literatură sau gramatică la prelucrare- care să fie aproape de specialitatea mea. Din păcate astea se nimeresc mai rar şi trec usor. Acum m-am cufundat într-un mister religios. Nu ştiam că Rinpoche este o titulatură onorifică pentru lama (confesor spiritual – nu animal) şi înseamnă ceva ce Golum din Stăpânul inelelor spunea despre inel – Preţiosul ( It literally means “precious one,)… Aşa aflu lucruri noi în fiecare zi…

    Reply
    1. carmen

      informaticienii nu lucreaza cu cifre ci cu diverse tipuri de coduri. gen: if… “cifra” then “litera”, sau “mkdir” sau multe alte chestii de genul. stiu multe (in general sunt atoate stiutori) :)) dar asta e in particular, adica ghisaftul lor :))

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.