văduve plus

By | 2014-08-11

Eram la parastasul lui tataie de 7 ani când vorbind cu surorile văduve ale lui mamaie, mi-am dat seama că de la o vârstă, femeile vorbesc foarte liber despre măciuci. Adică despre bărbați. Adică nici una, nici două, se gândeau ele cât de bine e să mănânci ce nu-ți interzice doctorul, adică nu medicamente cancerigene, nu să ridice diabet sau colosterol, alcool cu picătura altfel e belea, și…apoi…

Vorbeau de dragoste.

Femei trecute de 60 de ani, nu erau cu vorba și gândul decât ce bine ar fi să fie ceva gen cu ce seamănă salamul sau chiar un nenorocit de crenvușt.

Și din vorbă-n vorbă și vorba tot obcsenă, m-a  luat gura pe dinaintea gândului și am spus unei mătuși de-a mamei:

– Bre, tanti Florico, toate femeile trecute de menopauză sunt cu gândul la măciuci???

A umflat-o râsul:

– Nu fata mea, dar e frumos să te gândești că ce-ar putea să fie, nu e. Că decât amar și chin, mai bine dor și venin.

Și vădanele au continuat glumele nesărate despre măciuci.

Adică pardon, despre bărbați.

 

17 thoughts on “văduve plus

 1. B

  Hihi! Mie-mi plac babele astea… matusile, mamaile. Nu stii cat de plctisitoare sunt babele serioase. Ai putea sa te dai cu capul de pereti de plictiseala, iar ele sa-si vada netulburate de treburile lor.

  Si io aveam o matusa d-asta, si vaduva si de-o varsta cu Matusalem. Bine, la cat de stafidita era matusa asta a mea, cred ca l-a cam luat la ani. Mai ales cand consuma un vinisor devenea si mai vesela, i se dezlega limba… Nu c-ar fi avut gura cusuta, dar sa zicem ca devenea mult mai plastica si elastica in exprimare dupa stimulent.

  Eh, nepotu’ lu tanti Ina avea un prieten, student la Teologie. Si in timpul liber nitel fotomodel. Si uite asa pica tanti in pacat (numa’ cu gandul, cu voie si cu intentie declarata), dar cum baba care latra, nu musca… D-zeu o iarta: “fir-as in balarii cu popa”… Alealalte matusi, mai cuminti (vorba vine, cre’ ca doar le mai trebuia niste vin), mai pudice, se cam imbujorau in obrajori, da’ un licar de viata in privire, un zvac asa, parca se vedea. Ala era doar inceputul…

  Reply
  1. mixy Post author

   Bref, că veni vorba, popa de-a venit acum în sat nu le trezește nimic, cu toate că e tânăr. În schimb bătrânul de dinainteeeee!!!! E-hei!!
   :D:D:D:D:D

   Reply
 2. Alexandra Albu

  Domle, la varsta lor maciucile pe care le mai au prin preajma… “nu se scoala da’ ui’ ce frumos atarna”, asa ca or avea si ele doruri nespuse 😀

  Reply
  1. mixy Post author

   Mă, ar atârna dacă n-ar fi în putrefacție, dar da, tot dor nespus se cheamă că e
   😀

   Reply
 3. blo

  :))) stii cum zic afro-americanii in filme, cand se bat cu mana pe piept, se uita profund in ochii interlocutorului si zic usor lacrimos “I feel you!”? eh, asa i-as zice si eu matusa-tii :)))

  Reply
 4. Alexandra

  Daa, sunt comice rau batranelele astea. Imi place de mor sa le ascult, mi-s dragi de nu mai pot cand se pun ele pe un Stand Up :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Drept e ca nu te plictisesti nicicum. Ramai asa… spectator.

   Reply
 5. Roxana

  Lipsa, dorul sau pur şi simplu recunoaşterea faptului că este o parte esentială a vieţii – face ca la batranete femeile să fie mai slobode la gură. Am cunoscut şi eu asemenea “mătuşi”, chiar dacă ele nu-mi erau rude de sânge. Probabil că trebuie să îmbătrâneşti ca ceea ce spui să fie amuzant şi chiar dacă lucrurile spuse sunt fără perdea, ele să fie acceptate şi apreciate. In tinereţe ne este frică să povestim despre aşa ceva ca să nu fim interpretate greşit. Odata cu vârsta ne pasă prea puţin de interpretări :))

  Reply
  1. mixy Post author

   Pfuuu! Bine ca mi-ai zis! Abia astept sa fac varsta, sa vezi ce scriu pe blog atunci! :))

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.