în portofel

By | 2014-10-20

De câte ori am atentat la pușculița junioarei mele, m-a costat rambursarea mai ceva ca la bancă. Fata a învățat repede care-i treaba cu banii, și de câte ori dădeam să mă împrumut la ea, mi-o lua înainte: Cât dai înapoi? Astfel că trebuia să cântăresc bine dacă vreau sau nu să mă împrumut la propriul meu copil din banii câștigați de la mine.

Când a început școala, și-a ținut banii în portofel. În pușculițe sunt greu de ținut banii, greu de scos, greu de numărat. Așa că i-a ținut în portofel.

Îmi aduc aminte că o dată punea tac’su benzină și pe urmă hai să plătească. Are prostul obicei să piardă bani lăsați prin buzunare, iar acum se cotrobăia cu sârg, și bani să găsească ioc. Mă dau vitează și scot cardul pe care știam că mai am niște mărunți. Încearcă tanti de la casierie, cardul meu tot “fonduri insuficiente” țipa.

Am zâmbit amândoi galeș către fată. S-a prins. N-a ratat momentul:

– Vă dau, dar vă costă dublu.

….

Între timp a crescut.

Portofelul ei e la fel de gol, ca al unui om mare

😀

 

0 thoughts on “în portofel

 1. B

  … dar daca-i gol pentru ca v-ati imprumutat voi de la ea, va fi de doua ori mai plin cand rambursati datoriile, iar de nu… la fel de gol, dar cu potential 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   ai degrabă cu potențial. pentru că nu glumesc: fata a crescut 😀

   Reply
 2. ady

  Pfui, ar trebui sa-i comunic maica-mi ca eram o super-mega draguta. Si ma se imprumuta la mine, dar ceream inapoi fix cat a luat, fara dobanzi, comisioane, raportarea la rata inflatiei sau la cursul dolarului/marcii/francului, etc. Nu s-auzie de euro p-atunci.

  Reply
  1. mixy Post author

   Pfui, ce-ai ratat! Încearcă de-acum încolo, poate-poate! Mai ales că de-acum știi!

   Reply
   1. ady

    Nu-mi iese nici acum. Nu cu mama, ca nu mai apeleaza la pusculita progeniturii de cand s-a mutat de acasa? Ci cu colegele. Frate, pana si “la reciproc” la pensionari vor dobabda.

    Reply
    1. mixy Post author

     Hm, lăsând gluma deoparte, i-am calculat mamei dobânda pe care i-o iau băieții de la C.A.R. Îi ia o dobândă mai mare decât o percep băncile din piață și pe durate mici de timp: 6-12 luni…

     Reply
 3. arakelian

  Fiica mea e inca mica, nu cer, nu da, ea planuieste sa sparga pusculita si sa ia nu stiu ce jucarii. Dar ma gandesc ce ma asteapta…. tiii…. 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   N-are o adresa de mail, ceva? Nu de alta, dar s-o învățăm mai repede… 😀 😀 😀

   Reply
  1. mixy Post author

   Păi eu vorbesc numai cu oameni mari, mă!… Altfel cum?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.