blocare de numar

By | 2014-08-21

Din câte îmi aduc eu aminte, pe vremea când aveam niște super-bombe de telefoane, dar mi se părea că sunt de mega- șmekere pe piață, știu că aveam o listă neagră (blacklist) în care adăugam numere din agendă care mă deranjau. Știu asta, pentru că am blocat din greșeală câțiva. Acum cică nu mai e așa, există doar aplicații pentru telefoanele inteligente ca să scapi de necaz.

Adică, dacă te irită un/o fitecine cu telefoane și mesaje cu număr cunoscut sau nu, tu tre’ să ai telefon deștept, indiferent că tu ești muncitor falit, bătrân aproape orb, copil fără bani, șomer, etc. Luxul de a nu fi f*/ut la icre se plătește scump. Operatorul de telefonie mobilă nu se bagă să blocheze numere, trebuie să faci plângere la poliție.

Într-o țară în care mulți sunt bătuți, tăiați, amenințați pe stradă și nu ajung la poliție de teamă, într-o țară în care efectivele polițienești sunt puține sau îți întind în silă o foaie pe care să-ți scrii declarația “Mdea, notați vă rog: subsemnatul…domiciliat…”

Într-o astfel de țară sunt curioasă câți merg să depună plângere la poliție pentru că sunt agresați telefonic. Câți din ei sunt luați în serios. Și câți din ei chiar rezolvă  problema.

 

0 thoughts on “blocare de numar

 1. B

  Vine jelania ta… Fix sincron cu gandurile mele: de cateva luni primesc apeluri de la cineva care isi ascunde identitatea. Citeam pe undeva ca ii poti afla numarul de telefon… Dar e destul de complicat si cica si ilegal. Da’ nu-i ilegal sa hartuiesti pe cineva? Am incercat la furnizorul de servicii de telefonie, care zice ca nu ma poate ajuta cu nimic, sa merg la politie. Ma gandesc serios sa merg sa depun o plangere, macar sa stiu ca nu am stat cu mainile in san. Pana atunci, am instalat blacklist si notez orele la care am primit apelurile.

  Reply
  1. mixy Post author

   Trebuie sa ai rabdare si timp sa faci treaba asta.
   Oricum mi se pare o mare porcarie. Corect e sa poti sa ignori un nr de telefon care te hartuieste, fara sa apelezi la politie (care ce sa-i faca? sa-i dea o amenda?!)

   Reply
   1. B

    Sa-i aflu numarul de telefon… daca s-o putea, si dupa aia… vad eu ce-i fac. Daca-i prepaid… n-am ce-i face.

    Reply
     1. mixy Post author

      N-au rezolvat nimic.
      Si aia care au deja cartele?

  2. Roxx

   Eu am posibilitatea de a bloca fara sa instalez nicio aplicatie. Imi apare doar ca apel pierdut

   Reply
 2. dush

  fetele…iphoanele inca au blacklist :)) si e imposibil sa nu existe optiuni de blocare si la restul :))

  Reply
  1. B

   Parca tin minte ca era ceva cu respingere apel, dar nu sunt foarte sigura (gen respingere daca ocupat, respingere un anumit contact din agenda, era si deviere apel), da’ nu stiu daca si apelurile de la numere “ascunse”.

   Reply
   1. mixy Post author

    @dushule, asta ziceam, nu toate lumea are iphoane. Pare imposibil ca restul telefoanelor sa nu poata bloca un numar, dar crede-ma, am incercat: nu merge.
    @B – acum cat timp ai avut ultimul telefon cu butoane ?!????

    Reply
    1. dush

     mixule? sopteste-mi bland la ureche ce telefon ai si cautam sa vedem cum putem dibui aceasta problema 😀

     Reply
     1. mixy Post author

      ah, bombe? incearca oricce telefon intre 100-500 lei. uita-te in manualul lor de utilizare. nu gasesti nimic despre blocare numar sau lista neagra

 3. Cuvânta

  Ciudata chestie, nu am auzit de asa ceva pana acum, e o noua nemernicie menita sa iti limiteze drepturile si sa dea nas tuturor mizerabililor. Intr-adevar pe Iphone poti bloca apelantii, dar stiu ca exista si telefoane fara aceasta optiune.

  Reply
  1. mixy Post author

   Nu e, Max. Mersi mult si pentru toate linkurile lăsate pe fb, dar nu despre smartphone-uri vorbea, ci despre telefoane simple, ieftine, care nu pot bloca numere și nici programe pentru așa ceva nu sunt.

   Reply
 4. Silavaracald

  Am avut telefon de-ăla mai deștept ca mine și i l-am dat Ziurelului, așa că mă descurc cu unul destul de simplu. La apelurile cu număr ascuns nu răspund deloc, iar pe celelalte care mă inoportunează le pun într-o listă neagră, sub denumirea de „Nu”.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.