problemă cu necunoscute

By | 2014-03-28

Se dă ecuaţia:

– tata nu mai suportă covoraşul din bucătărie, pe motiv că se murdăreşte prea repede, deci l-a dat deoparte şi facem şpagate involuntar pe gresie, ceea ce ne irită;

– mama aduce mereu un prosop de tăvăleală pe care îl ţine pe jos, lângă mobilă, să fie sigură că poate şterge repede picăturile de apă care mai pică pe jos, dar niciodată prosopul ăla nu e într-un singur loc, ceea ce ne irită;

– eu urăsc produsele de curăţenie la nasul meu în bucătărie şi duc prosopul la baie, ceea ce ne irită.

Rezolvaţi ecuaţia în sistemul numerelor reale, ţinând cont că nimeni nu mai este fericit în bucătărie şi nici sănătos la cap.

 

0 thoughts on “problemă cu necunoscute

 1. Gabriela

  In sistemul numerelor naturale: se cumpara 7 mopuri ieftine si o rola de saci gunoi menajer 35l culoare turbata (ce nu folositi de obicei). Se foloseste zilnic una bucata mop pt sters diverse picaturi, seara se depoziteaza in sacul culoare turbata. Continutul sacului (6 bucati mop folosite) se spala o data pe saptamana, fara amestec de alte rufe. (Eu asa am rezolvat un living cu gresie antiderapanta si doi caini de talie mare locatari in acest living. Casa, curte, gradina, caini misunand ba in casa ba afara, ploaie, vant, zapada)
  Pentru gimnastica involuntara… gresie antiderapanta. Cheltuiala maricica, nu mai zic de deranj!

  Reply
 2. Michisor

  Cunosc foarte bine ceea ce descrii. Iata solutiile:
  – picaturi pe jos: mop plat, dreptunghiular, cu carpa din microfibra. Musai microfibra. Pentru exemplificare http://www.vileda.com/fr/products/brooms-brushes/balai-finger-mop.html Asta e (exagerat de) scump dar se gasesc si variante ieftine, gen 6 euro cu set de doua carpe. Am luat si un carlig din ala de cauciuc, care se prinde pe faianta ca sa poti sa fixezi batul (de la mop sau matura). Ador microfibra pentru ca absoarbe excelent, se usuca incredibil de repede (si nu se-mpute ca alte carpe sau bureti).
  – pres: ia pres din ala ca pentru usa de intrare, adica cu suprafata din cauciuc pentru aderenta si deasupra cu par foarte scurt si des pe care sa scrie ceva dragut. Eu am luat, de la hornbach, unul rosu pe care scrie cu VIP. 🙂 Nu il spal, doar il aspir (are aderenta buna asa ca nu se strange nici cand il aspir). Este cam scumpicel (eu am dat 30 euro pe unul de 80/150 dar merita. L-am pus pe latura cu chiuveta. Sunt si de dimensiuni mai mici)
  – tacaneala: plimbari luuuungi prin parcuri. Las-o naibii de curatenie! Plimbarile te fac mai spornic la treburile casnice. Asa ca 1st este plimbarea si apoi vedeti voi cum se face si treaba-n casa. Nu vindeca dar este un placebo excelent si face supravietuirea distractiva.

  Reply
  1. mixy Post author

   Ai numai idei bune, chiar mă gândeam la un mop de genul ăla, dar nu e în drumurile mele. Cât despre plimbare, m-ai dat gata! ACOLO mi-a rămas gândul! :))

   Reply
 3. B

  Intotdeauna exista bucatica de “liloleu” plasata in fata aragazului… deci se poate si mai rau :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Eu am repartitorul caloriferului din bucătărie înfăşurat într-o pungă “să nu se murdărească”. E? Ce mai zici?

   Reply
   1. B

    Nu mai zic… Daca vede mama? Asta-i in stare sa-l infolieze si pe fiu-meu…

    Reply
 4. alu'ciudi

  se foloseste numarul 3M care nu e chiar din R e din M dupa cum vezi si care furnizeaza o banda antiderapanta, deci cauta pe net banda antiderapanta 3M gaseste furnizorul cel mai bun si de aici te descurci si singura 🙂

  Reply
 5. Silavaracald

  Se închide ochii și se înghite în sec, fiindcă ți-s dragi și cu micile astea țăcăneli. 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   Sunt. Cam şmirghel pe gât atâta înghiţit în sec, dar merge.

   Reply
  1. mixy Post author

   Şi-acu’ spui? Mă amăgeam cu o bere cu lânâie 😀

   Reply
 6. Javra

  Există şi persoane neiritate în casa asta? Parcă mă apucă şi pe mine…

  Reply
 7. Narcisa

  Cumparati un covoras intr-o culoare pe placul tatalui.

  Acest lucru ar fi cel mai profitabil, dar nu va mai da teme de scris pe blog.

  Reply
  1. mixy Post author

   E mai greu să-i placă lui un covoraş decât să găsesc eu teme pe blog 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.