a-ti

By | 2014-07-14

Acum vreo…4-5 ani de zile, completând FISA DE CONSIMTAMANT EXAMEN CT. adică formularul obligatoriu de dinaintea tomografului, am sesizat nişte tâmpenii gramaticale pe care le-am spus asistentei de serviciu, nu de alta dar nu-i frumos să te faci de râs (ca spital adică).

S-a uitat la mine ca la un extraterestru, dar dacă a văzut că sunt serioasă şi insist, a mormăit un „bine, doamnă” şi ne-am văzut mulţumite fiecare de treaba ei.

Nu mă înţelegeţi greşit, din punctul meu de vedere erorile sunt umane şi normale. Dar mi se pare normal să le corectăm când dăm de ele.

Săptămâna trecută am completat EXACT acelaşi formular de acum 4-5 ani:

a-ti

Probabil că în  România lucrurile se schimbă.

MHM.

Clar, asistenta este alta.

 

0 thoughts on “a-ti

 1. B

  Ce te face sa crezi ca-i intereseaza? Cateodata ma gandeam ca-s rautacioasa cand corectez pe cineva, mi se mai intampla si mie din graba sa mananc o litera samd, da’ parca e prea mult. Ma deranjeaza sa aud ca X a trecut de BAC, vrea sa dea la facultate, dar nu stie sa scrie corect. Pana la urma tine de intelect. Cat de complicat sa fie, mai ales ca-ti petreci un sfert din viata prin scoli?
  “Nu-i treaba mea/ nu l-am scris eu/ merge si asa”

  Reply
  1. RMDudu

   Daca un cadru medical nu este in stare sa scrie corect atunci nu cred ca este in stare nici sa ma ingrijeasca in mod corespunzator. Nu de alta, dar o conjunctie este altceva decat o disjunctie… si restul il las imaginatiei voastre…
   Despre felul in care unii trec de BAC… este tragic de cativa ani buni, dar nu ne “inflamam” decat cand ne loveste cat de cat direct (rude, prieteni, colegi, cunostinte). Dupa aceea ne vedem de treburile noastre.

   A-ti baga diverse extremitati in diverse treburi pe care esti platit sa le faci este deja o norma sociala si un motiv de mandrie. Ati inteles cumva ca petrecutul timpului prin scoli implica obligatoriu si acumularea de cunostinte si deprinderi utile? N-ati inteles prea bine.

   Mai era o chestie cu “fi” si “fii”, dar e deja prea rafinata in comparatie cu “A-ti/Ati” 😀

   Reply
   1. B

    In facultate am avut colegi care in loc de ∂ ziceau “gandacelul”, nu stiau ce-i aia unghi drept (mai rau ca-n banc) in anul V, si, cu toate astea au terminat, au diploma de ingineri, profeseaza si sunt dispusi sa-ti dea lectii oricand.

    Reply
 2. anca

  daca formularul este acelasi cu cel de acum 5 ani, s-o fi gandit femeia ca, daca nu i-a mai spus nimeni nimic pana acum, mai poate sa-l lase asa inca 5 ani

  Reply
 3. ina

  De acord. Apropo, comentatorii de aici în ce limbă scriu? N-au trecut prin școală? Și nu cred că nu există soluții pentru diacritice. Dar lenea asta… 🙂

  Reply
 4. Rolling Ideas

  In spitalele romanesti se tine la traditie, de aia nu se schimba paturile, toaletele, naravurile sau formularele.

  Reply
  1. mixy Post author

   Să ştii că se schimbă. Greu, dar se schimbă şi oameni şi mentalităţi. Venim din urmă alţii să-i tragem de mâneci, dar să vezi cum o să fie când o să ne tragă pe noi urmaşii de mâneci ! 😀

   Reply
 5. Rolling Ideas

  Spitalele romanesti tin la traditie – de aia nu se schimba paturile wc-urile, naravurile si formularele.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.