despre rupturi

By | 2014-12-15

“Când eram la mama fată

Mă pișam cîte-o găleată,

Dar acum, la măritiș,

Urlă valea când mă piș!”

 

Sunt versuri din popor scoase probabil în urma rupturilor de perineu provocate de nașteri și a epiziotomiilor efectuate de ginecologi pentru ușurarea nașterilor naturale.

(Da, iacs, bleah, bărbaților cărora le-au plăcut versurile cu pișarea de la început, iar acum le-au venit mațele la gură, sunt rugați să aștepte în afara articolului)

În ce privește ruptura de perineu, în curând o să fie inexistentă, pentru că epiziotomiile sunt încet-încet înlocuite de cezariene. Ce atâta chinuială să naști? Spui cam ce zodie vrei să iasă copilul și te prezinți la operație.

De fapt ce atâta chinuială să ai orgasm alegi din 2-3 zodii, când prin implementare artificială îl poți planta și culege în oricare zodie?!

Sau poate vrei să-l iei gata făcut? Înfiere, tată! Mi se pare cea mai mișto chestie, poți să spui “fir-ar tac-tu/mă-ta!” fără să-ți pară rău.

P.S.

Femeile care au rupturi de perineu pierd urina la efort fizic, tuse, strănut, etc. Ele sunt femei care încă mai copilesc la roșii în grădină și încă se mai apleacă să adune pătrunjel, aveți deci grijă cu ce au fost stropite când le cumpărați…

😀

 

0 thoughts on “despre rupturi

 1. B

  Si, eventual, dupa nasterea la comanda se (re)fac si fete mari, numa’ bune de… orice a doua (oare?) oara… E la moda, nu? Baga si niste botox sa nu-i falfaie buzele… Bag de seama ca si tu ai bazdaci…

  Reply
  1. mixy Post author

   =))) stai, mi-am adus aminte! O femeie în vârstă, tot așa, căuta să-și rezolve “ruptura”. Când a auzit prețul operației (la clinică particulară) s-a șocat: bă, nene, nu vreau chiar domnișoară!

   Reply
 2. arakelian

  am niste rude, au vrut copil sa nu fie zodie peste. S-a nascut varsator (cezariana) dar medicul a schimbat ora ( a ajuns mai tarziu de la urgente….) ca in final copilul are ascendentul in pesti 🙂

  Despre rupturi de perineu, se intampla si la persoanele care nasc prin cezariana. Apare si in timpul sarcinii, e o problema datorita pozitiei bipede, dar si datorita musculaturii slabite (vezi persoanele cu obezitate). Eu nu am avut asa probleme desi am nascut copchil de aproape 4 kg, nici in timpul sarciniii nici dupa.
  In Belgia se intervine cu electrostimulare si recuperare a muschiului vaginal imediat dupa nastere (naturala ma refer, ca aici cezariana inseamna sarcina cu probleme).

  Reply
  1. B

   Si uite cum natura le da peste cap socotelile precise 🙂 (fara legatura cu tine, iti dai seama). Am avut o colega care a planuit totul pana in ultima clipa, si travaliul i-a dat planurile peste cap. Nu i-am inteles tristetea: isi dorise foarte mult sa nasca intr-o anumita zi, si s-a intamplat sa nasca natural mai devreme decat isi propusese, nasterea a decurs normal, fara complicatii, doar ca nu afost atunci cand si-a dorit ea.

   Reply
 3. Mirona

  Zic si eu ce zice arakelian mai sus: ca pe alte meleaguri cezariana nu e o moda. Ba unele femei nasc acasa linistite, doar cu moasa.
  Cat despre efectele secundare ale nasterii, din nou depinde de filosofia medicala a tarii in care esti. 😀
  Revenind… Daca mi-as face cezariana, as vorbi cu medicul sa asteptam declansarea travaliului, nu sa o programam. Cred cu tarie ca plodul stie el cand e gata sa iasa, nu trebuie sa-l scot eu cand am chef ca sa trisez o zodie sau mai stiu eu ce.
  Cat despre adoptie, mi se pare o chestie super faina si nu doar ca mi-as dori sa, ba chiar vreau cu tarie sa adopt unul sau mai multi copii. Acuma sper sa-mi si iasa, ca procedurile sunt greoaie, indelungate si costisitoare. 🙂

  Reply
  1. mixy Post author

   Cred că e cel mai frumos gest uman posibil – să adopți un copil.

   Reply
 4. arakelian

  tocmai pe fb am vazut ca un fost coleg… lupta sa adopte un anumit copil. Inca nu poate sa il ia acasa… Deci da, se adopta.

  Reply
  1. mixy Post author

   Și înțeleg că procedura e mult mai simplă în ultimii ani. Pe vremuri…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.